Nincs annyi tudatmódosító szer a világon, ami befogadhatóvá tenné számomra ezt az albumot. Kicsit olyan volt az egész, mint egy alapból lebegő The B-52's egy kis extra acid-del felkeverve. Mármint... mi a...??? Mindegy, néhol egész jól elszórakoztatott az istentelen agyzsibbasztása mellett is.
Boymester kritikáját olvasva csak egyetértően tudtam bólogatni, miközben zengett a fülemben a Doom Decimation. Annyit tudnék csak hozzátenni, hogy kifejezetten jó dallamok ide, remek ének oda, engem egy dolog hiánya zavart baromira, mégpedig az igazán döngölős, erőteljes, karizmatikus melódiáké. Valahogy hiányzott az erő, a durvulás az amúgy jó riffekből és dallamokból. Ez lehet a keverés okán is, nem tudom megmondani, de egyértelmű hiányérzettel zártam be a Spotify-t az utolsó dal lecsengése után. A borító pedig... :D :D UPDATE: Az album második felére annyira rákattantam, hogy muszáj megdobnom még egy ponttal a lemezt.
Nem igazán érzek fejlődést a Lustre zenéjében, már ami az elmúlt éveit illeti. Szállítja ezeket a lebegő, kellemesen hullámzó ambient dallamokat, de bármiféle benyomás nélkül libben tovább a mű. Persze nem zavaró, sőt, a maga kis bájával rendelkezdő és azt megtartó zenéről beszélünk az esetemben, de harmatgyenge az a feeling-függöny, amivel próbál bevonni engem a zene. Egy dologra azért jó volt, eszembe juttatta a jó pár körrel ezelőtti Planetshine albumot -aminek amúgy azóta a nevét is elfelejtettem-, úgyhogy ezúton is kösz, Lustre, pörgetem is újra a Way to Nowhere-t, téged pedig engedlek tovaprüntyögni az éterben.
Maga a színpadi előadása a bandának valóban nem volt annyira meggyőző, ahogyan BlackZone is említette, ellenben a hangulata engem baromira elkapott a daloknak -meg úgy az egész koncertnek. Előtte és utána is hallgattam az aktuális lemezüket, és minden egyes újabb hallgatással más és más elemeket, apró érdekességeket, újabb megkapó elemeket fedeztem fel. Tetszik ez a fajta sötét utazás, amit prezentálnak nekünk a lengyelek, szóval bármikor örömmel fogom elővenni a Conscious Darkness-t a jövőben.
Izland szépségét és komorságát, kies és kietlen világát egyaránt megelevenítő zene. A Sólstafir szelleme egyértelműen ott lebeg az album felett, ami valamilyen szinten érthető is. Viszont annyira nem érzem lenyűgözőnek, a végtelenségbe lebegő dallamok valahogy sosem fognak talajt, sosem telepednek le. Szárnyalnak a messzeségbe szüntelen, engem viszont nem kapnak fel és repítenek magukkal. Gyönyörű album, aláírom, de ez a fajta magába forduló szépség engem most nem vonzott be. Amúgy az album második fele sokkalta erősebbre és szuggesztívebbre sikeredett.
Kicsit bajban vagyok most ezzel a lemezzel. Ez egy olyan album, ami csakis fejhallgatóval működik. Legalábbis nálam, úgy tűnik. Háttérzenének semmiképpen sem ajánlanám, de úgy sem, hogy ha közben nem tudjuk maximálisan ráfordítani a figyelmünket, hiába bömböl a hangszórókból. Viszont hangulat és megfelelő mértékű átszellemülés is kell hozzá, különben nem fog működni. Tegnap meghallgattam egyszer, akkor konkrétan untam, úgy éreztem, hogy tömve van az egész töltelék témákkal, ahogyan enshomhet is említette. Ma meló közben úgy ment el mellettem a lemez, hogy egyetlen percére sem figyeltem fel közben, egyetlen momentuma sem ragadt meg a fejemben. Most meg ülök a kanapén a sötét szobában, fejemen a Sennheiser, és egyszerűen imádom! Minden apró mozzanatát, minden dühös károgását, minden bús, megrázó dallamát csak úgy szívom magamba. A pontszámon még agyalok, meglátom majd, az idő mennyire kedvez a lemeznek, de az biztos, hogy csak úgy nem érdemes nekiülnöm. A dobot amúgy nagyon bírtam benne, valahogy egy egyfajta ősi, egyszerű erőt sugárzott. Ja igen, és csakis egyben hallgatva működik a varázsa!
Lásd kritika.
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 351. 352. 353. 354. 355. Full screen Vertikális nézet
2017. november 25.
Weide farrrkas ∑:
1.
Perihelion
Örvény
  10 10
2.
Blaze Of Perdition
Conscious Darkness
9   9
3.
Procession
Doom Decimation
8   8
4.
Auðn
Farvegir Fyrndar
7   7
5.
Katla.
Móðurástin
7   7
6.
Lustre
Still Innocence
6   6
7.
Primus
The Desaturating Seven
4   4
8.
Bestia Arcana
Holókauston
    0
9.
Desolate Shrine
Deliverance from the Godless V...
    0
10.
Cloak
To Venomous Depths
    0
∑:
6.8 10 7.3
Krigare 2017. november 15., szerda, 09:10
Krigare
Csatlakozott:
2010. február 17.
Hozzászólások: 6573
Elegem van abból, hogy a HP fórum részlegében rendszeresen elharapódznak a dolgok! Ezért úgy döntöttem, hogy lezárom ezt a fórumot.
--
V.A.
McFrost1977 2017. november 15., szerda, 09:08
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 896
Válasz Weide üzenetére:

