Hangpróba
Koncertek
A Night Beyond Doom
május 26.,
ShowBarlang
Preoccupations, Middlemist Red
május 28., 20:00,
A38 Hajó
I Am Morbid, Necrophagia, Helsott
május 31.,
Dürer Kert
Metal Fest Open Air 2017
június 2., 10:00,
Metal Fest Open Air Plzeň, Lochotínský Amfiteatr
Psychic Warfare World Tour 2017
június 6., 20:00,
Akvárium Klub
Starmourner European Tour 2017
június 6.,
Dürer Kert - Kisterem
Sleazy Filth Tour
június 6.,
Drrpnc
Yawning Man
június 13.,
Auróra
Nova Rock 2017
június 14.,
Pannonia Fields
Mastodon
június 14.,
Barba Negra Track
35 Years of Anthrax
június 21., 20:00,
Barba Negra Track
Foo Fighters
június 26., 19:00,
BudapestArena
Alpárfeszt 2017
június 29.,
Régi Tüzép
Gojira - The Magma Tour 2017
július 5.,
Barba Negra Track
Mark Lanegan Band - Gargoyle Tour
július 6., 20:00,
A38 Hajó
Rockmaraton 2017
július 11.,
Szalki-sziget
Masters of Rock 2017
július 13., 10:00,
Masters Of Rock
Gothoom Open Air Fest 2017
július 20., 16:00,
Revištské Podzámčie
Total War Fest 5.
július 28., 17:00,
Rába Szabadidő Centrum
20. Fezen Fesztivál
augusztus 2.,
MÁV Pálya
DBE 2017 - No Fear of Infinity
augusztus 3., 16:00,
Grădina Termală
augusztus 6.,
A38 Hajó
Purcy Dance Party 2017
augusztus 7.,
Dürer Kert - Room 041
22. Brutal Assault
augusztus 9.,
Josefov - katonai laktanya
Rockstadt Extreme Fest 2017
augusztus 10.,
Rockstadt Extreme Fest
DeathCrew Fesztivál 2017
augusztus 11.,
Fedeles Lovarda
Beyond the Dark Light European Tour 2017
augusztus 14.,
Dürer Kert
Budapest Hardcore Superbowl
augusztus 16.,
Barba Negra Track
Inner Awakening Festival IX.
augusztus 18.,
Supersonic - Blue Hell
szeptember 2.,
Barba Negra Track
Rock Fesztivál Budapest 2017
szeptember 8., 14:00,
Kincsem Park
Salting Earth Euro Tour 2017
szeptember 13., 20:00,
A38 Hajó
Tales of the Morbid Butchers Festival
szeptember 22.,
Supersonic - Blue Hell
Serious Black - Magic World Tour
szeptember 24.,
Dürer Kert
Hurricanes And Halos Tour 2017
szeptember 30.,
Dürer Kert
ExtremeNoiseFest 2017
október 7.,
Szerencsi Rákóczi Vár
továbbá
Partnerek
Hírek
albumajanlo
Facebookra vele! 2017. május 25., csütörtök, 21:00, Lew ^^

Hét év szünet után új kiadvánnyal rukkol elő a Leng Tch'e néven működő belga grind brigád. A Razorgrind augusztus 25-én érkezik a Season of Mist gondozásában.

Bemelegítőnek a Gundog Allegiance című dal hallgatható meg, amelyhez a banda a következőket fűzte hozzá: „Íme, a Razorgrind című új albumunk első megosztott dala. Egy rövid és súlyos darálás, a ránk jellemző groove-al. Egy erőszakos dal a vallásos agymosás által eredményezett erőszakos hajlamokról… ami sajnos tetten érhető a mai világban. Mi csak annyit mondhatunk: élvezzétek az életet és élvezzétek a grind-ot!”További
Leng Tch'e - stúdióba vonulnak
Hír, zeba @ 2012. december 27., csütörtök, 17:51
hirlevel
Facebookra vele! 2017. május 25., csütörtök, 19:00, Armand ^^

A június 23-án érkezik az ex-Spiritual Beggars, Kayser énekese, Spice által alapított thrash banda, a My Regime második albuma. Az album a Scarlet Records gondozásában Deranged Patterns címmel fog megjelenni és egy "őrületes thrash metaltámadásra kell számítani, erős old-school feelinggel, feszes riffek előadásában".

