Majd legkozelebb sracok, ez egy demonak elment, de albumra nagyon keves, otlet van , koncepcio van, feeling van, de a vegeredmeny fos.
Kis malac-kis malac-engedjbe!!! Nem engedlek lascannon a seggedbe!!!
Huuu, ez nagyon muveszkedo, egy szam is megerolteto volt nem hogy egy album. A borito tetszett, ezert kap plusz 1 pontot.
Arabok meg black metal?? MIvan?
Hat jobb volt mint a Artificial Brain. De malam egy kosarba kerulnek mind2en, bin.
A Below the Lights albumot mai napig rendszeresen hallgatom, de utana folyamatosan csalodtam bennuk, valszeg a sok tagcsere, illetve nemi nemu sznobizmus nemtett jot a bandanak.Nem rosz ez de nem is kiemelkedo.
Tetszett, de nem volt tul emlekezetes.Nyugis blackoid.
Nem szeretem, amikor túl sokféle zenét összekevernek. Leginkább az ide-oda csapongás zavar. Időnként egész hallgatható lenne, de többnyire csak fárasztó.
A zene az egész jó lehetne, de ez a hangzás sokat elvesz az élményből. Úgy érzem emiatt erőtlenné válik az egész. Kár érte, mert látok benne fantáziát.
Ahogy a könyvet nem illik megítélni a borítójáról, úgy igaz ez a zenére is. Erre különösen. Egyedi, különleges, művészi ez az album. Bár talán ez is a hátránya. Túlságosan ki akar lógni a sorból. A hibái ellenére szerintem egész jó ez és úgy gondolom, hogy inkább minél több ilyen készüljön, mint a sok másolt, sablon zene.
Érdekes, ahogy a black metal és az iráni kultúra találkozik. A metalosabb részek nem tökéletesek, de a keleti hatások rengeteget hozzátesznek és ezáltal nagyon hangulatossá válik.
Korrekt depresszív black metal. Zeneileg rendben van, de számomra zavaró, hogy a hangulata nem elég nyomasztó, ahogy azt vártam.
A metalos része korrekt, az elektromos orgona fura, az ének lehetne picit jobb. Tetszik a nosztalgikus hangulata. Kár, hogy nincs kocsim. :D
Borzasztó mennyire sablonos zene. A core-os hatások pedig kifejezetten idegesítőek. Semmi pozitív dolog nem jut eszembe erről a zenéről.
8 év hallgatás után tért vissza a máltai epikus doom legenda, akikkel természetesen elfogult vagyok. Ugyan az örök favorit Dominaeon lemez színvonalát nem éri el és nehezen indul az album, de ettől függetlenül örültem minden percének. A hangzás problematikáját a nem megfelelő forrás okozza véleményem szerint...sajnos egyenlőre nálam is.
Groteszk, bizarr látomás és nem zavar a művészkedés, hiszen a zene is művészeti ág, nehogy már haragudjak a kísérletezés miatt. Az más tészta, hogy ezek a kísérletek hol működnek és érdekesek, máskor simán idegesítőek (nem is kicsit). Már többször nekiugrottam egyébként a kiadványnak, mert érdemes, de nehezen adja meg magát. Nem gondoltam, hogy ide is bekerül szélsőséges mivolta miatt. Bár volt itt már minden... Beállok a 8.5-ös brigádhoz, még akkor is, ha nem hiszem, hogy még sokszor előkerül ez a lemez.
Anno híreztem róla és le is ment párszor. Nem fogott meg maradéktalanul, de nagyon érdekes hangulata van.
Szegények nem túl jól indultak...a borító alapján halál gagyi zenére gondoltam, az első dal vége után pedig arra, hogy ebből 40 perc maga lesz a kínszenvedés. Ennek ellenére elkapott a hangulata, de így sem több egy korrekt, nyugtázandó lemeznél. Az orgona nem rossz ötlet, van, ahol megállja a helyét, máshol viszont sok belőle.
Nagyon hangulatos, mély produkció, egyedül a kapaszkodókat hiányolom kicsit és a megjegyezhető témákat.
