NGC Prod.
Koncert: Budapest, Petőfi Csarnok 2009. 04. 30. (2009)
Kiadás éve:
2009
A lemez típusa:
DVD
Stílus:
HARD ROCK
A lemez kiadója:
További képek:
Mobilmánia Koncert: Budapest, Petőfi Csarnok 2009. 04. 30.
Mobilmánia Koncert: Budapest, Petőfi Csarnok 2009. 04. 30.
Mobilmánia Koncert: Budapest, Petőfi Csarnok 2009. 04. 30.
Mobilmánia Koncert: Budapest, Petőfi Csarnok 2009. 04. 30.
Mobilmánia Koncert: Budapest, Petőfi Csarnok 2009. 04. 30.
Rögzítette:
The 7th Evil
2011. január 18., kedd, 10:06
Szerkesztés:
szerkesztes
Mobilmánia - Koncert: Budapest, Petőfi Csarnok 2009. 04. 30.
Sajnos már csak Tunyó halála után jelent meg a zenekar első lemeze, de a koncertezésel sem álltak le, már csak Tunyó emléke miatt sem, így léptek fel 2009. április 30-án a Petőfi Csarnokban, amelyet most kiadtak DVD+CD-n.

A Mobilmánia nevéből eredően természetesen nagyon sok P. Mobil-dalt is felvett a koncertprogramjára. Ezt teljes joggal teheti is, hiszen meghatározó tagjai voltak különböző időkben a P. Mobilnak az együttes tagjai. Rajtuk is múlt, hogy sikerrel szerepelt a P. Mobil (amely jelenleg is nyomul, sokadszorra átalakulva, s nemrég jelent meg új CD-je).

Így aztán a Pecsa-fellépés is tele van P. Mobil-számokkal.
De a Mobilmánia színpadra lépése előtt még a Zeffer András vezette Rock Band fűti fel a hangulatot. Zefi már itt nagyon jól vezeti a műsort, nagyon jól megtalálja a hangot a közönséggel, és énekesként is bizonyítja tehetségét — no meg a káprázatosan jó billentyűstudását is megcsillogtatja elektromos zongorán és a felséges hangú Hammond-orgonán. A közönség is vevő a műsorra, amelyben olyan nóták csendülnek fel, mint az Öregesen, a Születtem, szerettem, a Kötéltánc vagy a Tunyó emlékére szóló A tegnap itthagyott.

A Rock Band műsora után szünet nélkül, átkötéssel máris következik a Mobilmánia. A színpadon marad a csapat két gitárosa, Vámos Zsolt és Kozma Tamás, illetve a dobos Borbély Zsolt és a billentyűs Mészáros Péter, a basszusgitáros Lőrincz Viktor helyére pedig jön Kékesi „Bajnok” László, az énekesi poszt ekkor még Zeffer Andrásé, s így nyomják le a Metálmánia című számot.

Ezután lép színpadra Vikidál Gyula és Rudán Joe, és az immár klasszikus Rocktóber arat osztatlan sikert. A koncert máris ezer fokon izzik, a Mobilmánia CD-ről jönnek újabb dalok (a Tűz a folyón Rudán Joe énekével idővel biztos klasszikus darab lesz), közülük Kékesi „Bajnok” László énekli a Regina sír című dalt. A Láttam a démont című szám Zeffer Andrisé, aki valóban szembenézett a démonnal, de hatalmas kitartással, a feléje áradó végtelen szeretettel no és az orvosok segítségével persze sikerült elűznie: szerencsésen meggyógyult a leukémiából.

Nem maradhatott ki a dalok sorából a P. Mobil híres Honfoglalás szvitje sem. Az öttételes darabból itt az első részt hallhatjuk, illetve az V. tételt, melyekben a négy dekoratív hölgyből álló Echo Quartet vonósnégyes is közreműködik (ha hallani sokszor nem is lehet őket). A két szám között a harcidob-show nyújt különleges élményt, egykori P. Mobil dobosokkal: Németh Gáborral, Pálmai Zoltánnal, Döme Dezsővel és Herpai Sándorral.
A Honfoglalás V.-ben pedig nem más énekel, mint Tunyogi Péter lánya, Tunyogi Bernadett, méghozzá, ahogy bejelenti: az apu dzsekijében. (Megható látni, miként érzékenyül el szó szerint mindenki erre a bejelentésre.)

