Az egyszemélyes black projectek újabb végterméke. Arányaiban véve kellemes hallgatnivaló azok számára is, akik nem a "pandamacik földjéről" származnak. Talán kicsit magam ellen is beszélek, amikor azt mondom, hogy az Ulf Schwadorf féle zenészekből sohasem elég. - Bár az is tény, hogy azért ennek az egyedül zenélésnek is megvannak a gyenge oldalai. (Feltünt a nóták hallgatása közben, hogy fekete fémhez képest itt azért elég polirozottra sikerült a hangzás.) - Ha az albumzáró Phoenix Rise-ból még több hasonló lett volna az albumon, akkor ez még egy 9-10 pontos korong is bőven lehetne.:)
A Decrepit Birth tech-deathje a technikailag jól sikerült anyagok közé sikerült, ez tény. De mint már annyiszor, most sem sikerült megtalálni az arányokat, s maradt hosszú távon unalmas zajmasszának az egész produkció. Számokat kiemelni felesleges, nagyon egységes képet mutatnak a nóták. - Talán, lehet ez is a baj. - Ráadásul a dürtahó, Glen Benton vezette Deicide-ban halottam utoljára ilyen röfögést. Ami valljuk be, nekik jól áll, de a Decrepit Birth-nek már nem. Kölcsönöz így az egésznek egy olyan kópia bájat. :) - Nem lenne baj sokszor egy ilyen zenekar esetében az sem, ha megpróbálnának dalokat írni, nem pedig technikai bemutatót tartani.
A zenekar előző albumait egyenlőre nem ismerem, így nincs is viszonyítási alapom, hogy éppen hol tartanak, mit sikerült eddig megvalósítaniuk abból amit megálmodtak. Mindezek ellenére minden jel arra mutat, hogy nagy valószínűséggel egy maximalista csapattal állunk szemben. Talán a károgást hanyagolhatták volna... Nem zavaró, csak hosszú távon fárasztó. A "Drawn to Water - The Path" nótát pedig akár a mostanság olyan sokat fikázott "Irgum-Burgum" is írhatta volna. :) De ugyan ez talán igaz a "Thy Scent" megoldásaira. Mindenesetre itt a gitár ezerszer "beszédesebb". - No, de a lényegre, aki szereti a szimfónikus elemeket is bőven használó black metalt, az ne is menjen tovább. :)
Nem fogja megváltani a világot, de ezekben az ínséges időkben egész jól teljesít ez a HM-2-es csoda. :) Kéne még egy kis "kosz", s rendben is volnánk. :) A következő albumra biztos sokkal több halálhívőt fog elérni a banda, ha így folytatják. :)
El se hiszem, hogy egy dobgépből csak ennyit lehetett kihozni... De hagyjuk is. Szóval, aki szereti az azonos ütemre íródott artikulálatlan károgással és a végtelenségig eltorzított gitárral párosított eposzi blekk metalt egy pár filmzenés betéttel, ismétlődő szintitémákkal annak valószínűleg a mindenséget jelentheti ez az erős Summoning sziruppal átítatott "zenekar". - Előnye, hogy alig több, mint negyven perc. - Az epikus black metal kedvelői és akik még nem unják a tolkieni témákat nyugodtan tehetnek vele egy próbát, mert a multizenész Saverio Giove bizton nekik mesél.
Nem fog hanyatt esni tőle az ember. Kerestem az atmoszférikus black, és brutal death metal jegyeket, de csak kaszmatolásnak lehetne nevezni az egészet amit kikapirgál az ember ebből a masszából. Akinek van felesleges közel huszonkilenc perce, az tegyen vele próbát. - Csak fanatikusoknak...
Doomnak gyors, deathnek lassú. Még csak nem is annyira progger, hogy minden egyes percét ki lehessen élvezni. Egy igazi korcs születet. A majd egy és negyedórás albumon előadott négy darab nóta tartalmaz kellemes pillanatokat, de hosszú távon az is eltűnik az éterben... - Szerintem a doom hívők most jobban jártak.
A lehetetlenné kevert hangzás sokat rontott az album végeredményén:a dob végig a háttérben puffog, a cín is valahol elveszik az éterben, a gitár pedig hagy kívánnivalót maga után. Póbálkoznak itt dalokat írni, de sajnos a figyelem már az első perc után lelohad. A death metálosoknak is ez egy kemény próba lesz. :) Mint kiderült, engem nem sikerült megvenniük.
Csodásan felépített, de alapjaiban megújúlni képtelen zenekar. Amint lehull a lepel, s az első sokk után már sikerül csak a zenére koncentrálnunk keressük az újat, de a már oly' sokszor bejáratott körökön kívül nem sok mindent találunk. - Igaz, azt legalább professzionális hangzásba tolmácsolva meg is kapjuk. - Akinek szívügye az igényes progreszív elemekkel teletűzdelt folk metál, az itt jó helyen kopogtat. - Számomra talán a viszolygást az anyanyelven előadott nóták sora adja. Mea culpa... - A pont önmaguk tükrében fogant, még mielőtt bárki félre értené. :)
Ahogy farrrkas ajánlotta: igényes black metal. Szerintem: roppant igényes, black metalból táplálkozó, annál többet adó zene. Az Agalloch elhagyta a trónt, a Sun of the Sleepless felülhet rá.
Az utóbbi időben ezt a lemezt hallgattam a legtöbbször. Tökéletes zene, tökéletes borító, nem is tudom van-e Seagrave-nek olyan festménye, ami nem tetszik.
Összetett, sokszínű, magas színvonalú, de ha már szóba került, Dani színházánál nem jobb számomra.