Ugyan a hangzással nem igazán vagyok kibékülve így 2017-ben, de szódával még elmegy. Ezek a máltai doomsterek pedig nagyon érzik, hogy mit és hogyan kell csinálni ebben a stílusban. Szerintem vétek lenne csak úgy elszaladni mellette, mivel komoly nótaírási képességgel megáldott sereget tudhat magáénak a Forsaken. Szóval, ha szereted az epikus doom metált, akkor itt jó helyed van. - Ha csak fele annyira tudnék úgy énekelni, mint Leo Stivala tuti helyem lenne valamelyik zenekar frontembereként. :)
Rendesen szétsavazott anyag az amerikaiak zenéje. Annyiféle hatást hallhat benne az ember, hogy csak bírja rá kapkodni a fejét. Ez persze ugyanúgy egyszerre lehet jó és rossz is, de ami tény sűrű, s sok gondolkodást igényel. Ha hagy neki időt az ember és a legelőszőr sűrű masszáként hömpölygő témák ezreiből fületmelengítő nóták vetülnek a szemünk elé. Mindenesetre nem egy átlagosnnak mondható, szokványos anyag, amitől sajnos magában hordozza azt a veszélyt, hogy a kevésbé edzett hallgatók számára az úgynevezett nemkívánatos ingerek hatására akár ki is kapcsolja a zenét. Nem egyszerű. :) Mondhatni, nem mainstream. :D
Előszőr nagyon megrémültem, de utat engedve az érzéseimnek inkább csendben végighallgattam az albumot. Amely bár nem tökéletes, s van rajta jópár megmosolyogtató megoldás is, mégis hordoz magában egyfajta nyílt, egyszerű bájat. Hagyni kell, hogy lassan végighömpölyögjön az emberen, s egyfajta belső szűrőn keresztül tekintve felfedezhetjük a dalokba rejtett csodát. - A pontszám inkább szól a technikai megoldásoknak, mintsem a hangulatnak. - Egy két gondolattal és némi technológiai támogatással megspékelve rendesen a gyaurok oltárára sercintene ... - Tuti, hogy titokban Bathory-t hallgat Vizaresa bácsi.
Különös, nosztalgikus hangulat lett rajtam úrrá a Highrider hallgatása közben. Nem tökéletes, ahogy egy-két hamiskás hang és a gitárszolók is mutatják, de ellenben az egész produkció egy végtelenül élő, s ezért nagyon is emberi nótacsokort takar. Valószínűleg ez is volt a koncepció, ráadásul az elektronikus orgona itt végre teljesértékű hangszerként hallható. :) - Inkább ezt, mint valami mai "slágert" vezetés közben. :) Sétakocsikázáshoz tökéletes. - Köszönet az ajánlónak! :)
A csapat olyan Death metal szerűséget játszik,de kicsit zavarosan ha ez az első albumuk amit talán Ep lehetne nevezni még tűrhető ennél már szarabbat is hallottam bár ha egy kiadó fel figyelt rájuk akkor azért nem lehet rossz.Talán ez az első kiadványuk csak keresés volt a műfajban talán a következő album jobb lesz és még érettebb is.Azt mondják a szarból mindig lehet jót csinálni minden csapatnak vagy gagyi albuma de mindig csinálnak jót.
Jó nyomják a srácok ezt a brutál death metált némi disznó hörgéssel,de nem is ez a zavaro ha nem némi progressive hatás is van benne.Lehet a srácok mindha nem csak egy metál zenét hallgatnának,de jobb mint amire 4-est adtam a The Black Dahlia Murder.Ez hallgathatóbb én megnézném őket élőben hogy nyomják el az albumot.
Elég jól sikerült album,bár nem nagyon hallgatok ilyeneket,de ez számomra jó lett kicsit nyomasztó mindha elrepítene egy magányos világba olyan az album hangulata,de nem egy, egy gyorsan összeeszkábált album,bár nem sok ének van benne csak kiabálás,de ezért jó ez.Csak ilyen fanatikusoknak ajánlanám.
