Nem rádióbarát rádió rock. Nekem ez jutott róla eszembe. Meg az, hogy felteszem majd a lejátszómra a "Road" elnevezésű lejátszási listába és ez megy majd többek között a hosszabb vezetések alkalmával. Itt-ott kicsit szélesebbre tárt kiteljesedést, csúcspontot elviseltem volna. Ja és több hallgatást igényel, amihez partner a 32 perces játékidő.
Vannak a témában jobbak is. Nagyon vikingnek kell lenni, hogy az ember felvegye ezt a ritmust. No én nem vagyok az, így hagyom is tova siklani őket hódítgassanak csak tovább valahol máshol.
Vegyesek az érzéseim. Pro: kifejezetten jó a hangzás, tetszik az ének, a narráció/rádiójáték nagyon működik ebben a közegben, a hosszabb, nem kapkodós tételek a jobbak (minden, ami 2:30 felett van). Kontra: az én ízlésemnek jobban feküdt volna kevesebb punkos lendület, több merengősebb, post/sludge tempó. Ez utóbbihoz áll közelebb a hangzás is, alá lehetett volna játszani szépen. A Sticks and Stones csordavokálja szörnyű. A vicc, hogy utána meg javít a szövegeléssel. Összességében ez egy remek underground kiadvány, igazi mocsok, csak az én ízlésemhez nem patent minden esetben.
Érdekesen ellavírozik a merengősen, lassan, monotóniával építkezés és az odacsapós részletek között. Elég nagy egységek, tömbök uralják a zenei szerkezeteket. Odafigyelés és türelem kell hozzá. Nem egy háttérzene. Csak akkor működik rendesen, ha odafigyelünk rá.
Nem elég súlyos, ellenben közhelyes. Tonnányi görgetegeket várok a mellkasomra tenni, ha már ilyen zene. Ez valami kis kényelmes tömegecske, hogy mindenki komfort zónában maradhasson.
Eléggé semmitmondó kiadvány ez is. Nem csap arcon, de nem is mosolyog rám; nem húz a mélybe, vagy éppen emel a magasba; nem köp le, de nem is simogat meg. Nem csinál ez velem semmit. Metál háttérzene.
Háborús fekete fémsereg. Hozza a kötelezőt, de hallhatóan nem is törekednek ennél többre. Boldogan szórják a napalmot, mint paraszt a babot.
Túl fiatal vagyok én ehhez a magam 35 évével. Nekem ez iszonyú vérszegény.
Stílusgyakorlat, '90-es évek hangulata. Lement és nem maradt meg belőle sok.
Az előzőt még én ajánlottam. Nem kicsit szerettem az eddigi dolgaikat, de ez most a torkomon akadt. Egyrészt változott a hangzás, ami eddig számomra adott egy erős hangulati faktort a káosz mellé. Korábban azért több volt a szerkezeti elem. Ez nem hogy szétesik, összeállni sem akar. Céltalan, túltolt. A kevesebb káosz több lett volna. Saját csapdájukba estek ezzel a lemezzel. Most kellene visszafordulni a gyökerekhez és nem izomból megmutatni, hogy mennyire kaotikusak, mert ez most bűzlik az izzadságszagtól. Elég nagy csalódás volt, amikor kijött és nem ért be az óta sem.
Színvonalas magyar termék, nemzetközi szinten is megállja a helyét. Semmiféle magyar betegségtől nem szenved, változatos és jól is szól. A Fu Manchu-t és a VOJD-ot is simán lenyomja, de egész egyszerűen nem nekem szól, még akkor sem ha minden nehézség nélkül többször is lepörgettem.
Jó lenne kiszakadni a mai őrült, rohanó, agyhalottakkal telepakolt világunkból és a vikingek hajóival felfedezni a világot, esetleg veszélyes vizeken jéghegyek és jégtáblák között szelni a habokat, vagy csak simán elsiklani a naplementébe...
Mai világunk pillanatképei zenébe öntve. Tubák egy csiszolatlan Van Drunen, orgánuma meghatározza az egész albumot, jól illik ehhez az extrém katyvaszhoz! A monológok nagyot dobnak a produkción. A booklet is igen minőségi lett, mintha egy fotó albumból emelték volna ki a lapokat. Grat a kiadónak, hogy ilyen minőségi szörnyet tudott előásni a föld alól, csak így tovább!
Én őket a Tomuszhoz tudom hasonlítani, csak itt sokkal több a merítési lehetőség minden téren (pénz, stúdió, életszínvonal, stb.) és talán ettől a túlpolírozott mivoltától kevesebb nekem, mint a Tomusz. Hiányzik belőle az élet szaga. Persze ettől még ez is egy mázsás szörnyszülött és f@sz@ az egész.