"A Deranged Patterns pontosan ott folytatódik, ahol az előző lemez véget ért. Az egyetlen különbség az, hogy ezekbe a dalokba nagymértékű szteroidot fecskendeztünk. Tele vannak fogcsikorgató, csonttörő riffekkel, nyers és súlyos témákkal, kompromisszummentes megoldásokkal. Már magukat a dobtémákat is a régi, jól bevált módszerrel rögzítettük. A gitárok esetében sem használtunk semmiféle modern hangtechnikai segédeszközt. Bob Rubennel órákat töltöttem a stúdióban, mire megtaláltuk a lehető legletisztultabb, legautentikusabb, legnyersebb hangzást minden hangszer esetében. Így lettek tökösebbek a basszus-témák is. Érzésem szerint ez az egész lemez ütősebb és grandiózusabb hangzású az előzőhöz képest. A dalszövegek nagy része arról szól, hogyan kell észnél és életben maradni egy szürreális valóságban, azaz ebben a "politikailag korrekt" világban. Magyarul a személy belső háborúiról, és minket körülvevő őrületről van szó. Vér és lefejezett álmok mindenütt... Ez kibaszott Thrash Metal!" - mondta Spice az új albumról, amelynek előzetese itt látható.


A lemezborítóját egy neves olasz művész, Paolo Girardi tervezte. Spice ezt így kommentálta: "Elmeséltem Paolonak, miről szólnak a szövegek, és mik járnak mostanság az agyamban; ezt követően azonban szabadkezet adtam neki. Már ekkor tudtam, hogy kellemes meglepetést fog okozni nekem, miután beleviszi az illusztrációba a saját elképzeléseit. Roppantul egyedi lett ez a mű. Paolo egy óriási művész!"
 

My Regime - Deranged Patterns
(Scarlet Records)

1.Deranged Patterns
2.Time Slipping Out of Tune
3.Rays of Grey
4.Off to War
5.I Am
6.The Sound of Dying Dreams
7.Nervous Fort
8.The Smiling Dog
9.The Cage
10.Silver
11.Surreal Reality
hirlevel
Facebookra vele! 2017. május 25., csütörtök, 17:00, Armand ^^

A hazai hungaro-rock új hullám egyik jeles képviselője a rákosszentmihályi Headbengs zenekar. A srácok Mindenki táncol címmel mutatták be vadonatúj videójukat, ami a hamarosan megjelenő Lent a csúcson EP-jük beharangozó dala is egyben.


"A dal a fesztiválokról szól. Tavaly, tavalyelőtt felléptünk több ilyen nagy nyári rendezvényen, és odafele a buszban, ahogy amúgy is, sok Led Zepp-et és más klasszikust hallgattunk. Ami a zenét illeti, egyelőre nem tértünk át EDM-re, de Gergőt megihlette a felfokozott hangulat, a tömeg, a hangerő, ami leviszi fejet, az óriási színpadok, és minden fesztiválos dolog." - mondták új dalukról.

A srácok legközelebb május 27-én, a ROBOT-ban a Holy Chicks nevű csaj banda társaságában tolják.
hirlevel
Facebookra vele! 2017. május 25., csütörtök, 15:00, Armand ^^


Impossible Orbits
címmel jelenik meg a görög "astrogrind" Dephosphorus harmadik nagylemeze. Az athéni zenekar egy valódi kozmikus kalandot élt át fennállása közel tíz éve alatt. A zenekar koncepciója a kozmológiai, asztronómiai és sci-fi irodalmi témák köré épül, de dalszövegeikben szocio-politikai és egyéb léttel kapcsolatos ügyek is felvetődnek.

Az banda június 15-én megjelenő harmadik nagylemeze az eddigi legsötétebb, legelborultabb, legerőszakosabb anyagának ígérkezik. Erről előzetesként máris itt van Rational Reappraisal című daluk.
 
hirlevel
Facebookra vele! 2017. május 25., csütörtök, 13:00, pekkae ^^
Idén első alkalommal rendezi meg a Deadline fesztivált a kisfaludi Halász vendéglő területén a Deadline zenekar, ahol már sok neves fellépő tette tiszteletét.