A Tunyóra való emlékezés persze itt még nem ér véget.
A Messziről jövünk is már neki szól, majd technikai bravúrnak lehetünk tanúi: Tunyó énekli el a Menj tovább örökbecsű számot a zenekar élő kíséretében.
Tunyó hangját a 2007. október 27-i Rock Band-koncertről vették át (ez volt Zefi visszatérő nagy fellépése a betegsége után, melyen vendégként lépett fel Tunyogi Péter). És még nem értünk a végére: a Vikidál Gyula írta és énekelte dal, a Velünk leszel mindig is Tunyónak szól. Szép és megható percek ezek.

Ezután, a Pokolba tartó vonat visszavisz bennünket a húzós dalok sorába, a kiváló, sodró, önvallomásnak is beillő Ez a mánia című tétellel közelítünk a koncert végéhez, a Miskolccal, a Kétforintos dallal és végezetül az Utolsó cigarettával lezárva ezt a nagyszerű estét.

A Mobilmánia bebizonyította, hogy nem egy egyszeri csapatról van szó, hanem totálisan jó műsort adó együttesről, amelyen látszik, hogy élvezik azt, amit csinálnak, és kiszolgálják teljes mértékben a közönség igényét.

A legnagyobb szerepe ebben a csupaszív Zefinek van, aki összehozta az együttest, és a műsort is vezeti, viszi előre. Az énekesek hangja is tisztán, erősen szól (pedig, valljuk be, már nem túl fiatalok), jól osztják meg egymás között a dalokat, a felvett koncertkép is magáért beszél. A lemez extrájában többek között külön is megnézhetjük a Honfoglalás-dalokat, a harcidob-show-t és a Menj tovább dalt Tunyó hangjával, illetve a koncert végén a színpadra szólított zenészeket, közreműködőket.

A Mobilmánia bizonyított, jöhet egy újabb stúdiólemez!

A Dalok:

DVD:
- Zeffer András és a RockBand:
1. Túl bolond
2. Öregesen
3. Születtem, szerettem
4. Kötéltánc
5. Fél 4 lesz...
6. A tegnap itthagyott
- Mobilmánia:
7. Metálmánia
8. Rocktóber
9. Még ne búcsúzz el
10. Tűz a folyón
11. Nem változol semmit
12. Mint jó napokban
13. Regina sír
14. Láttam a démont
15. Honfoglalás I.
16. Harci dob-show
17. Honfoglalás V.
18. Főnix éjszakája
19. Tűzimádó
20. Messziről jövünk
21. Menj tovább (Ének: Tunyogi Péter†)
22. Velünk leszel mindig
23. Pokolba tartó vonat
24. Ez a mánia
25. Miskolc
26. Kétforintos dal
27. Utolsó cigaretta

CD:

1. Metálmánia
2. Rocktóber
3. Nem változol semmit
4. Honfoglalás I.
5. Honfoglalás V.
6. Főnix éjszakája
7. Tűzimádó
8. Menj tovább (Ének: Tunyogi Péter†)
9. Pokolba tartó vonat
10. Ez a mánia
11. Miskolc
12. Kétforintos dal
13. Utolsó cigaretta

Fellépők:

Vikidál Gyula - Ének (Mobilmánia)
Rudán Joe - Ének (Mobilmánia)
Zeffer AndrásBillentyűs hangszerek, Ének (Rock Band-Mobilmánia)
Kékesi LászlóBasszusgitár, Ének (Mobilmánia)
Lőrincz Viktor - Basszusgitár (Rock Band)
Vámos Zsolt - Gitár (Rock Band-Mobilmánia)
Kozma Tamás - Gitár (Rock Band-Mobilmánia)
Borbély Zsolt - Dob, Ütőhangszerek (Rock Band-Mobilmánia)

Vendégek:

Tunyogi Bernadett - Ének

Döme Dezső - Dob
Herpai Sándor - Dob
Németh Gábor - Dob
Pálmai Zoltán - Dob

Echo Quartet:

Kerényi Dorka - I. hegedű
Bánhegyi Tünde - II. hegedű
Érsek Lilla - brácsa
Andrási Mónika - gordonka
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render