VOJD-nál egységesebb és magasabb a színvonal. Sokszor a RHCP és a RATM ugrott be, előbbinél mindenképpen feszesebb, utóbbinál viszont langyosabb a cucc.
Modern black metal és 90 előtti heavy/rock/stoner világ érdekes elegye. Minőségi ingadozást éreztem a dalok között, vannak fülbemászó tételek jó témákkal és vannak kevésbé ható egysíkú dolgok.
Fucking napalm on you!
Már a borítótól rosszul vagyok! Elnézést a fanoktól, de ez vérszegény és jellegtelen, kocsmarock, falunap, Babetta találkozó meg ilyenek jutottak eszembe. 8 sör után némelyik dallamot én is elvokalizálnám ezen a színvonalon. Sorry!
Igazi horror hangulatos death hömpölygés, masszív ólom lábakon halad az útján, nehéz kibillenteni az egyensúlyából. Hiányoltam a csúcspontokat a nótákban.
Mint tudjuk, az őrületet és a zsenialitást egy hajszál választja el egymástól. Az ausztrálok amit játszanak őrülten idegesítő zajhalmaz, számomra élvezhetetlen, de egyben zsenik is, mert a dalokat ugyanúgy biztosan eltudják játszani többször is. A dobosnak adok 2 pontot, a suttogó hörgésre pedig nincsenek jelzők!
Nekem kicsit trendi és brit-alteres a zene, de amúgy... Valamikor pár éve hallottam az intelligens rockzene kifejezést, lehet hogy a definició alá most végre itt a gyakorlati példa is?
Elnézést az ajánlótól előre is, de én ebben semmi értékelhetőt nem találtam.
hazai felhozatalból ilyet hallani? Bokám lefosom!
Én ezeken a stoner / desert rock kiadványokon akkorákat ásítozom, hogy az valami embertelen.
A 9 évvel ezelőtti Meet us at the Southern Sign óta masszív, stabil kedvenc a csapat, és a The Apostates-ről is csak a legelismerőbb szavakkal tudok nyilatkozni.
Hááát.. Ez elég egysíkú volt, valljuk be.
Valami keményebben megszólaló cuccra számítottam. Annyira nem nagy szám sajnos, a retró dömpingben sokkal jobb cuccok is vannak mostanában.
Stílusgyakorlat ugyan, de minőségi. Nincs igazán mibe belekötni.
Nem lesz gyakori vendég a lejátszómban, de úgy tűnik hogy javarészt sikerül uralni a káoszt...
Semmit nem csökkent a színvonal a February-hoz képest. Nagyon kevés idehaza az ilyen szintű pszichedelikus rockzene. Ja, igen. A "progresszív" szó kiégetése után ez van most soron. Ma már égő ezt a jelzőt felvenni, mert minden tehetségtelen, de önmagát furcsának képzelő formáció pszichedelikusnak vallja magát. Na, az ék viszont tényleg az. Itt aztán van kreativitás és atmoszféra! Na de hol vannak a gitárszólók? Merthogy nagyon enyhe kifejezés az, hogy Olivér állatira tud szólózni... A hangzás viszont eszményi, meleg, analóg.
Senmuthnak is vannak ennyire puritán ethnic lemezei, azok sem a kedvenceim tőle. Hangulatos, de ez nekem szimpla háttérzene. Valahogy ezek a tamtamok elrontják az ambient atmoszférát. Jók, de nem elejétől a végéig.
Na ja. Földhöz vágott... párszor.
Ja, én is ásítozom ezeken a cuccokon. A dobos jól keni, ennyi, amit pozitívumnak éreztem. Meg jól szól.
Úgy szól, ahogy a csövön kifér, de én ezt nem szeretem, mert elfáradok 3 dal után. Amúgy zeneileg sem túl izgalmas számomra.
Korrekt oszt csá!
Teljesen érthető, ha ez itt nem lesz népszerű anyag, én viszont nagy rajongója vagyok a hetvenes évek hard rockjának. Ez itt a csöpögős verzió, kevésbé brit, mint inkább amerikai, mégis felüdített. A basszusgitár állatira szól, így eleve hat nálam. Ha a Styx Paradise Theaterje 10 pont számomra, akkor viszont ez max 7.5. A The Outer Ocean hatalmas dal.
Ideglelős. Meglátjuk, ott van-e számomra is az X-Faktor, ehhhehwe...
Az előzőre azt mondtam, hogy erős a kamu hatás, de az befészkelte magát egy kicsit a fülembe. Ebben itt nem találok semmi ilyent. Mármint befészkelhetőt. Mert ez már full kamu. Agymunka nem kellett ehhez a lemezhez. Egynapos stúdiómelóval készülhetett, aprított impróhalmazból. A hangzás és az ambient zajok értékelhetők.
