Vannak benne idegesítő részek rendesen.
Hektikus a teljesítmény, valahogy nem az igazi, pedig vannak benne jó témák.
A Khornate Daemons szám igazi black metal himnusz.
Elmegy, de semmi különleges.
Jaj...
Ez figyelemre méltó.
Ami jó az jó, ennyi.
Nekem túl durva, de nem rossz.
Ezmiez? Borzasztó!
Jó ez a Malevolent Creation kópia.
Kegyetlen album, bitang hangulattal, de a témazsúfolás néha túlságosan kaotikussá teszi számomra. Túlrétegelt, szétesett kakofóniába csap át néha a hömpölygő áradat, amit nehéz ténylegesen élveznem. Ettől függetlenül majd minden számból ki tudok emelni olyan részeket, elemeket, amik zseniálisak. Már párszor lement, de még tovább fogok ismerkedni vele.
Nagyon vártam ezt az albumot, főként mert az Agalloch zenéje olyan hatást, érzelmeket tudott kiváltani belőlem, amit kevés zenekar. Ilyen téren kissé kakukktojás ez az "új" formáció, mert nem tudnám az Agalloch közvetlen utódjának nevezni, mármint zenei szempontból. Én imádtam az Agalloch minden albumát, és a Pillorianból pont ezt az atmoszferikusabb, elszállósabb érzést hiányolom, DE ha teljesen elvonatkoztatunk az "elődzenekar" teljességgel egyedi stílusától, akkor egy tökéletes black metal albumot kapunk. Nekem még mindig az Agalloch felé húz a szívem, ezért nem kap 10 pontot a jelen mű, de önmagában vizsgálva az albumot, nem tudok mibe belekötni. Ha sikerül teljesen elvonatkoztatnom, akkor be fog érni a 10 pont is. Ja igen, a szövegvilág, a dalszövegek, mind csillagos ötös!
Hát ez meglepően kurva jó lett! :D A Véristen bizonyosan elégedetten bólogat koponyatrónja tetején. A miheztartás végett megkapja a 8 pontot, elvégre Khorne száma a nyolcas. Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!
Teljesen jó volt ez az album. Egyedül a közepére éreztem úgy, hogy kicsit megfáradt az anyag, elhasznált, unalmas témák ütötték fel a fejüket, de a vége megint odacsapott, ahogy azt kell. Az viszont feltűnt, hogy néhol zavaróan helytelenül ejti ki az énekes a szavakat. De ez legyen a legnagyobb baj, elő fog még kerülni nálam ez a lemez.
Olyan remekbe szabott részekkel találkoztam a hallgatás alatt, amik leszedték az arcom, egyszerűen zseniális fúziója a széteső hangszereknek, amik mintha külön életet élnének. Máshol meg elSUMAColták ezt a fajta esszenciát -legalábbis én nem véltem felfedezni-, és valami borzalom unalmas, széthulló, szinte gagyinak érződő témákat dobáltak egymásra. Sajnos az utóbbiból áll az album nagyobb része. Mindettől függetlenül meg kell jegyeznem, a ritmusszekció nagyon tetszett, ellentétben az énekstílussal.
Lásd BlackZone, Mike és Werewolf értékelését. Többet én sem tudok hozzátenni.
Wow! Micsoda sötét mocsok, szinte hibátlan.
Tipikus, semmi extra black/death banda. Letisztult, brutális, sötét... de semmi kiemelkedő, főleg egy ilyen 2 számos EP-t nem is igazán tudok részleteiben értékelni. Nem rossz, amit csinálnak, de nem is hidaltam le tőle. A borító viszont nagyon jól illeszkedik a lemez minimalizmusához, az bejön.
Hát igen, ez az, ami. Előnyére vált, hogy technikásabb volt annál, mint amire számítottam, ez azért jócskán emelt a ponton. Viszont ezzel az eltúlzott gore-fétissel nem tudok kibékülni. Nekem kell egy "komoly" koncepció, ami bevonz (lásd Wormed, vagy Xenomorphic Contamination), mert a kitépett szemgolyók, a veleszületett végtaghiány és a lefejezett újszülöttek témakörén maximum felhúzom a szemöldököm, hogy most komolyan, ki élvezi az ilyen szövegeket, ki szerint kemény meg brutál ez manapság? Tudom, "deal with it"...
Ezt akartam en is ajanlani. :) Szerintem ez kurvara odabaszott!!! Jobban tetszik mint az elozo, egy hibaja van hogy rovid.A hihetetlen zajmasszabol kiszorodo hangok, hangulatok, dallamok! egyszeruen zsenialisak, ez nem egy osszeokadott cucc, ha valamit hat ezt gondosan felkellett epiteni, veletlen nem lesz valami ilyen kibaszottjooo!! Eddig az ev lemeze!!
