Esemény időpontja:
2017. április 9., vasárnap, 18:00
Esemény neve:
IV. Engulfing the Void
Fellépők:
Nocturnal Depression
Psychonaut 4
Ygfan
Winterheart
Helyszín:
Dürer Kert - Kisterem, Budapest
XIV. ker. Ajtósi Dürer sor 19-21.
Beugró:
3.000,- Ft
Honlap:
Honlap
Hátra:
-414 nap
Rögzítette:
Krigare
Facebook:
IV. Engulfing the Void
Krigare 2017. január 12., csütörtök, 14:02
Krigare
Csatlakozott:
2010. február 17.
Hozzászólások: 6770
IV. alkalommal kerül megrendezésre az Engulfing the Void


2017. április 9-én Budapestre látogat a méltán híres francia depresszív black metal Nocturnal Depression és a Lifelover hangulatát idéző grúz post suicidal black metal Pyschonaut 4 a IV. Engulfing the Void fesztivál keretében.

A két legnívósabb, jelenleg is aktívan koncertező DSBM zenekar a Neurasthenic European Deathcade 2017 elnevezésű turné során látogat hazánkba.

A 2004-ben a francia Grenoble-ben alapított Nocturnal Depression zenekart talán senkinek nem kell bemutatni. Zenéjük kezdetektől fogva egyedi egyvelege volt a doom, heavy és black metalnak, mindezt egy szomorú és fájdalmas hangulatú köntösbe burkolva előadva. Dallamviláguk és dalszövegeik az öngyilkosság, magány és a lélek szenvedése köré rajzolódnak, ugyanakkor előszeretettel használják a természetközeli témákat is.

Első demójuk már alapításuk évében megjelent, azóta számos kiadványt tettek le az asztalra. Első nagy sikerüket a 2006-os Nostalgia - Fragments of a Broken Past albumuk hozta, mely tartalmazta az azóta is legismertebb, Nostalgia című dalukat.

A szinte minden évben új kiadvánnyal előrukkoló zenekar 2015 októberében adta első koncertjét Budapesten, mely hatalmas sikert hozott. Ekkor a legújabb, Spleen Black Metal című kiadványukat promózták, mely egy könnyebben érthető, atmoszférikus hangulaton keresztül hozza el a fájdalmat.

A francia együttes 2017-ben, még a turné előtt megjelenteti következő, Deathcade címet viselő nagylemezét.


A grúz Psychonaut 4 2010-ben kelt életre Tbilisiben Graf és André tagok által. Zenéjük célja az élet olyan pusztító részeinek bemutatása, mint a drogok, alkohol, depresszió vagy szexfüggőség. Stílusukat post suicidal black metalként határozzák meg, legjobban talán a Lifelover zenéjéhez hasonlítható, azonban túlmutat azon.

Első nagylemezük 2012-ben, Have a nice trip néven jelent meg a Depressive Illusions Records gondozásában, mely egyedi eszközeiknek és hangulatuknak köszönhetően azonnal sikert hozott.

2014-ben kiadtak egy splitet az amerikai Happy Days és a görög Dodsferd zenekarral, majd ugyanabban az évben második nagylemezük, a Dipsomania is napvilágot látott.

A tavaszi turné keretében legújabb, egyben legmagasabb színvonalú albumukat promóciózzák, mely a Neurasthenia címet viseli és a zenekar bandcamp oldalán teljes egészében meghallgatható.
Koncertjeiket a hallgatót egyből magával ragadó, egyedi látványvilág és hangulat jellemzi, melyek során minden kiadványról előadnak számokat, gyakran egy-egy feldolgozással kísérve.


Az eseményt hazai oldalról a 2016-ban Nothingness című stúdióalbummal megjelenő Winterheart és a hazai undergroundban egyedi hangulatuknak és megoldásaiknak köszönhetően hamar ismertté vált Ygfan zenekar támogatja.

A budapesti suicidal metal Winterheart zenekart 2007-ben alapította Tóth Ádám, mely a kezdeti években egyszemélyes projektként működött, majd teljes zenekarrá nőtte ki magát. Első, próbatermi körülmények között rögzített lemezük 2012 augusztusában jelent meg My journey to suicide címmel. A 7 számot tartalmazó konceptalbum nyers, fagyos megszólalásával és elvont, depresszív hangulatával hamar megismertette a nevüket a hazai undergrounddal. Az első kiadványt nem sokkal később, 2014-ben követte a Facing what I becoming, mely egy kicsit eltérve a bemutatkozó lemez irányvonalától, érzelmesebb, progresszívebb számokat tartalmaz.

Harmadik nagylemezük Nothingness címmel jelent meg, melyet 2016. első felében rögzítettek a szentendrei RX Stúdióban. Az első album hangulatához visszakanyarodva szintén pozitív visszajelzéseket kapott a banda. Az eddigi legerősebb albumukként számon tartott Nothingness teljes mértékben képviseli, amit a Winterheart ma megtestesít.

Ami pedig a zenei stílust illeti: Bár kétségkívül a black metal alapok adják a fő irányvonalat, a számos progresszívebb, néhol post-rockos elemeket is tartalmazó zene miatt és az eredeti black metal zenekarok előtti tiszteletük jeleként a stílusukat inkább egyszerűen csak suicidal metalnak nevezik.


A 2013-ban, Budapesten alapított Ygfan zenekar a kötetlen zenei megoldások ösvényén járva, elsöprő sikerrel mutatkozott be a hazai undergroundban 2015-ben megjelent, Köd nevet viselő EP-jükkel, mely joggal fogható fel konceptalbumként is. "A Köd egy meditatív folyamatot fest le, barangolást a belső világunkban… Aki már hagyta magát beleveszni ebbe a „végtelenbe fúló tejfehér takaróba”... az már talán megtapasztalta a magánynak azt a fokát, amikor az addig a környezet zajai és talán saját magunk által is elnyomott gondolataink a felszínre törnek és a magunkra és a világra erőszakolt maszkok foszlani kezdenek…" A zenekar nem csak experimentális zenéjük keltette spirituális hangulatával, hanem egy saját szervezésű, Under the Ashes címet viselő koncertsorozatukkal is beírta magát a magyar underground életébe.


IV. Engulfing the Void
2017. április 9., vasárnap 18:00 óra
Budapest, Dürer Kert - Kisterem
Nocturnal Depression, Psychonaut 4, Winterheart, Ygfan koncertek
Belépő: 3.000,- Ft

Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/1801724183446100
--
V.A.
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.145 seconds to render