Tökéletes pihenő, két chaotic hardcore lemez között. Viszont amíg, egy Wardruna-t vagy egy Moon and The Nightspirit-et magában is el tudok hallgatni, addig ezt maximum háttérzenének tudom elképzelni. Cserébe viszont szinte éreztem, hogy gyorsabban nő a szakállam.
Ami tavaly a Grrrmba volt számomra, idén a Tomuz lesz. Csillogó gyémánt, a hazai underground sötétjében. NGC Prod for president!
Ha stoner, akkor valami mamut sonka nagyságú riffekkel operáló doom/sludge. Ez a nagypapó stoner nem az én világom.
Ebben sincs meg sajnos, az a bizonyos francia íz, amit annyira szeretek. Ennek ellenére, ha a világot nem is váltja meg, egy érdekes stílus keverék ami végig le tudott kötni. Azóta pótolás alatt a többi lemez is.
Kecske,sátán,666,napalm. Felejthetően előadva.
Az ilyen retro rockerkedés nagyon távol áll tőlem, nem szeretem, nem hallgatom, így igazából értékelni se tudom.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a Portal Ion című lemeze. A kérdés az, hogy minek? Itt a vége fuss el véle.
Én is kénytelen vagyok műfajában értékelni és sikerrel vették az akadályt.
Tetszettek a húzós és lassú részek is, ha arányosabban vannak elosztva, még jobb lett volna. Van egy nagyon jó, ősi időkből származó düh az egész lemezen, ami üdítően őszinte, viszont legközelebb csak télen fogom hallgatni...
Meglepően könnyen lecsúszott, mint egy pofa sör, de nem szomjazom rá többször. A lassú, hangulatos részek vitték el az anyagot a hátukon.
Kifejezetten erős darálás minden sablonossága és körítése ellenére.
A spanyolok előző lemezeit is kedveltem, most sem okoztak csalódást. Minőségi kripta doom nagy újdonságok nélkül, de ez a lassan haladó, hullaszagú fekete gőzös nem is igényli az újrafestést és a GPS-t. Úgy jó, ahogy van, még sok ilyen minőségű stílusgyakorlatot.
Hangjegyekkel tili-toli, Hadd örüljön a sok proli! Ezzel a fajta death metallal az a problémám, hogy ha kiragadok a lemezről 5 percet, azt nagyon tudom élvezni és emelem kalapom, viszont ha egyben kell végighallgatnom, kihullik tőle a hajam, kitekerednek a végtagjaim és végelgyengülésben agonizálok az énekeshez hasonlatos hangokat kiadva... Az őrültség és zsenialitás határt nálam már kitaposták a SYL lemezek (City mai napig alap), az elég is volt a jóból:)
Hát ez tényleg jó, még magamon is meglepődtem.
A borító alapján valami jó kis viking metalt vártam, ehelyett valami filmzeneszerű 'csökkentett zsírtartalmú' vagy 'fékezett habzású' light-langyi zenét kaptam, hát nem vagyok elragadtatva.
Voltak benne jó dolgok, de nálam ez ennyi, mondjuk nem is nekem szól.
Jó kis echte black metal semmi idegesítő újítással.
Ez olyan death-ben, mint az Ad Hominem black-ben.
Ezt én is ajánlani akartam, volt ami tetszett benne de volt sok ami nem. Nem ez lesz az év lemeze az biztos.
Egy PC-s játék soundtrack-jének valóban elmenne, de ezt így önmagában hallgatni elég értelmetlen időtöltés.
Műfajához képest nekem elég hosszú. A nem-punk jellegű tételek bejönnek.
Nem rossz anyag, de volt már jobb is tőlük.
Remek fúziós extrém metal zene! A Deserters of Eden-ben a szóló 3:00 körül mekkora már!
Faék egyszerűségű zabolátlan black metal, mindenfajta cicoma nélkül. Nyomokban azért találunk zeneiséget is.
Hallottam a Portal-tól az előzőt, fel voltam készülve idegileg a legrosszabbra. Hozták is a beígértet!
Magamtól sosem hallgattam volna meg, de a kör kezdete óta már többször is lement. Valóban korrekt anyag, kellemes melódiákkal, bár nem hiszem, hogy a jövőben gyakran elő fog kerülni. A Dark Forest amúgy nagyon kellett a közepére, azért jár a pacsi.
Most, hogy lement az album, magamhoz veszem a körpajzsomat, felcsatolom a vértem és átugrok a legközelebbi faluba megerőszakolni a nőket, eltulajdonítani a birkákat és porig égetni a házakat. Ja nem, mert ez az album csak pont arra nem volt jó, hogy hangulatba hozzon. Erős Heilung utánérzés sugároz az albumból, de ezt mindenki döntse el maga, hogy pozitívum-e, vagy sem. Amúgy nem ellenségem ez a ritualisztikus, ambient folk muzsika, de ez mind hangulatilag, mind "score"-ként elvérzik nálam. Nyomában sincs pl a Wardrunának.