A fesztivál fő célja évről évre megújulni, a környéken vagy akár országban található feltörekvő zenekarok megismertetése a közönséggel, idővel akár egy-egy ismert zenekar felléptetése. Főként a feltörekvő zenekaroknak szeretne fellépési lehetőséget biztosítani a rendezvény, hogy legyen egy olyan kezdeményezés, ahol meg lehet ismerni azokat a zenekarokat, akik akár a jövő zenekarai is lehetnek.

Első alkalommal három fellépő fogja biztosítani a közönségnek a felhőtlen szórakozást. A fesztivál mögött álló Deadline zenekar, a Magnetica - Metallica tribute, és az Eve Six.

A szervezők bíznak benne, hogy sikeres lesz a rendezvény és évről évre újra megrendezésre kerülhet az esemény, amely egyre nagyobb lesz, több fellépővel, hosszabb műsorral, és akár több napon át tartó koncertekkel örvendezteti majd meg az ide látogató közönséget!
A fesztivál 2017.06.10-én első alkalommal ingyenes lesz a szervezők döntése alapján, a Deadline zenekar facebook oldalán lehet visszajelezést adni, ha valaki szeretné a három zenekar társaságában tölteni az estét.

A rendezők Deadline póló megnyerésével is és apróbb ajándékokkal is csábítanak a fesztiválra :), erről többet a zenekar fészbuk oldalán tudhattok meg. Elérhetőség a cikk legalján.

albumajanlo
Facebookra vele! 2017. május 25., csütörtök, 11:00, Lew ^^

Nemrégiben már értesülhettetek, hogy idén, pontosabban augusztus 25-én új lemezt jelentet meg az industrial-groove metalos francia Dagoba. A Black Nova felvételei Shawter, a banda frontemberének saját stúdiójában zajottak, a keverést és maszterelést Jacob Hansen végezte, míg a borító Seth Siro Anton (Septicflesh) munkája.


Az alábbi lejátszóban most meghallgatható az Inner Sun című első dal, az előző lemez kritikáját pedig itt olvashatjátok.Gothica 2015 - Barba Negra, 2015. október 24.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2015. november 2., hétfő, 14:04
Dagoba - Tales of the Black Dawn (2015)
Kritika, emp @ 2015. augusztus 11., kedd, 09:35
 
Hírek
albumajanlo
Facebookra vele! 2017. május 25., csütörtök, 09:01, Lew ^^

A technikás death metalban utazó kaliforniai Decrepit Birth hét év után új lemezzel jelentkezik. Az Agonia Records által felkarolt Axis Mundi július 21-től kerül boltokba.


„Az évek során változásokon mentünk keresztül. Míg az első lemez a gyors riffekre épült, addig a második kettő egy progrsszívebb irányba ment el. Az Axis Mundi mindannak az ötvözete, ami foglalkoztat. A számok dallamosabbak, a riffek szándékosan ismétlődnek. Nem szándékunk, hogy a legtechnikásabb banda legyünk. A technikás játék a részünket képezi, azonban nem ez az elsődleges célunk. Megpróbáunk jó dalokat írni, szórakoztatni akarjuk a rajongókat. Reméljük, hogy mindenkinek tetszeni fog az Axis Mundi.” - nyilatkozta Matt Sotelo, a zenekar fő dalszerzője.

Első ízelítőként az Epigenic Triplicity című dal hallgatható meg egy 360 fokos videóban.Decrepit Birth - Polarity (2010)
Kritika, butch @ 2010. szeptember 29., szerda, 11:42
albumajanlo
Facebookra vele! 2017. május 25., csütörtök, 07:00, Lew ^^
 

A Metal Blade gondozásában július 14-én jelenik meg a norvég death metalos Execration negyedik nagylemeze Return to the Void címmel.


