Esemény időpontja:
2017. április 24., hétfő
Fellépők:
Alaric
Pinkish Black
Pigeoncoma
Planet Void
Helyszín:
Dürer Kert - Kisterem, Budapest
XIV. ker. Ajtósi Dürer sor 19-21.
Beugró:
1.500,- Ft / 2.000,- Ft
Honlap:
Honlap
Hátra:
-421 nap
Rögzítette:
Pewoon
Facebook:
Alaric, Pinkish Black, Pigeoncoma, Planet Void
Krigare 2017. március 29., szerda, 14:22
Krigare
Csatlakozott:
2010. február 17.
Hozzászólások: 6722
Hivatalos ajánló:


Április második Tukker Booking bulija egy borongós estét fog elhozni Nektek, ahol két nem mindennapi zenekart nézhetsz meg, ha ellátogatsz a Dürer Kert kistermébe. Az Alaric és a Pinkish Black közös jellemzője, hogy mindketten a borongósság és a pszichedelia felől közelítik meg a zenéjüket és egyenként is most fognak először játszani nálunk.

A 2008-ban alakult Alaric a mai kortárs zene egyik legérdekesebb zenekara, hiszen a sötét, atmoszferikus gitárhangzást képesek voltak egy újabb dimenzióba emelni, hogy utat mutassanak egy újabb nemzedéknek, akik csak hallomásból ismerik a Christian Death, vagy a Killing Joke sötét, punkos hangzásvilágát. Mindemellett az Alaric az évek során olyan karakterre tett szert, ami nagyon keveseknek adatik meg. A közel 1 éve megjelent "End of Mirrors" c. lemezük sok év végi lista dobogóján foglalt helyet, és bizonyára az sem a véletlen műve, hogy a Neurot Recordings vette őket a szárnyai alá. A depresszív, komor, nihilt sugárzó zenéhez nagyon erősen kapcsolódnak Shane Baker mély és egyben nagyon személyes szövegei, amelyek egyszerűen belénk égetik a zenekar nevét egyszer, s mindenkorra.

A Pinkish Black története sajnos tragikusan kezdődött, hiszen az eredetileg 3 tagúként induló zenekar The Great Tyrant néven már létezett korábban, de a basszusgitárosuk öngyilkossága után egy időre jegelni kellett a projektet, majd 2010-ben újult erővel és új névvel folytatták, vagy ha úgy nézzük, újrakezdték, amit még anno hárman indítottak el: egy előremutató, de egyben sötét és atmoszferikus zenét. A 2013-as lemezüket még a Century Media ápolta, viszont a soron következő 2015-ös "Bottom of the Morning" már a Relapse Recordsnál kötött ki, ami még egy szinttel feljebb emelte őket a képzeletbeli lépcsőn. A korábbi hangzásvilág mellett újabb stílusjegyek kerültek a látókörükbe, aminek a végeredménye egy sötét, disszonáns, horror hangulatú, de mégis fülbemászó lemez lett, amire a post-punk, doom és a new-wave arcok is hamar rátaláltak. Ha kíváncsi vagy rá, milyen lehet egy bedrogozott Melvins tripje, amikor John Carpenterrel találkozik, akkor nagyjából el lehet képzelni, milyen lehet a duó zenéje.

Hazai részről 2 remek zenekar fogja nyitni az estét az indie / math rockos Pigeoncoma, és az elektronikus / industrial rockban érdekelt Planet Void személyében.

A kezdés: 20.00
Beugró: 1500 HUF (Elővétel: CD Pince) / 2000 HUF

Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/119293091916625/
--
V.A.
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.087 seconds to render