A kezdeti lelkesedésem nagyobb potenciált vetített elő az anyagnak, mint ahova végül kifutott jó pár hallgatás után, de még így is egy baromi erős albumról beszélhetünk, főleg, ha figyelembe vesszük "amatőr" mivoltát. Persze, vannak részek, témák, melyeket kicsit esetlennek érzek, de szerencsére bőven ellensúlyozza ezt az a fiatalos, lendületes, dühös és világot szembeköpő extra töltet, ami átjárja az egész lemezt. Szóval csak így tovább, idővel szerintem érni fog ez, mind zeneileg, mind kivitelezésileg.
Egy újabb ausztrál szörnyszülött (értve itt a különcségét a bandának), ahol mind a metal-zsigereimet, mind az agyamat és érzelmeimet képes megtornáztatni és lendületbe hozni a zene. És kurva ügyesen képesek voltak úgy túltolni néhány számot, hogy az nem érződött sem elnyújtottnak, sem laposnak. Valahogy nagyon egyben van az egész, minden kellő mértékben és időben van adagolva, szépen simulnak egymáshoz és egymás alá-fölé a sémák. Mindent elmond az albumról, hogy amint lepörgött az utolsó szám, már indítottam is újra a lemezt. Anno amúgy írtam, hogy nagyon érzékenyen vagyok hangolva a sludge zenékre, csak bizonyos adagban és koncentrációban vagyok hajlandó hosszabb távon elviselni. Itt szerencsére pont olyan mértékben keverték és adagolták a post-doom elemek mellé, hogy az majdhogynem maximálisan összecseng az ízlésemmel. Update: Nem bírok lekattanni róla, megkapja a max pontot.
Minden rosszmájú előítéletem ellenére ez a bugyuta, ostoba külsőbe burkolt black egész pofás dalokat takar. Mármint zeneileg. Mondhatni, pozitívan csalódtam. A végére ugyan elfáradt azért a dolog, de az első 25 percet simán végigbólogattam.
McForst és Perszepeta remekül megfogalmazta az alapvetést a zenével kapcsolatban. Az őrület és zsenialitás között valóban vékony a határ, a kérdés csak az, hallgatás közben kinek merre billen el a mérleg nyelve. Én a Portal zenéjére mindig is a kaotikus/disszonáns black/death metal nadírjaként és zenitjeként tekintettem, ahol is mesteri módon képesek mindkét véglet megjelenítésére. Ugyan csak nagyon halovány struktúrákról beszélhetünk a káosz örvényeiben, de az mégis őrülten zseniális és utánozhatatlan módon van a hallgatóság elé terítve. Úgy érzem, valahogy ezen zenei alzsánernek a Portal a kezdete és a vége, a kiindulópontja és a végső horizonton pislákoló csillag utolsó sugara is.
Tényleg hiánypótló és jól is adják elő. A Marilliont biztos szeretik. Gondolkoztam, hogy a stílusában adjam a pontot vagy az ízlésemnek. Akkor legyen előbbi.
Nekem csak az utolsó szám tetszett. A monológok kurva jók lettek. Ehhez el tudtam volna képzelni valami jó hangulatos black zenét. Ehelyett egy számomra nem nagyon tetsző zenét kaptam. McFrost észrevette a Van Drunen hasonlóságot. Srácok én csak egy vagyok a sok közül. Valaki tudna tájékoztatni, hogy honnan van a Koncz Gábor szöveg? Kurva jó és igaz.
Ez szó szerint mi a tököm? Rengeteg jó zene van. Erre pazarolni perceket teljesen felesleges.Még bebaszva is csak az elmegy kategória, inkább az se.-az énekhang is teljesen átlagos.Se ilyen se olyan.
Őszintén ledöbbentem! Sokadikra pörög ma le.
Ha már zenéről beszélünk, a káosznak is alázattal kell megtestesülnie, mert amit itt hallunk az már öncélú. Nem zavart, de rendesen túllőttek a célon, a veszett kapkodás és hatásvadászat az jól megy a srácoknak. Az Olde Guarde mondjuk tetszett.
Most sem éreztem rá a "fumancsu" világára, bármennyire is kult a csapat. Talán mégis meg kellett volna élőben is nézni őket, talán akkor elkapom a fonalat...
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 362. 363. 364. 365. 366. Horizontális nézet