„A Return to the Void megírásakor az volt a cél, hogy a dinamikus és változatos témák tömörebb, lényegretörőbb csomagolást kapjanak. Az előző két lemezhez hasonlóan ezúttal is az élő zene hangulatát kívántuk visszaadni, ezért a dobot, a gitárokat és a basszust élőben vettük fel egy hétvége alatt a próbatermünkben.” - nyilatkozta a banda.
Az album tematikáját a világűr, az álmok világa, illetve a térről és időről folytatott filozófikus merengés adja. A lemez kilenc dalát átitatják az univerzum rejtelmei, úgy szövegvilág, mint koncepció és zene tekintetében. Mindezt kiegészíti a Zbigniew M. Bielak által készített borító.
A lemez címadó dala az alábbi lejátszóban hallgatható meg.hirlevel
Facebookra vele! 2017. május 24., szerda, 21:00, Armand ^^

A funeral death/doom metalos román Descend into Despair zenekar Alone With My Thoughts címmel mutatta be új szöveges videóját. A dal a csapat június 5-én, Synaptic Veil címmel megjelenő második albumának előzetese.


A Synaptic Veil egy "öt részes, lassú, vontatott utazás, egy funeral doom mestermű". Az album dalában vendégszerepel a legendás belga Pantheist zenekar frontembere, Kostas Panagiotou.
 
"Új albumunk az eddigi legkimunkáltabb anyagunk; egyben az eddigi legkomolyabb törekvéseink eredménye. A dalok ezúttal kétértelműek, két oldalú jelentéssel bírnak: egyrészt ott vannak a mentalitásunknak gátat szabó objektív valóság tényezői. Másrészről pedig a mechanizmussal harcoló, fizikai realitást tükröző, szubjektív tényezők." - olvasható a zenekar friss közleményében.
 
 
Descend into Despair - Synaptic Veil
(Loud Rage Music)

1.Damnatio Memoriae
2.Alone With My Thoughts
3.Demise
4.Silence In Sable Acrotism
5.Tomorrow

hirlevel
Facebookra vele! 2017. május 24., szerda, 19:00, Armand ^^


Två Konungabarn
címmel új single-dallal jelentkezett az egyszemélyes norvég női atmoszférikus folk/black metal projekt a Myrkur.

 
A Myrkur legutóbbi albuma, a Mausoleum 2016-ban jelent meg. A lemez egy akusztikus, drámai hangvételű koncertalbum, amit az Oslo-i Emanuel Vinegand Mauzóleumban rögzítettek.
 
Tuska Open Air 2016 - 2016.07.01-03.,Suvilahti, Helsinki
Koncertbeszámoló, andiprkl @ 2016. július 13., szerda, 09:06
Tuska Open Air 2016 - 2016.07.01-03.,Suvilahti, Helsinki
Galéria, andiprkl @ 2016. július 12., kedd, 11:27
Midgardsblot Metal Festival - 20-23.8.2015, Borre, Vestfold, Norvégia
Koncertbeszámoló, andiprkl @ 2015. szeptember 4., péntek, 10:05
hirlevel
Facebookra vele! 2017. május 24., szerda, 17:00, 9000Sanyi ^^


Három különleges koncerttel kedveskedik rajongóinak a Nomad zenekar. A Végál.om.. című bemutatkozó album megjelenésének 10. évfordulója alkalmából május 26-án Székesfehérváron, június 3-án Budakalászon és június 10-én Tardonán az első lemezen szereplő, eredeti dobosával, Mihalik Ábellel lép színpadra a csapat. Természetesen ennek alkalmából ezeken a koncerteken az első albumról kivételesen több dalt is fog játszani a négyes. A tervek szerint a budakalászi koncertről hang- és videófelvétel is készül majd.

A koncertekre készülő csapat még arra is szakított időt, hogy a BKV Baross utcai kocsiszínjében tető alá hozzon egy különleges fotózást egy Tátra T5C5 villamoson, amilyenen az első album borító fotója is készült.