De abban egyetértek veled, hogy nehéz jó jelzőt találni rá. Én is legszívesebben elszállósnak fordítanám, de annak meg van egy negatív felhangja. A hangulatos black metal meg hülyeség. Minden zene hangulatos a maga módján. Talán az éteri lenne a legjobb. Újabb albummal jelentkezett Izland éteri black metalt játszó csapata... áh, ez is hülyén hangzik. (hrhr)

Ugye?! :-)
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
Nagaarum 2017. november 15., szerda, 08:34
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2231
Válasz nascence üzenetére:

Remélem, akkor a pedellusi allegóriában magadra ismersz. Olvasd vissza, hogy ki volt a támadó! Egyedül Te viselkedsz itt vaddisznó módjára. (Ennek következtében pedig már én is). Solmyr esetében semmi személykedés nem történt, kinyílvánította a véleményét és más is. Senkinek nem kötelessége egyetértenie a másikkal és nem hinném, hogy a vitapartnerek utálnák egymást emiatt. Tudod az emberek néha nem értenek egyet, és néha még ezt meg is szokták vitatni. Nem tudom, Te hol nőttél fel, mert ezen irányi ismereteid, tapasztalataid elenyészőek lehetnek. Légyszíves a kocsmában óbégass és parancsolgass. A kioktató paraszt hangnemet pedig kiérdemelted tőlem most és az előbbi kommentemben is. Továbbra is úgy gondolom, hogy húzzál el innen! Elég volt, hogy nemrégen hasonló baromarcúak miatt sorozatosan el volt cseszve a kommentfal. Itt a zenéről kell beszélni és nem a Te hisztidről! Ne Te akard egy évek óta jól működő közösség arculatát átszabni! Solmyrt pedig hasznos új arcnak tartom itt a pontozó brigádban, mégha nem is értek vele egyet sok esetben. Veled ellentétben Ő tud kultúráltan véleményt nyílvánítani.


Korábban már én is rédzseltem így be, mint Nascence, így teljesen egyet tudok vele érteni. Megint csak átvállalt helyettem valamit.
Husky inkább pontozz, az értelmesebb, mint ez, amit most csinálsz...
--
>>> Kövess a Facebookon! <<<
nascence 2017. november 15., szerda, 01:38
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 744
Válasz Weide üzenetére:

De abban egyetértek veled, hogy nehéz jó jelzőt találni rá. Én is legszívesebben elszállósnak fordítanám, de annak meg van egy negatív felhangja. A hangulatos black metal meg hülyeség. Minden zene hangulatos a maga módján. Talán az éteri lenne a legjobb. Újabb albummal jelentkezett Izland éteri black metalt játszó csapata... áh, ez is hülyén hangzik. (hrhr)Én az angol flow szócska elferdített magyar szinonímáit találnám megfelelőnek. Én mindig a lebegést, lassú áramlást érzem ezekből a zenékből.

szóval valami ilyenhez mit szólsz (whistle) ?