MCfrost jol mondja valoban annyival tobb ez a lemez mint amennyivel kevesebb volt az agallooch a vegere, az a zenekar elfaradt kimerult. Ez viszont nem lesz kepes ugyanazt elerni,mert ez barmennyire is igenyes es profi, csak egy a sok kozul. Felreertes ne legyen , kurvajo az anyag, de nem lenyugozo.
Ha mar W40 Chaos a tematika, akkor a blackhez jobban illene Slaneesh , bar felo akkor csak 6 pontot kapna :). Jah meg a GW-t ismerve a Khorne szo tuti trademarkolva vagyon, szoval meg egy megrovo levelet is kaphat ha lebuki. :) na de a zene, az fasza , nagyon osszeszedett, nem talalok hibat benne.kb 5X ment le tegnap delutanota.A summoning meg az egyik legnagyobb kedvencem, az elottuk valo tisztelges plusz pont.Azert nem kap 10 pontot mert nem volt katarzis erzesem.Igy az os ellen a valtozasok uranak szentszamat kapja 9.
Kb annyira nyugozottle mint a Post Natal Abortion , na jo nem egy kicstit ez jobban tetszett.
Sajnos indokolatlanul hosszu, igy elegsok uresjarat kerult bele, korabbi lemezuk volt mar izgalmasabb.Mindenkeppen csalodas.
Nagyon eyen van, nagyon kerek, husos kozep tempos.Szeretem az ilyet nagyon, csak epppen nincs meg benne az a plusz ami a Dodecahedronban megvan.
Egyvelemenyen vagyok Weidevel, csak en kicsit szigorubb vagyok.
Meghallgattam, lement 2X, semmi nem maradt meg. Ez profin eloadott nagysemmi.
Többször neki kellett futnom, mire beért nálam ez a hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel teli, összességében érdekesnek bizonyuló avantgarde black alkotás.
Tuti, hogy én vagyok rosszul összedrótozva, vagy esetleg nem a kellő pillanatban próbálkoztam a cuccal, de ez nekem nagyon unalmas anyag volt. Az az egy-két hangulatosabb gitártéma nem érte meg a sok lassú építkezésre (időhúzásra?) való várakozást - legalábbis én így látom.
Minőségi és hangulatos black metal lemez, a relatíve unikálisnak számító Warhammer-tematikával, és komoly Summoning-hatásokkal. Nem igazán lehet belekötni, nagyon tetszik, és még ingyen is letölthető a bandcamp oldalukról, szóval nagy respect a formációnak.
Karakteres (bár nem teljesen eredeti) hangzású, jó varacskos svéd halálfém, megnyerően öblös vokalizálással, kompakt dalokkal és érdekesen elmaszatolt borítóval. Nekem a többséggel ellentétben ez határozottan tetszett, szóval most már biztos, hogy az én agyam van furán bekalibrálva.
Remekbe szabott svéd melodeath iparosmunka, jó hallgatni meg minden, de azért hasra nem estem tőle...
Kb. ugyanolyan minőségű és kiállású produkció, mint az Evocation, csak nem svéd, hanem lengyel, és nem melodikus, hanem, blackened death. Nálam a pontszám ugyanaz.
Ha minden brutal death metal album ilyen technikás lenne, ilyen bátran bánna a dalszerkezetekkel, és ilyen fejedelmi lenne a hangzása, állandóan ilyet hallgatnék, de komolyan. Ez kérem a stílus krémje - lassan de biztosan bevonzott, és már nem is ereszt, órákig hallgattam egyvégtében. A szövegeket nem értem, de a hörgés tónusa és a "fejetlen" borító nekem nagyon bejött. Egy cimbit is idéznék ezen lemez kapcsán, aki ezt nyilatkozta az Extracted Eyeballs című dalról (ami talán a legjobb tétel a korongról): "Milyen g_cidurva szlemmelés megy itt néha, a pofám leszakad!" :)
Engem már a beharangozókkal is megvettek kilóra. Képtelen vagyok belekötni. Annyira nekem lett írva, hogy az hihetetlen. Megosztó lemez lesz, mert tömény, végletes, rettenet cizellált. Ha valakinek az agya úgy van bekábelezve, az nagyon fogja élvezni. Akinek meg nincs az eléggé értetlenül fog állni, hogy hát ez meg mi? A magam részéről ez parádés!
Olcsó közhelyek puffogtatása álmosítóan unalmasan prezentálva.