Sajnos Ábel a többi zenekara, projectje miatt nem tudja hosszú távon vállalni a Nomadot, de Juhász Marci énekes, Jánosi ’Cicó’ Szabolcs gitáros és Nagy Levente basszusgitáros hamar megtalálta a megfelelő embert erre a posztra Vécsi Zoltán (ex-Zako Band) személyében, aki nemcsak egy kivételesen tehetséges fiatal dobos, de óriási lelkesedéssel és példaértékű alázattal készült az első közös próbára. Zoli tovább erősíti a csapat borsodi kötődését, hiszen Kazincbarcikán nőtt fel, ráadásul Marcival együtt koptatták az iskolapadot. Az új felállás július 21-én a Campus Fesztiválon mutatkozik be, majd augusztus 5-én egy óriási koncertre készül a csapat Marci szülőhelyének főterén, Múcsonyban.

Újvári Péter dobos zenekarból való távozását Petya és Cicó egy baráti beszélgetés során egyeztették le és nem kívánják kommentálni.
Nomad, Igor'z - 2016. december 30. Gozsdu Manó Klub
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2017. január 10., kedd, 14:32
Nomad - Márványmenyasszony (2016)
Kritika, 9000Sanyi @ 2016. november 4., péntek, 06:17
Nomad interjú
Interjú, 9000Sanyi @ 2016. március 17., csütörtök, 14:03
Nomad - Hotel Polimer (2014)
Kritika, 9000Sanyi @ 2015. január 28., szerda, 17:04
Nomad interjú
Interjú, 9000Sanyi @ 2014. november 23., vasárnap, 07:54
The Bedlam - ICONOCLAST|2009 - 2009.03.20. Bp., Diesel
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2009. március 29., vasárnap, 19:29
1. ... 1996. 1997. 1998. 1999.
Cikkek
review
2005. október 3., Tomka ^^
Ivory Night - 7-Dawn Of The Night (2004)
review
2005. október 3., Philosopher ^^
Karelia - Usual Tragedy (2003)
review
2005. október 3., Vindex ^^
Kataklysm - Serenity In Fire (2004)
review
2005. október 3., war ^^
Legion - Unseen To Creation (2003)
review
2005. október 3., Vindex ^^
Lowbrow - Sex, Violence, Death (2001)
review
2005. október 3., Philosopher ^^
Machine Head - Through The Ashes Of Empires (2003)
review
2005. október 3., garael ^^
Majesty - Reign In Glory (2003)
review
2005. október 3., garael ^^
Megadeth - Youthanasia (2004)
review
2005. október 3., Amarant ^^
Mental Home - Black Art (1997)
review
2005. október 3., Vindex ^^
Meshuggah - Nothing (2002)
review
2005. október 3., Dolmen ^^
Misery INC - Yesterday´s Grave (2004)
review
2005. október 3., Dolmen ^^
Moonlyght - Progressive Darkness (2004)
review
2005. október 3., Philosopher ^^
Mystic Prophecy - Never Ending (2004)
review
2005. október 3., Vindex ^^
Napalm Death - Order Of The Leech (2002)
review
2005. október 3., Vindex ^^
Nevermore - Enemies Of Reality (2003)
review
2005. október 3., Dolmen ^^
Nightwish - Once (2004)
review
2005. október 3., cucka ^^
Occult - Elegy For The Weak (2003)
review
2005. október 3., Amarant ^^
Pelican - Australasia (2003)
review
2005. október 3., Philosopher ^^
Persuader - Evolution Purgatory (2004)
review
2005. október 3., Dolmen ^^
Rhapsody - Symphony of Enchanted Lands II-The Dark Secret (2004)
review
2005. október 3., war ^^
Saturnus - Paradise Belongs To You (1996)
review
2005. október 3., garael ^^
Saxon - Lionheart (2004)
review
2005. október 3., Dolmen ^^
Sentenced - The Funeral Album (2005)
review
2005. október 3., Philosopher ^^
Silent Force - Worlds Apart (2004)
review
2005. október 3., Philosopher ^^
Space Odyssey - Embrace The Galaxy (2003)
review
2005. október 3., ensomhet ^^
Stainless Steel - Wigant (2000)
review
2005. október 3., kukko ^^
Storm - Nordavind (1995)
1. 2. 3. 4. 5. 6. ... 171.
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.106 seconds to render