A Paganizer a svéd vonalon nem a szívem csücske, de ezt az albumot rendesen oda tették! A hangzáson lehetett volna Stockholm felé csavarni és akkor a jó témákkal karöltve közel lenne a felső kategóriához. Rogga hangja nagyon karakteres, klasszis. Ajánlott!
Pofátlan Summoning nyúlás, károsan nélkülöz bármiféle saját "találmányt".
29 perc sötét/brutál fortyogás, lecsipkedve minden sallang, csak a death metal legjava.
Jó érzékkel történnek a dalokban a váltások, ettől változatos lett az egész, ebben a szűkebb világban. Közelít az általam favorizált domm/death vonalhoz. Annyi bajom van csupán, hogy ez egy dupla album, így felépítve egyszerre sok.
Mintha a korai Death keveredne a tavalyi Vektorral. Tetszik!
Képben vagyok Vintersorg történelmét illetőleg, de nem mondanám magam a rendszeres hallgatójuknak. Amit ők művelnek, az a viking ágnak egy letisztult, művészi ága, fennkölt és szenvedélyes. Anyanyalven előadva erős lett.
Egy átlag The Vision Bleak albumnál sokkal sötétebb és lendületesebb darab lett. A sodró black metálos részek kifejezettem erősre sikeredtek, több tiszta éneket még elviseltem volna. Az album második fele talán izgalmasabb, mint az első.
Nem hallok semmi kiugrót a technikás villongáson túl. A hangzas kifejezetten gyérre sikeredett, semmi dinamikja nincs a megszólalásnak, minden hang egyformán tör elő a hangfalból. Hamar beleuntam az erőltetetten brutalisra fogott riffekbe.
Hogy mi az az epikus, szinti-központú black metál?...arról legtöbben talán a Cradle of Filth és a Dimmu Borgir féle mozgalmak tevékenységére asszociálnak. Nálam e két zenekar és társaik által művelt szintis black metál megítélése jobb esetben is csak egy dögkút mélyén sínylődő tengerimalacnak az áporodott, összeaszalódott, apró kis tetemével hozható allegórikus kapcsolatba. Nem is emlékszem, hogy mikor hallottam ultoljára olyat ebben a műfajban, ami pozitív hatással lett volna rám. A Shade of Empire pedig nem csupán a profán elégedettség érzetével tölt el...műfajától eltekintve is az idei év egyik legjobb teljesítményének gondolom.
A borító önmagáért beszél. A zene pedig sokkal jobb, mint amire számítottam. Hulladarálós death metál a jobbik fajtából. Egyedül a hangzás, ami kicsit zavart: túl steril, valami kosz elfért volna rajta.
Ahhoz képest, hogy Summoning kópia, egészen hallgatható. Persze ettől még unalmas...
Pont ezt a lassú/középtempós death metál a nagy kedvencem, néha felpörögnek és akkor leszakítjak a riffek az ember fejét. A Morbid Angelék előtti tisztelgés tagadhatatlan, erről legfőképp a Nemesis szám tanuskodik.
Ha egy számmal kevesebb lett volna, akkor sokkal boldogabb lennék. A death és a doom metál arányát nagyon eltalálták, amikor lankadna már a figyelem, akkor mindig átváltanak cammogós hentelésbe. Egész jók a hangulatfestö zajok is.
Ebben a körben nagyon kedvemre való death metál hordák vannak terítéken. Végre nem a hangszeres tudás villogtatása, nem a hangjegy halmozás és nem a burtalitás fokozásán van a hangsúly. Szellős, befogadható dalok várnak a hallgatóságra. Azért meglepő, hogy pont Norvégiából kapunk egy ilyen anyagot, ez inkább a Svédekre lett volna jellemző. A borító pedig zseniális.
Soha nem voltam oda Vintersorgék munkásságáért, de ez most kifejezetten pozitív élménynek minősül.
Az első Ep, meg az I split annak idején nagyon tetszett. Meg is lepődtem,hogy lesz teljes lemez, plusz az előzetes szám is nagyon tetszett. Összességében kicsit csalódott vagyok. Annyira nem lett jó mint vártam. Nem elég "true", pedig ezt szerettem volna. A pontot magukhoz képest kapják.
Az előző körben megismertekhez tudnám hasonlítani. Én inkább death metal lemezen a "szuszogós", cintányért vadul verő lemezeket kedvelem.Pl. Terrorizer - World Downfall. Ez áll a thrash-re is. Szóval az élő dobhangzást. Itt se hallok maradandó számokat. Nem tudom magam elképzelni, hogy pl. az Epigenetic Triplicity szám valaha eszembe jut, szemben pl.az Asphyx-Mutilating Process számával.
Magamtól rá se fülelek az ilyen lemezekre, de ez egész jól sikerült, hallgattatja magát.
Megunhatatlan Rogga death, kiemelkedő pillanatok nélkül. Milyen királyság az ilyen ember. Telnek-múlnak az évek és mindig ugyanott tart pozitív értelembe számos csapatán kersztül. Nagy pacsi neki. Számomra az egyik leghitelesebb arc.
A Summoning-ot soha nem szerettem, de a múltkori Svarte eltalált rendesen.Ez se rossz csak nem hiszem,hogy még majd hallgatni fogom.
Úgy egyszeri meghallgatásra megteszi, de nem hiszem, hogy hosszútávú lenne az ismeretség.Valószínű a jó számok hiánya miatt. Mondjuk az Ellorsith - 1959 az tetszik és hasonló, de az valami miatt megragadt bennem. Mondjuk a Dyatlov rejtély mindig is érdekelt, és a film is tetszett. A Kauan is foglalkozott vele, bár az a lemez is hétpontos.
Bár az előzőt ötletesebbnek tartom, így kell játszani death doom-ot. Remélem a következőre nem kell hét évet várni, de valószínű. A hangzás meg etalon a stílusban.