Az előzőhöz képest fejlődtek. Sikerült csökkenteni az üresjáratok számát, amiből az előzőn azért volt jócskán. Igazából a leállások és a kitérők éppen arra jók, hogy a tekervényes ritmusokat és fifikás megoldásokat, valamint a rendre előtörő sodró lendületet oldják. Egyben, odafigyelve kell hallgatni és nem két alkalommal. Persze ettől még vékony rétegnek szól továbbra is.
Nagyon kerek, nagyon jól felépített, gondos munka. Viszont bármennyire jól megfőzték a receptet a titkos fűszer kimaradt. Szórakoztató, igényes death európai módon. Esszencia a maga módján.
Elég csak ezt és a Dodecahedron lemezét egymás mellé tenni. Tisztességes munka, de mint olyan inkább csak egy gonosz háttérzene. Ma már túl sok hasonló van. Szépen felmondja a leckét, de nem gondolkozott rajta, csak bemagolta és visszaböfögte.
Ugyan azt érzem, mint Weide. Csak én szigorúbb vagyok. Azért, mert ilyen tempóban tudnak hangokat kipréselni a hangszereikből még nem lesznek jó zenészek, vagy emelkednek ki a sokaságból. Ahhoz kellene hangulat, egyedi íz és nem ennyire elhasznált sablonok.
Tetszik, de ugyanakkor érzem, hogy még mindig sok. Az a fajta zene, amit hagyni kell érni. A pont változhat.
Kétszer végighallgattam, aztán elég is volt. Nem elég vérbő, nem elég húsos és kiemelkedő dalokat sem hallok. Jobbat vártam...
Nekem sajnos nem vett Sumák, így nincs bikám...:) bocsi a mély ütésért....
A külcsin és a belbecs tökéletes esszenciája. Pusztító hangzás, erős dalok, kiváló szólók, lendület, erő. Minden, amit ettől a skandináv death zenekartól vártam. Maximum pont!
Kellemes meglepetés ebben a fordulóban. Büszke, friss hangzásra támaszkodó intenzív fekete death. Hallgattatja magát!
Vehemens kezdés már az intro második felében. Jó is! Aztán a sorozatos technikás, gyors dalok miatt úgy érzem egydimenziós a csapat, elvész az erő. Legközelebb...
Többször nekifutottam és szépen kezdett is kinyílni. Ennyi időt kapott. Lehet, hogy küzdhetnék még vele és erőltethetném addig, míg 8-9 pont lenne, de minek, ha olyan lemez is van, ami már első hallgatásra is letaglóz?
sztenderd
Én élveztem. Pont annyira, mint az összes többi HM2-es halálbrigádot, akik szerepelgettek itt a HP történetében és akiknek a nevükre sem emlékszem és azóta sem hallgattam meg egyiket sem. De erre a pár napra jó bólogatni való. Egyébként tényleg nem a legjobban sikerült HM2-es hangzás ez.
Vaddisznó
Mifelénk nem szeretik az ilyesmit.
Itt aztán elég rendesen kiszélesítik a blekk stílus határait. - Gondolják a szerzők... - Nekem inkább egy öncélúan összerakott alkotásnak tűnik, mint maradandó kortársművészetnek.
A kevésbé jól sikerült death albumok sűrű sorát szélesbíti az album. Itt valahogy nem igazán funkciónál a HM-2. - Megpróbáltam, de nem ment szeretni a srácok véleményét, hogy hogyan is kell death metal-t csinálni.
Tudom, hogy rengetegen rá vannak kattanva a stílusra, ettől függetlenül egyáltalán nem fogtak meg. Ráadásul a hosszúsága az emberiség elleni bűntett, ha még az énekből hallanék valamit, de az jellegtelen.
1-6! :)
Köszönet az ajánlónak, végre egy érett produkció a stílusban. :) A hangzás ugyan már szerepelt az álmaimban, de ez ettől még semmit sem von le az élvezeti értékéből. :) Az az ének.... No, egy olyan kell nekem. :) A szólók pedig rozsdás szegként tépik szét az ember lelkét. - Meg hát, jó régen is volt már valamire való blackened death metal. - P.S.: Nem csak az én kis metalmanóm miatt. :D
Pont annyival érzem többnek, mint amennyivel az Agalloch az utolsó lemezein kevesebbet adott nekem. Szóval ez egy felhergelt Agalloch, elhagyott utazásokkal a szelek szárnyán.
Khrul mindig is minőségi zenét tett az asztalra (most az agrármetálos formációkat nem veszem ide). Ez lehetne a Funebre folytatása is, ahhoz tudom hasonlítani. Szomorú, hogy ennél retkebb produkciók kapnak szerződést/támogatást.