Nem tudom ki hogy van ezzel én nem bírtam végig hallgatni mivel azt írják róluk hogy technikás Death metál én inkább olyan Deathcore-nak nevezném.Engem egyáltalán nem fogott meg.De akinek ez bejön az hallgassa meg helyettem is.
Olyan, mint egy telerakott dögkút a nyári kánikulában. Qrvajó!
Engem meglepett, mert nem erre számítottam. A kör legjobb borítóján túl, úgy gondolom, hogy az egyik legmerészebb húzást itt lehet megtalálni a szaxofonnak hála. Koránt sem egy egyszerű, vagy bármikor hallgatható zene, ami nem is baj, mert így legalább tuti, hogy nem instant. Szerintem sok hallgatást és odafigyelést igényel, de megéri a befektetett energiát.
Annyira jól is meg lehetett volna csinálni. Mondjuk egy rendes hangzással, hogy egyetlen téma se vesszen el a kakofóniában. A keleti témák nagyon rendben vannak, nekem amúgy is szívügyem ez a terület. A metál már nem lett teli találat, pedig még a közös textúrák is rendben vannak. Pontlevonás az ének miatt is jár, de legfőképp a hangzás vágta haza.
Múltidéző beleszarós örömzenélésnek tűnik ez nekem a svéd arcoktól, azonban az ízlésemmel nem igazán találkozik az a fajta heavy/doom/thrash/metal mix. A tempósabb részek tetszenek, akad pár vállalható szóló is, azonban a hammond-szerű orgonát nagyon kevés kivételtől eltekintve eleve utálom, így ez nálam elvesz a zenéből, mintsem hozzátenne.
Nem semmi teljesítmény, hogy egy ilyen triviális stílusban sikerült úgy megalkotniuk egy 35 perces lemezt, hogy szinte nincs benne emlékezetes téma, dallam, megoldás. Az ötlettelen középszerűség szobra lehetne ez a lemez. A borítója tetszik.
Már a hp előtt felfedeztem magamnak ennek az egyelőre ismeretlenség homályába burkolózó svéd formációnak az első kiadványát, ami le is pörgött párszor, mert kifejezetten tetszett az a fajta - kissé demós hangzású - lassú / középtempós depresszív rock / black metal, ami rajta hallható. A tiszta ének dallamvezetése, stílusa a Falkenbachot, néhány gitártéma, megoldás pedig a kései Burzumot jutatta eszembe. Nem mondanám, hogy magasan kiemelkedő alkotás, de stílusán belül kifejezetten jó, érdemes megjegyezni a nevet.
Szó szerint odapakolták magukat. Kíváncsi lennék egy egész lemezre, mert ez nagyon jó. Kicsit megjegyezhetőbb számok, mert a hangulat, ének faszagányos. Mit jobb számok, ez az énekhang megvett kilóra.
Állítólag nagy death metalosok. Ilyen énekhanggal? Ők nem hallották a Dismember első lemezét? Vadul csörömpölnek ez nem kétség. Ez megint tucat lett.
Black metal ahogy szeretem. A dobhangzás kiváló. Végre nem az a steril semmitmondó. Mintha a pincébe kócolták volna össze ami a kedvencem. Mostanában kezd feljönni az a black amit szeretek.
Mi a búbánatos istenverése volt ez? Annyira szét volt csúszva az egész, hogy az hihetetlen. Csapongó, szó szerint kellemetlen témák, inkoherens disszonancia, idegesítő üvöltözés, gyér hangzás. A megkapó borító és nagy ritkán felbukkanó, kiugró és érdekes elemek viszont nem elegek ahhoz, hogy mélyebben bele akarjak mélyedni az egész lemez mikéntjébe és miértjébe. Úgy érzem, ez EP-ként is hosszú és megterhelő volt.