2018. április 28.

  Tomusz - Tél YLVA - M E T A Ataraxy - Where All Hope Fades Glorior Belli - The Apostates ék - Whatever It Takes Ad Hominem - Napalm For All Danheim - Herja Fu Manchu - Clone of the Universe Portal - Ion VOJD - The Outer Ocean    
  1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  
BlackZone 8 9 6.5 7 7.5 7.5 6.5 6 5 4 6.7 BlackZone
McFrost1977 10 8 8 8 6 6 10 4 2 2 6.4 McFrost1977
chipmonkey 9.5   8 10 7 6 2 4 8 5 6.6 chipmonkey
Nagaarum 10   9 7 10 6.5 7 5 4 7.5 7.3 Nagaarum
Eroen 10     8   6 6.5 5 3 5 6.2 Eroen
boymester 8 7 9   8 8     6   7.7 boymester
Husky 6   9   9 9 4   6   7.2 Husky
voroscsoka 7     8.5   4 5 6 5   5.9 voroscsoka
Weide 8 10     7 8 5   8   7.7 Weide
Honaljmankos_F 7.5       7       2   5.5 Hónaljmankós F...
Perszepeta 10               5   7.5 Perszepeta
9000Sanyi               6     6 9000Sanyi
  8.5 8.5 8.3 8.1 7.7 6.8 5.8 5.1 4.9 4.7 6.8  
Tomusz - Tél YLVA - M E T A Ataraxy - Where All Hope Fades Glorior Belli - The Apostates ék - Whatever It Takes Ad Hominem - Napalm For All Danheim - Herja Fu Manchu - Clone of the Universe Portal - Ion VOJD - The Outer Ocean    
Zoolixius 2018. április 24., kedd, 05:01
Zoolixius
Csatlakozott:
2018. április 23.
Hozzászólások: 4
Válasz nascence üzenetére:Ha kisebb kihagyással is, de legalább visszatértél! Üdv újra itthon! (8)

