Esemény időpontja:
2017. március 31., péntek, 19:00
Esemény neve:
Master of Light Tour 2017
Fellépők:
Freedom Call
Dragony
Helyszín:
Beugró:
3.900,- Ft / 4.900,- Ft
Honlap:
Honlap
Hátra:
-450 nap
Rögzítette:
Krigare
Facebook:
Master of Light Tour 2017
Krigare 2017. február 9., csütörtök, 14:02
Krigare
Csatlakozott:
2010. február 17.
Hozzászólások: 6722
Freedom Call: happy metal lemezbemutató a Dürer Kertben


Március 31-én ismét Budapesten játszik a Freedom Call. A lelkesítő himnuszairól ismert német power metal csapat Master Of Light című új albumát mutatja be, melyhez kapcsolódóan nemrég egy különleges, a rajongókat is bevonó videót is közzétettek. A budapesti koncertre a Dürer Kertben kerül majd sor, ahol az osztrák Dragony is látható lesz ezen az estén.

Metal Is For Everyone, azaz a metal mindenkinek szól: ez a címe a Freedom Call legfrissebb videoklipjének, melyet lent láthatunk. A dal a német power metal csapat negyedik, Master Of Light című nagylemezén található meg, amely novemberben jelent meg a Steamhammer kiadónál, méghozzá digipak, bakelit és online letölthető verzióban.


A lendületéről is életvidámságáról ismert, sokszor happy metal zenekarnak is nevezett Freedom Call az új kliphez a rajongóktól gyűjtött be rövid videofelvételeket, amelyeken mindenki az új dalt énekli. Ezek a részletek aztán bekerültek a végleges klipbe, virtuális háttérénekessé léptetve elő a fanokat, és igazi közösségi munkává változtatva a készítési folyamatot. Chris Bay frontember így kommentálta a kész alkotást: „Egy igen sikeres Facebook kampány eredményeként lehetővé vált, hogy a világ minden részéről érkező metal arcok szereplői lehessenek a klipnek! Thaiföldről, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Brazíliából, Chiléből és szerte Európából is érkeztek felvételek... hihetetlen jó érzés volt, szeretnénk minden közreműködőnek köszönetet mondani, hálásak vagyunk a kreativitásotokért. Ezzel a videóval fényesen bizonyítjuk, hogy a Freedom Callnak van a legjobb és legvidámabb rajongótábora a világon... és hogy a metal tényleg mindenkinek szól!

Az új lemez felvételei Nürnbergben zajlottak, a produceri munkálatokat pedig Chris mellett az előző kiadványokon is közreműködő Stephan Ernst is segítette. Chris elmondása szerint az összesen 12 dalt tartalmazó lemez különböző aspektusokból közelíti meg a Freedom Callra jellemző dallamos metal zenét, és a szélsebes nóták mellett progresszív megoldások, de balladaszerű pillanatok is találhatóak.

A zenekar lemezbemutató turnéja március 31-én érkezik Budapestre, ahol a Dürer Kertben játszanak majd. A koncerten egy osztrák power metal csapat, a Dragony is szerepel, akiket pár éve a Gamma Ray vendégeként ismerhettünk meg. A 2007-ben alakult együttes második albuma Shadowplay címen jelent meg 2015-ben, az egyik dalban meghívott vendégként Zak Stevens, a Savatage énekese is hallható. A csapat elkészítette David Hasselhof True Survivor című dalának átiratát is: ahogy az eredeti videó, az átdolgozás is a '80-as évekbe repít vissza minket, de ez természetesen az akkori heavy metal kliséket idézi meg:


A Concerto Music bemutatja: Master Of Light Tour 2017
2017. március 31., péntek 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Freedom Call, Dragony koncertek
Belépő: 3900 Ft, a koncert napján 4900 Ft

Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában, a CD Pince, Headbanger üzletekben, a Dürer Kertben, valamint a http://www.concerto.hu és a http://tixa.hu weboldalakon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://concerto.hu/
http://www.freedom-call.net/
http://www.dragony.net/
http://www.facebook.com/concertoconcerts/
http://www.facebook.com/events/692689434227053/
--
V.A.
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.112 seconds to render