A basszus kellemesen brummog, kár hogy nem mély hörgés van. De azért maradok a régi kedvenceknél a stílusban. Nem azért mert rossz,hanem mert nem érik fel a szintet ők se mint sokan mások.
Király lemez. Számomra még mindig a Havayoth a csúcs, de ez is nagyon tetszik.
Nem gondoltam volna, hogy az Empyriumos Schwadorf ennyire jó black metalt készít. A mostani black metal bandák közül kiemelkedik, bár néhol picit gyengébbnek érzem. És mivel egy ennyire rutinos és tehetséges zenészről van szó, ezért nem tudok rá maximális pontszámot adni.
Továbbra se tudok mit kezdeni a technikás death metal zenékkel. Számomra ezek unalmasak és/vagy idegesítőek. Ez csak unalmas volt.
Nagyon ígéretesen indult és volt rajta sok jó pillanat, de a vége felé mégis untam egy kicsit.
Közepes.
Nagyszerű atmoszférikus/epikus black metal a Summoning vonalán. Szerintem így kell ezt a fajta zenét játszani.
Az album első fele korrekt death metal, de semmi több. Viszont a második fele elég ütős lett. Különösen a World Crucifier című szám tetszett. Olyanokat kéne még készíteni.
Korábban hallottam már a Vintersorg nevét, de sose vettem rá magam, hogy rákeressek. Most érzem azt, hogy ez hiba volt. Nagyon magas szintű viking metal már-már windiri magasságokban. A svéd nyelvű ének különösen tetszett és a borító is tökéletesen illik a zenéhez. Köszönöm az ajánlónak, már le is kaptam az egész diszkográfiát.
A sok semmitmondó vagy kópia black metal lemezek tömkelegében, végre megjelent egy kiváló hangulatú lemez. Baromi jó az egész, kellő egyensúlyban vannak a lassabb atmoszférikus részek a keményebb elemekkel.
Egy újabb kiváló brutális death metal banda az idei rangsorban, szerencsére van jelentkező bőven.
Nem rajongok én se túlzottan a szimfonikus black metalért, de a Shade Empire szöges ellentéte a Dimmu és a CoF által gyártott szimfoniáknak...a tiszta ének is baromira jól illeszkedik a zenei környezetbe és minden dalban van valami változatosság ami feldobja az albumot. Tuti az év lemeze ebben a kategóriában nálam.
A borító alapján bizakodó voltam, de ezt a fajta death metal-t továbbra sem nekem találták ki.
Summoning kópia...
Az előző lemezüket én ajánlottam anno, az baromira tetszett az innovatív megoldások miatt, ezeket itt sajnos csak egy-két számban lehet felfedezni....így ez nálam unalomba fulladt.
Az idei töméntelen technikás/brutális death metal felhozatal piramisának csúcsán jelenleg nálam a Decrepit Birth foglal helyet. Sok van még hátra az évből, de hatalmasat kell villantani, hogy a kaliforniai srácokat letaszítsák az első helyről.
Rögtön rákattantam, mikor Naga július végén megosztotta a 'Mit hallgatsz most?' topikban. Nem tudom, szerelmünk mennyire lesz hosszan tartó az albummal, de egyelőre imádom, szívesen hallgatom és felüdülésnek élem meg, ugyanis ritkán futok bele ebben a műfajban ennyire kirívó albummal. Változatos és csodálatos.
Teljesen korrekt death, mocskos szövegek, erős riffek, karakteres borító. Szeretem ezt a fajta megközelítést, amire a vokál is rátesz egy lapáttal. Ráadásul a lemez hosszát is tökéletesen belőtték. Elő-elő fogom venni, ha sokat hagyom érni talán még polcra is kerül. :)
Az hogy Summoning nyulas az egy dolog, de hogy egyaltalan nem elveztem, es hogy semmi karaktere nem volt az albumnak, nah az mar nagyobb baj.
Áhh, olyan ez mint a nyolcszor visszahúzott szaros alsógatya...
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 344. 345. 346. 347. 348. Full screen Vertikális nézet
2017. augusztus 19.
Balthazaar McFrost1977 nascence Sekhet_Hetep Solmyr Kriss Weide Belial insomnium ∑:
1.
Vintersorg
Till Fjälls, del II
7.5 8.5 9 9 10         8.8
2.
Shade Empire
Poetry Of The Ill-Minded
8 8 10 8 8 10 8     8.6
3.
Sun of the Sleepless
To the Elements
7 10 9 8 9 10 7     8.6
4.
Excommunion
Thronosis
7 10 9 7 7.5   8     8.1
5.
Paganizer
Land of Weeping Souls
8.5 9 8 9 6 6 8     7.8
6.
Decrepit Birth
Axis Mundi
7 10 6 6 5 10 10     7.7
7.
Execration
Return To The Void
6 10 9 8 5 6       7.3
8.
Decemberance
Conceiving Hell
5 8 7 9.5 6         7.1
9.
Emyn Muil
Elenion Ancalima
5.5 5 6 7 10 5   3 3 5.6
∑:
6.8 8.7 8.1 7.9 7.4 7.8 8.2 3 3 7.7
ensomhet 2017. augusztus 18., péntek, 10:19
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2113
Ha a Sun of the Sleepless egészében olyan lenne, mint a Motions meg a Phoenix Rise, akkor az év lemeze lenne nálam. Persze így is jó album lett.
emp 2017. augusztus 13., vasárnap, 22:24
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Lesz. Ma még pihenek egy kicsit. :-D
ganajtúró 2017. augusztus 13., vasárnap, 22:15
ganajtúró
Csatlakozott:
2016. szeptember 12.
Hozzászólások: 13
Brutal Assault beszámoló lesz idén?
farrrkas 2017. augusztus 8., kedd, 22:17
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 349
Válasz Kriss üzenetére:


