Morowe
Piekło.Labirynty.Diabły

haragSICK
2010. június 18.
0
Pontszám
9

Itt a Fémforgács hasábjain is olvashattatok már godfucked kollégám hírözönje álltal (így el is tekintenék a különösebb biogárfiai adatok ismertetésétől), hogy egy bizonyos Morowe post-black metal csapat, fura anyaggal rukkolt elő, s a kiadás igényessége se mindennapi a maga limitáltsága mellett pedig végképpen nem. Sajnos nekem a promó jutott, ami a szokásos papírtokos eljárás, így tehát a csodálatos külsőségek csak egy szeletével lettem gazdagabb, de ez egy fikarcnyit se von le a fura zenei megoldásokkal dolgozó lengyel csapat értékeiből.

A nem mindennapi post muzsika nem csak a zenehallgatónak, de a kritikusnak is feladja a leckét, hiszen nagyon lesarkítva ilyen zenét produkálna mondjuk az Ulver, ha nem felejti el, hogy honnan is jöttek, ehhez vegyünk hozzá némi Fleurety-t (megint csak post dolog) és egészítsük ki a Satyricon barátságosabb lépéseivel (melyek megint csak a klasszikus értelemben vett fekete fémtől fénylenek), s már meg is kaptuk ezt a képződményt. Modern, magával ragadó, fura és váltásokkal, ötletekkel teli.
A black metál valóban alapjában véve benne fogant, de túl is mutat azon, míg a samplerek többségét el tudnánk képzelni némelyik formációnál. Felmerülő nevek még a Moonspell vagy a Samael, a késői Emperor, D0dheimsgard. Nem merülnék bele a kreálmányba, a black metal hallgatóság amúgy is csak egy részét fogja érinteni, de próbálkozhatnak az elvetemültebb progresszív rajongók is!
Nagyon mélyre visz, és hihetetlenül magasságba is repít néhol, de ettől még tele van haraggal, gonoszággal, elektronikus zajokkal és persze a Halál derével, ami minden egyes ritmusból és riffből mázsás súlyokat présel ki.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.