Az első gondolatom az volt, hogy ez egy benyugtatózott Wormed. :D Viccet félretérve, maximálisan egyetértek Zolival, megannyi hatást és áthallást lehet elcsípni, megannyi különb helyről érkeztetett elemeket. Mindez elsőre egy kusza káosznak tűnhet, de kellő odafigyeléssel izgalmas részeket, rétegeket lehet lehámozni róla, amin szívesen el tud csámcsogni a hallgató. A koncepció, a borító és az elénk festett lemez tematikája, hangulata szerintem zseniális, s bár korábban már lepörgettem párszor, mégsem tudott olyan szinten megérinteni, hogy egy hibátlan albumnak tituláljam. Inkább fogom előkapni a spanyol nagytesók valamelyik albumát, mint az Infrared Horizont. De érdemes azért fél szemünket a srácokon tartani a jövőben, mert sok minden klappol, én csak egy kicsivel több koherenciát és céltudatos irányválasztást hiányolok, s akkor még jobban össze fog állni az amerikaiak komor disztópiája.
Nem attól lesz valami death, hogy mocskos deathgrowl-t böfög fel végig az énekes. Mondjuk számomra a TBDM-nek mindig volt egy core-os mellékzöngéje (az éneken kívül is) -ami engem nem zavar-, de kétségtelenül dallamos death-t játszanak, ráadásul nem is akárhogy. Intenzív, dinamikus és veszettül kegyetlen lett ez album, ésszerű játékidővel. A keménykedős, brutálkodós szövegek egyedül azok, amiken csóválom a fejem, ez szerintem nagyon kevés bandának áll jól és tűnik őszintének. Szóval ha elvonatkoztatok a lyrics-től, akkor ez egy keményen arconcsapós album, le a kalappal.
Nagy ötletek vannak itt elrejtve, de a megvalósítás erősen sántít. Kár érte, több volt ebben.
Minél többet hallgatom, annál kevésbé tetszik. Aki black metal után kutat, az rossz helyen tapogatózik, itt csak nyomokban találja meg. A progresszivitás viszont tejes súlyával nehezedik az albumra. Mondjuk, szerintem a zene nem inkább előrébb mutat, sokkal inkább az ismeretlenbe. Kalandvágyók figyelem, utazásra fel!
Amit tavaly a Hail Spirit Noir csinált, azt most idén sikerült a Five the Hierophant is. Persze a kettő a lehető legmesszebb áll egymástól, csak mégis annyira kifordított módon mutatják be a saját kis diemenziójukat, hogy ettől számomra nagy a párhuzam közöttük. Bátorságban és elmebeteg ötletekben pedig az idei Netra albummal versenyeznek. Első hallgatás után hipnotikus révedés utánzérzése maradt, és a tudat, hogy ezt még nagyon sokszor meg kell hallgatnom. A monotnon, szinte már drone masszába hajló riffekeket a jazzes, kaotikus szaxofon játék mindig valami tudatalatti ösvényre vezényli. Ritkán hallani ilyen jól elővezetett világvége hangulatot. A borítót diszítő Odd Nerdrum festémény tökéletes vizuális párja az albumon hallottaknak. Már most tudom, hogy ennek előkelő helye lesz az idei top20 listámban.
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 349. 350. 351. 352. 353. Full screen Vertikális nézet
2017. október 28.
Belial Solmyr boymester Balthazaar thomas_lord BlackZone ensomhet Sekhet_Hetep Weide srppk nascence ∑:
1.
Kørper
Inanitas
8   9       8.5 10       8.9
2.
Forsaken
Pentateuch
    9 8               8.5
3.
Five the Hierophant
Over Phlegethon
3 8.5 8.5     8.5         10 7.7
4.
Lascar
Saudade
  7     7.5             7.3
5.
Highrider
Roll For Initiative
  8 7 7.5     6         7.1
6.
Akvan
Forgotten Glory
1 9.5 8 7   7           6.5
7.
Kult Mogił
Portentaque
4 5.5     5.5 10   9.5 2 6   6.1
8.
Enslaved
E
6                 6   6
9.
Artificial Brain
Infrared Horizon
2 5   7 6       8     5.6
10.
The Black Dahlia Mur...
Nightbringers
3 3     4   5 4 9     4.7
∑:
3.9 6.6 8.3 7.4 5.8 8.5 6.5 7.8 6.3 6 10 6.6
McFrost1977 2017. október 17., kedd, 20:59
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 850
Válasz boymester üzenetére:


Nekem születésnapomon jön az év legjobban várt játéka:) Persze csak legyen majd rá időm. Wolfenstein - New Colossus. New Ordert és Old Bloodot már végigvittem párszor tesómmal. Assassin is nagyon csábítóan néz ki egyébként...bár maga a széria sosem fogott meg, lehet majd teszek vele egy próbát, Egyiptom tényleg nyerő.
Mondjuk azok táborát erősítem, akik beszereznek egy-egy játékot és a majd ha lesz időm kategóriába helyezik...inkább Forgácsozok:)

Ez lesz az első a sorozatból, ami megfogott.
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
boymester 2017. október 17., kedd, 20:10
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3180
Válasz McFrost1977 üzenetére:

27-én jön az Assassin's Creed Origins, előfizettem rá, nagyon várom. Egyiptom rabul ejtett!

Nekem születésnapomon jön az év legjobban várt játéka:) Persze csak legyen majd rá időm. Wolfenstein - New Colossus. New Ordert és Old Bloodot már végigvittem párszor tesómmal. Assassin is nagyon csábítóan néz ki egyébként...bár maga a széria sosem fogott meg, lehet majd teszek vele egy próbát, Egyiptom tényleg nyerő.
Mondjuk azok táborát erősítem, akik beszereznek egy-egy játékot és a majd ha lesz időm kategóriába helyezik...inkább Forgácsozok:)
--
Youtube csatorna
McFrost1977 2017. október 17., kedd, 19:51
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 850
27-én jön az Assassin's Creed Origins, előfizettem rá, nagyon várom. Egyiptom rabul ejtett!
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
boymester 2017. október 17., kedd, 19:42
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3180
Válasz BlackZone üzenetére:


Mariusz Lewandowski, amolyan Beksinski "tanítvány"

Mindkettő nagy kedvenc, no meg H.R. Giger. Hosszú időre el tudok merülni az ilyen világokban. Nem véletlenül legnagyobb játékélményem mai napig a Dark Souls...most meg a Scorn nevű programot várom nagyon. Hátha jó is lesz, nem csak szép:)Inner Chains hasonló, de nagy csalódás...


--
Youtube csatorna
srppk 2017. október 17., kedd, 19:28
srppk
Csatlakozott:
2014. február 28.
Hozzászólások: 43
Válasz Weide üzenetére:Revideálás folyik. :-]


De remélem az is eszperente nyelven! ;-)
Weide 2017. október 17., kedd, 18:59
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 488
Válasz srppk üzenetére:

Weide, hova tűnt az Enslaved hozzászólásod?


Revideálás folyik. :-]
srppk 2017. október 17., kedd, 18:57
srppk
Csatlakozott:
2014. február 28.
Hozzászólások: 43
Weide, hova tűnt az Enslaved hozzászólásod?
Weide 2017. október 17., kedd, 18:56
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 488
Válasz boymester üzenetére:

Csak két dal lesz rajt...


Életkép;
- Drágám, vedd le a fülest és gyere lefeküdni.
- Mindjárt, csak ezt az egy számot még meghallgatom.
Fél óra múlva:
- Drágám...
- Nyugalom, még csak most ment le az intro. (8) (hrhr)
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render