SÚLYOS!!!! A kezdeti 3 percért szidtam az ajánlót, mint a bokrot! De ami utána jön az f@sz@! Karcol/horzsol durván morzsol! Egyenlőre 8, még nem értem a végére.
Kiváló elegye a svéd halálfémnek: "Göteborgiasan" technikás és "Stokholmiasan" rothadó, modern köntösbe tuszkolva.
Az megvan, hogy az utolsó dal sorai a Summoning Lugburz lemezének dalcímei? A zenei alap is az intro (Grey Heavens) és az azt követő első dal témáiból állnak össze. Amúgy teljesen jogos a tiszteletadás, méltatlanul lenézett lemez, pedig szerintem az egyik legjobb anyaguk. Ja és persze: Blood for the blood god! Skulls for the skull throne!!!
Énn nem köpködöm, mert egyáltalán nem rossz. De én nem hallom továbbra sem a varázslatot, sokszor kifejezetten unalmas. Alapvetően hangulatos stílus, de nem jön át a lényeg.
Kellemes, jó, de a kiszámíthatóságnak ez a szintje már nekem is sok néha.
Na ezt viszont megköszönöm az ajánlónak, szeretem. Meglesem a többi anyagot is a kiadó bandcampjén.
Pengére kidolgozott rendszer és hangtan van itt a káosz mögött. Az első lemezük is hibátlan volt ez is az.
Semmi új, de néha nem is szomjazom. Megbízható, szórakoztató.
Aki átvészeli a vontatott részeket, az nagy élmény részese lehet időnként.
A Carrion Skiest mocskosul összerakták, az nekem akkor az év lemeze lett, úgyhogy reszketve vártam az új cuccot. Annyira nem lepődtem meg, hogy talán nem sikerült azt megismételni. Nem baj, ez is egy bitang nagy lemez, csak más. Kevésbé fülbemászó, sivár, a hangzás is koszlott (nem mintha a Skies tisztán szólna). Divat lett őket felmagasztalni és köpködni is. Tesznek az elvárásokra... Igazi megosztó csapat.
Bár pontszámban megegyezünk, mégis ellent kell mondanom Weide megállapításának, miszerint az énekes zavaróan helytelenül ejti ki a szavakat. Direkt meghallgattam úgy is, hogy csak arra figyelek. Az egyetlen egyszer előforduló "jaws" szón kívül (ahol dzs helyett j-t ejt) semmi kivetnivaló nincs a kiejtésében. A skandinávok amúgy sem arról híresek, hogy ne tudnának jól angolul. Azért kötekszem, mert amúgy kimondottan érzékeny vagyok arra, ha valaki helyetelnül énekel, de itt szó sincs ilyesmiről, pláne nem zavaróan. A zenével kapcsolatban azért megegyezik a véleményünk, szerintem is jó minőségű svéd acél hallható itt. Peace!
Ebben a két dalban több erőt és ötletet felmutat az ausztrál csapat, mint más black metal bandák teljes lemezeken. Kiemelkedő EP! Lehet várni a nagylemezt!
Minden jel arra mutat, hogy a slam death metalt jól űzi a brigád, de engem teljesen hidegen hagy ez az alirányzat.
Nagyjából ezt vártam volna az Evocation-től...
Kimondottan harmatos a csapat első két-három lemezéhez képest.
Rendkívüli káosz uralkodik a holland srácok második lemezén is, végletekig kidolgozott hangulattal. Az első lemezük is 10 pontos volt anno, ahogy most ez is.
A Carrion Skiest hallgatom én is a megjelenés óta, az egyértelműen 10 pontos lemez, itt eléggé más a hangulat ami nehezebben jut el a hallgatóhoz, meg baromi hosszú is lett ami miatt levonok fél pontot.
Az a fajta agymenés, amit kifejezetten élvezek... Fogom még hallgatni, 3x ment eddig le, ugye 3 a magyar igazság, a hollandoknál nem tudom mennyi, de az igazi beéréshez ennél több idő és energia szükségeltetik. Ui.: egyre jobban tetszik!
Nyugodtan kijelenthetem, az előző lemez állandó kedvenc lesz most már. A Winter is kiváló lett, de valamivel "alulmarad" a Carrion Skies-hoz képest. Tele az album kiváló témákkal, legnagyobb erőssége az álló harmóniák, kiemelkedő basszusgitár hangzás. Picit lecsíphettek volna belőle itt-ott, mert valóban hosszú a lemez, bár senki nem mondta, hogy egyben kötelező végighallgatni. Később lehet erre is 10-et adok majd, de 9 a minimum.
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 332. 333. 334. 335. 336. Horizontális nézet