"éteri áramlatokon ringatozó black metál" (w00t)
nascence 2017. november 15., szerda, 01:16
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 744
Válasz Husky üzenetére:Több tiszteletet és alázatot várnék főleg az oldalhoz kötődő emberektől, mert ez a kioktató pedellus tempó nevetséges, még akkor is ha egy jó páran űzik ezt a hivatást! Fenti hozzáböfögésed csak még jobban aláhúzza amit írtam! Ja és te beszélsz kulturált nyilatkozásról? Kicsit el vagy szállva magadtól, egyáltalán elolvasod amit írsz? Mert az minden csak nem kulturált! Elküldenél a picsába, mindjárt gondoltam, pont erről írtam az előbb, köszi a megerősítést! Még hogy mintapélda... ha te mondod akkor az biztos úgy van, ja nem!Remélem, akkor a pedellusi allegóriában magadra ismersz. Olvasd vissza, hogy ki volt a támadó! Egyedül Te viselkedsz itt vaddisznó módjára. (Ennek következtében pedig már én is). Solmyr esetében semmi személykedés nem történt, kinyílvánította a véleményét és más is. Senkinek nem kötelessége egyetértenie a másikkal és nem hinném, hogy a vitapartnerek utálnák egymást emiatt. Tudod az emberek néha nem értenek egyet, és néha még ezt meg is szokták vitatni. Nem tudom, Te hol nőttél fel, mert ezen irányi ismereteid, tapasztalataid elenyészőek lehetnek. Légyszíves a kocsmában óbégass és parancsolgass. A kioktató paraszt hangnemet pedig kiérdemelted tőlem most és az előbbi kommentemben is. Továbbra is úgy gondolom, hogy húzzál el innen! Elég volt, hogy nemrégen hasonló baromarcúak miatt sorozatosan el volt cseszve a kommentfal. Itt a zenéről kell beszélni és nem a Te hisztidről! Ne Te akard egy évek óta jól működő közösség arculatát átszabni! Solmyrt pedig hasznos új arcnak tartom itt a pontozó brigádban, mégha nem is értek vele egyet sok esetben. Veled ellentétben Ő tud kultúráltan véleményt nyílvánítani.
Husky 2017. november 15., szerda, 01:02
Husky
Csatlakozott:
2017. január 26.
Hozzászólások: 2
Válasz nascence üzenetére:Te most miét ugatsz itt? Egy rendes vita alakult ki az adott zenekar körül. Igazi mintpéldája volt annak, hogy hogyan kell kultúráltan érvelni és ellenvéleményt nyílvánitani. Az, hogy Neked éppen most újúlt ki a heresérved, az a Te bajod, az ezzel járó feszültségedet máshol vezesd le! Ha nem tudsz kultúráltan nyilatkozni, akkor válassz másik metál zenei oldalt, ahol majd a számodra kellő véleményt berakják a szádba és majd jól meg is rágják helyetted!


Több tiszteletet és alázatot várnék főleg az oldalhoz kötődő emberektől, mert ez a kioktató pedellus tempó nevetséges, még akkor is ha egy jó páran űzik ezt a hivatást! Fenti hozzáböfögésed csak még jobban aláhúzza amit írtam! Ja és te beszélsz kulturált nyilatkozásról? Kicsit el vagy szállva magadtól, egyáltalán elolvasod amit írsz? Mert az minden csak nem kulturált! Elküldenél a picsába, mindjárt gondoltam, pont erről írtam az előbb, köszi a megerősítést! Még hogy mintapélda... ha te mondod akkor az biztos úgy van, ja nem!
nascence 2017. november 15., szerda, 00:48
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 744
Válasz Husky üzenetére:

Solmyrnak van igaza! És jó lenne ha tiszteletben tartaná az is a másik véleményét aki szerkesztő volt!!! A volt szerkesztő firkálmányait már régen törölni kellett volna, mert az nem más csak pusztán személyeskedés! De ha az oldalnak semmi szüksége nincs az oldaltól független pontozókra akkor csak így tovább, hajrá! De ez akkor nem más mint egy beltenyészet és egy irányított, az oldallal gazdasági, vagy egyéb függésben lévő lemezek reklámozása, propagálása. Több tiszteletet és alázatot várnék főleg az oldalhoz kötődő emberektől, mert ez a kioktató pedellus tempó nevetséges, még akkor is ha egy jó páran űzik ezt a hivatást!


Te most miét ugatsz itt? Egy rendes vita alakult ki az adott zenekar körül. Igazi mintpéldája volt annak, hogy hogyan kell kultúráltan érvelni és ellenvéleményt nyílvánitani. Az, hogy Neked éppen most újúlt ki a heresérved, az a Te bajod, az ezzel járó feszültségedet máshol vezesd le! Ha nem tudsz kultúráltan nyilatkozni, akkor válassz másik metál zenei oldalt, ahol majd a számodra kellő véleményt berakják a szádba és majd jól meg is rágják helyetted!
Husky 2017. november 15., szerda, 00:32
Husky
Csatlakozott:
2017. január 26.
Hozzászólások: 2
Solmyrnak van igaza! És jó lenne ha tiszteletben tartaná az is a másik véleményét aki szerkesztő volt!!! A volt szerkesztő firkálmányait már régen törölni kellett volna, mert az nem más csak pusztán személyeskedés! De ha az oldalnak semmi szüksége nincs az oldaltól független pontozókra akkor csak így tovább, hajrá! De ez akkor nem más mint egy beltenyészet és egy irányított, az oldallal gazdasági, vagy egyéb függésben lévő lemezek reklámozása, propagálása. Több tiszteletet és alázatot várnék főleg az oldalhoz kötődő emberektől, mert ez a kioktató pedellus tempó nevetséges, még akkor is ha egy jó páran űzik ezt a hivatást!
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.05 seconds to render