Death Control
Awaiting Us All

(Great Dane Records • 2017)
boymester
2017. augusztus 16.
0
Pontszám
8




Nemzetbiztonsági jelentés




     Lille, 2013-2015.
     Clément Dubois nyomozó jelentése

   Lille városában furcsa pletykák kezdtek el terjengeni és gyanús eltűnésekről lehetett informálódni 2013-ban, melynek kivizsgálására és felderítésére érkeztünk a helyszínre. Az enyhe télből szinte átmenet nélkül forróságba csapó időjárás sem segített minket a nyomozásban, amit nem a szóbeszédek okán, hanem az egyre több hasonló eset következtében kezdtünk meg. Az áldozatokat utoljára egy-egy koncert belépőjeggyel látták ismerőseik, barátaik, akik gyanútlanul figyelték az eseményeket. A legtöbb áldozat előkerült különböző egészségügyi intézményekből, ahol egyesek jelentős agykárosodást eredményező alkoholmennyiség elfogyasztásának gyanújával feküdtek, más esetekben pedig csonttöréssel, zúzódásokkal kellett megküzdeniük. Kihallgatásukkor fura módon elégedettség ült ki az arcukon, mikor az őket ért eseményekre próbáltunk magyarázatot keresni és többségében egy nagy „darálásról” számoltak be, amit elszabadult orrszarvúhorda okozott, valamint ledöntött falakról és húsba maró fémhúrokról beszéltek legtöbb alkalommal. Az ügy a sajtó sikeres kizárásának köszönhetően nem kapott nagy nyilvánosságot, ugyanakkor 2015-ben egy kézről kézre járó, alig elérhető adathordozóról is lehetett hallani, ami digitális úton kezdte el terjeszteni a jelenséggel együtt járó gyakori nyakcsigolya kopást és ehhez kapcsolódó fájdalmakat. Orvosszakértőnk értetlenül állt a hasonló panaszok és sérülések előtt, valamint az említett kiadványt sem sikerült beszereznünk vizsgálat céljára. Hiába minden razzia, házkutatás, testüreg motozás, folyton csak árnyékra vetődtünk. Egyetlen sikerünk egy rejtett kamerákkal rögzített felvétel, amit a jelentés alján mellékelek.
    Az történtek maguktól való lecsengése, megszűnésig való ritkulása után újabb figyelemre méltó dolgokat nem tapasztaltunk, ezért az aktát a jelenség utcai sikátorokban, mocskos aluljárókban suttogott neve alapján Death Control néven 2015 eseménytelen telébe kanyarodva csinos, fiatal segítőtársammal, Lisa Legrand ügynöknővel lezártuk.


Melléklet:


 

     Lille, 2017. 
     Clément Dubois nyomozó jelentése


    Több év érezhetően bármikor megtörhető, szinte már felszínes nyugalom után ismét Lille városába kellett utaznom a Death Control mappa újra nyitásának ügyében. 2017 tavaszán minden eddiginél több bejelentést kaptunk, a korábban tapasztalt tünetekről napi szinten értesültünk és sajnálatos módon a sajtó is megszellőztette a dolgot. A város utcáin egy riasztó vörössel kevert fekete-fehér képről lehetett hallani, ami megállíthatatlanul terjedt, ráadásul izolálási kísérleteink ellenére már nemcsak a városlakók körében. Felmerült egy bizonyos díler, a fura nevű Great Dane neve, aki már korábban is bűnrészességet vállalt egy-egy őrület terjesztésében, de felelősségre vonni még nem sikerült a hatóságoknak. Mivel a tárgyi bizonyítékot közvetlenül nem tudtuk tőle beszerezni, ezért az újfent társammá szegődött Lisa ügynökkel drasztikusabb lépésre szántuk el magunkat az üggyel kapcsolatban. Az ügynöknő beszivárgott egy helyi klubba, ahol egy zártkörű rendezvényen állítólag szerezhetett az anyagból. A klubba természetesen csak bedrótozva, ugrásra kész biztonsági intézkedések mellett engedtük be, ahol hosszú időt töltött az ott tartózkodók megismerésével, információgyűjtéssel és valószínüleg a helyszínen csapolt sörből is nagyobb mennyiséggel fogyasztott, pusztán a hitelesség kedvéért. Az adóvevőn hamarosan agresszív, a 80-as, 90-es éveket is megidéző, az úgynevezett death metal és hardcore metal keverékének masszája ömlött minden beszédhangot elnyomva, közel negyven percen keresztül olyan töménységben, hogy technikus kollégám többször meg kívánta szakítani az adást, mivel furcsa fejrángásokba kezdett. Szerencsére én profi ügynök vagyok, az említett hangok összetevői már ismerősként hatottak rám, időnként pedig a nagy nehezen feltartóztatott thrash őrületre is emlékeztetett, ahol már az utcai rendőröket is kénytelenek voltunk bevetni. Felidézte az egykori Slayer, Death, Carcass aktákat. Ez az újabb járvány jóval kisebb réteget érint, titka pedig a ropogó, valóban orrszarvú csordára emlékeztető hangzásában rejlett. Lisa ugyanakkor táskájába rejtett kamerájával egy-két később bizonyítékként szolgáló fényképet is tudott készíteni, ezt most megtekinthetik.

   Hiába kerültünk közelebb a Death Control akta lezárásához és a rejtélyek felszámolásához, sajnos amatőr hibát vétettem, nem szabadott volna a fiatal kollégára bíznom a beszivárgást. Lisa két nappal később került elő, testén zúzódásokkal, arcán mégis olyan fiatalos kielégültséggel, amely tudatta velem, hogy esélyem nem lehet már nála. Szókincsébe olyan káromkodások kerültek be, melyeket korábban el nem tudtam volna képzelni kipréselődni ajkai közül, így kérnem kellett a felmentését. Legutóbb egy Lille-ből induló turnébuszon látták integetni, azóta kilépett az állományból és nem kaptunk megerősített híreket felőle, egyes források szerint fesztiválok fotóin szokott feltűnni.
    A klubban töltött este folyamán használt retiküljéből azonban előkerült végre a várt tárgyi bizonyíték is egy bizalomgerjesztőnek nem nevezhető küllemű CD formájában, amit minden igyekezetünk és elszigetelési kísérletünk ellenére elérhetővé tettek a brutális banda bandcamp oldalán. A lemez feltűnése után állítólag Steeve névre hallgató énekesük elhagyta a fertőt, de az aktát nem zárhatom le véglegesen, mert Great Dane még mindig szabadlábon van, a banda szerint pedig mindenki pótolható… A megszerzett anyagot szintén csatolom, a produkciót jelenleg tudósaink vizsgálják a modern kori hippik elleni bevethetőségének lehetőségei felől…
 
<a href=”http://greatdanerecords.bandcamp.com/album/awaiting-us-all”>Awaiting us all by DEATH CONTROL</a>