Azért gondolom mindannyiunk nevében mondhatom, hogy erre ritkán legyen példa.

Bizony! A nyaralási idő lejártával, és az ősz kezdetével már nem hiszem, hogy lesznek ilyen gondjaink. Volt már 7 lemezes HP is nem egyeszer, időnként ez belefér és érthető is.
Kriss 2017. augusztus 8., kedd, 17:39
Kriss
Csatlakozott:
2015. május 17.
Hozzászólások: 258
Válasz farrrkas üzenetére:


De igen, kösz a felvetést, legközelebb 9000Sanyi kiegészíti majd egy korábban kimaradt lemezzel. :-)

Azért gondolom mindannyiunk nevében mondhatom, hogy erre ritkán legyen példa.
farrrkas 2017. augusztus 8., kedd, 10:25
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 349
Válasz McFrost1977 üzenetére:

Csak kérdezem, hogy ilyenkor, amikor nincs meg a 10 lemez, nem lehet előhalászni 1-2 ajánlassal ezelőtti kimaradt cuccot?

De igen, kösz a felvetést, legközelebb 9000Sanyi kiegészíti majd egy korábban kimaradt lemezzel. :-)
nascence 2017. augusztus 7., hétfő, 17:38
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 687
Válasz emp üzenetére:

Hűha, úgy tűnik elérkezett az év(század) HP-ja! (hrhr) Ennyi korszakalkotó, előremutató mestermű rég született már.Szerintem egyik se mutat előre, csak nagyon magas a szórakoztató faktoruk. (b)
emp 2017. augusztus 7., hétfő, 17:05
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Hűha, úgy tűnik elérkezett az év(század) HP-ja! (hrhr) Ennyi korszakalkotó, előremutató mestermű rég született már.
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.03 seconds to render