2017. április 1.

  Begerith - A.D.A.M. Nocrul - Khorne Evocation - The Shadow Archetype Dodecahedron - Kwintessens Pillorian - Obsidian Arc Fen - Winter Mordbrand - Wilt SUMAC - What One Becomes Consummation - Ritual Severance (EP) Post Natal Abortion - Decapitate the Newborn    
  1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  
Jasmin 7 9 10 5 6 7 5 2 2 7 6 Jasmin
Weide 8.5 8 8 7.5 9.5   8 4 6.5 7 7.4 Weide
Belial   9 9 10 9 5 4   5 3 6.8 Belial
Werewolfrulez 8 9 8 8 5   9     10 8.1 Werewolfrulez
BlackZone     8.5 10     5 9.5 6 5 7.3 BlackZone
viribusunitis 9 7.5 10 8.5       6.5   7.5 8.2 viribusunitis
emp 9 8   7     7     5 7.2 emp
ZolixiusRex 10   10 5   5 6       7.2 ZolixiusRex
McFrost1977   9 9   10     8     9 McFrost1977
mike666   9 8     6     9   8 mike666
Nagaarum   8.5   10   9   8     8.9 Nagaarum
farrrkas             8   9 5 7.3 farrrkas
insomnium     5       9       7 insomnium
Kriss       10   9.5         9.8 Kriss
Perszepeta       9   9         9 Perszepeta
  8.6 8.6 8.6 8.2 7.9 7.2 6.8 6.3 6.3 6.2 7.5  
Begerith - A.D.A.M. Nocrul - Khorne Evocation - The Shadow Archetype Dodecahedron - Kwintessens Pillorian - Obsidian Arc Fen - Winter Mordbrand - Wilt SUMAC - What One Becomes Consummation - Ritual Severance (EP) Post Natal Abortion - Decapitate the Newborn    
Dina Ivory 2017. március 24., péntek, 12:19
Dina Ivory
Csatlakozott:
2015. augusztus 6.
Hozzászólások: 1058
Válasz emp üzenetére:

kicsit franciásra sikerült az az "öbszeszón" :-D
ezt de szépen mondtad :-D az énekes pösze kissé
emp 2017. március 24., péntek, 12:16
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2389
kicsit franciásra sikerült az az "öbszeszón" :-D
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
ensomhet 2017. március 24., péntek, 11:47
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2091
( Kedvenc kiejtés-fail 1:50-nél: https://www.youtube.com/watch?v=K9LvCwK_BGk :-) )
Weide 2017. március 24., péntek, 09:40
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 112
Válasz farrrkas üzenetére:


Amikor először ejti ki a malignancy szót, elnyújtja a végét, szinte ordításba torkol, ezért fut át á-ba a dolog, amikor másodjára ejti ki, már i-nek ejti a végét, ami azt feltételezi, hogy tudja, hogyan kell ejteni, csak a death metal vokál néha eltorzítja a szavakat. Ilyesmi előfordul minden death metal lemezen. :-)

Látnának azok minket most, akik szerint a (death) metal egy nagy agyatlan zajmassza... mi meg már fonetikáról folytatunk eszmecserét. Hamarosan előkerülnek a zöngés és zöngétlen mássalhangzók után ejtett végződések is. (hrhr) (b)


(b) :-D
farrrkas 2017. március 24., péntek, 08:50
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 305
Válasz Weide üzenetére:

"Looming enraged, swarming of malignancy"

Erre gondoltam. És itt nekem bűzlik valami az utolsó szó kiejtésével kapcsolatban. (weird) X.

Amikor először ejti ki a malignancy szót, elnyújtja a végét, szinte ordításba torkol, ezért fut át á-ba a dolog, amikor másodjára ejti ki, már i-nek ejti a végét, ami azt feltételezi, hogy tudja, hogyan kell ejteni, csak a death metal vokál néha eltorzítja a szavakat. Ilyesmi előfordul minden death metal lemezen. :-)

Látnának azok minket most, akik szerint a (death) metal egy nagy agyatlan zajmassza... mi meg már fonetikáról folytatunk eszmecserét. Hamarosan előkerülnek a zöngés és zöngétlen mássalhangzók után ejtett végződések is. (hrhr) (b)
Weide 2017. március 24., péntek, 08:44
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 112
"Looming enraged, swarming of malignancy"

Erre gondoltam. És itt nekem bűzlik valami az utolsó szó kiejtésével kapcsolatban. (weird) X.
Weide 2017. március 24., péntek, 08:32
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 112
Farrrkas: Én még emlékszem valamire, ami hallgatáskor nagyon megütötte a fülem, talán a "nonentity" volt az, ami furán hangzott az énekes szájából, illetve még valami, de azt már meg mondom. Na meg én sem azt írtam, hogy végig így éreztem volna, csak hogy néhol feltűnt a helytelen kiejtés.
ZolixiusRex 2017. március 21., kedd, 13:44
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1714
Nem lacafacázok, a Begerith behúzta nálam a maximális pontszámot. :-) - Nem csak Ádám manó miatt. :-D - Annak aki érti. :-p
--
In Grind We Trust!
Koncertek
Master of Light Tour 2017
március 31., 19:00,
Dürer Kert
Dragons And Witches Tour 2017
április 2.,
Barba Negra
Ill Nino - Revolution Tour 2017
április 4., 18:00,
Barba Negra
Bringer of Pain Over Europe 2017
április 5.,
Barba Negra
Forbidden Territories World Tour 2017
április 7.,
ShowBarlang
Vienna Metal Meeting
április 8., 14:00,
Arena
IV. Engulfing the Void
április 9., 18:00,
Dürer Kert - Kisterem
De Mysteriis Dom Sathanas - Europe 2017
április 15., 19:00,
Dürer Kert
Atoma 2017 Tour
április 22., 19:00,
Barba Negra
The Necrobreed Alliance Tour 2017
április 24., 19:00,
Dürer Kert - Room 041
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.026 seconds to render