Toljál már legközelebb ide valami ízes, marcangolós darálót (gun)


Egyelőre még várok a régi profillal kapcsolatban, ha sikerül visszaállítani nem ússzátok meg... ^^ - (Természetesen akkor sem, ha nem lehet feléleszteni. :-p Akkor kénytelen leszek így tevékenykedni. )
nascence 2018. április 24., kedd, 01:16
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 851
Válasz Zoolixius üzenetére:

Ahoj,

Simán magánéletbeni problémáim voltak. - Ha van rá igény, lesz kritika, vagy cikk ... Bár ehhez a fejeseket kell majd megkeresnem. ;-)


Ha kisebb kihagyással is, de legalább visszatértél! Üdv újra itthon! (8)

Toljál már legközelebb ide valami ízes, marcangolós darálót (gun)
Nagaarum 2018. április 23., hétfő, 22:15
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2305
Válasz Weide üzenetére:Hey, üdv újra itt!
http://www.femforgacs.hu/profil/godfucked

Kösz a tolmácsolást Weide! Én ugyan le nem írom azt a nevet! |-D
--
>>> NGC Prod kiadó Bandcamp<<<
Weide 2018. április 23., hétfő, 17:32
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 792
Válasz Zoolixius üzenetére:Imi? Láma vagyok, segítsetek. :-)


Hey, üdv újra itt!
http://www.femforgacs.hu/profil/godfucked
--
"Ez itt a keleti blokk. Itt tömény orosz black-re van szükség"
McFrost1977 2018. április 23., hétfő, 17:26
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1248
Válasz Zoolixius üzenetére:

Ahoj,

Simán magánéletbeni problémáim voltak. - Ha van rá igény, lesz kritika, vagy cikk ... Bár ehhez a fejeseket kell majd megkeresnem. ;-)

Grindcoooooooooore! Üdv! :-D
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
Zoolixius 2018. április 23., hétfő, 17:17
Zoolixius
Csatlakozott:
2018. április 23.
Hozzászólások: 4
Válasz Nagaarum üzenetére:


Apafej!!!! Szólsz Iminek, és visszaállítja a törölt profilodat!!! :'( O.o (w00t)


Imi? Láma vagyok, segítsetek. :-)
Nagaarum 2018. április 23., hétfő, 17:09
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2305
Válasz Zoolixius üzenetére:

Nem volt túl szerencsés a "profil" váltás, de az istennek sem engedte a régi felhasználónevet felvenni. - Nehéz ember vagyok, az itthoniak már csak tudják. - Volt egy két komoly elképzelésem, aminek kivitelezése nem sikerült túl rózsásan, össze kellett magam újból szedni, így hát oda tettem a másik orcámat is. :-)

Apafej!!!! Szólsz Iminek, és visszaállítja a törölt profilodat!!! :'( O.o (w00t)
--
>>> NGC Prod kiadó Bandcamp<<<
Zoolixius 2018. április 23., hétfő, 17:06
Zoolixius
Csatlakozott:
2018. április 23.
Hozzászólások: 4
Nem volt túl szerencsés a "profil" váltás, de az istennek sem engedte a régi felhasználónevet felvenni. - Nehéz ember vagyok, az itthoniak már csak tudják. - Volt egy két komoly elképzelésem, aminek kivitelezése nem sikerült túl rózsásan, össze kellett magam újból szedni, így hát oda tettem a másik orcámat is. :-)
Koncertek
Grind Over Europe Tour II
április 24.,
Dürer Kert - Room 041
The Dead Daisies, The New Roses
április 27.,
Barba Negra Track
The Dead Daisies
április 28.,
Hard Rock Cafe Budapest
America's LEAST Wanted 25
április 29., 20:00,
Barba Negra Track
March of Blood and Iron 2018
május 4.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Path To Glory European Tour 2018
május 8.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2018
május 12.,
Arena
Vinny Appice - Mob Rules Live
május 15., 20:00,
Backstage Pub
Le Tour De La Guillotine
május 19.,
Dürer Kert - Room 041
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.085 seconds to render