Sixcircles
New Belief

Armand
2018. szeptember 22.
0
Pontszám
8
A Sixcircles egy viszonylag friss, 2017 augusztusában alakult acid /dark-folk / pszichedelikus rock duó Olaszországból. A kis csapatot Sara B. (Messa, Restos Humanos) és Giorgio T. (Haemophagus, Assumption, Elevators to the Grateful Sky, Furious Georgie) alkotják. A páros már a projekt megalakulása után alig pár hónappal kiadta első teljes albumát New Belief címmel, ami ez év március elsején a Phonosphera Records gongozásában látott napvilágot.
 

Az album egy instrumentális dallal indit ami egyben a címadó is. Van egy jellegzetesen ’70-es éveket idéző pszichedelikus hangulat, ami az elszállós, szellős témákra összpontosítja a figyelmet, csak úgy, mint az azt követő Blue Is The Colour kissé horrorisztikus sötét blues tempója. A páros ettől a daltól kezdve felváltva, néhol szavalva, néhol elszabadulva adja elő szövegeit. A Come, Reap egy igazi dark rock szuicid téma, aminek vonalát Sara B. dominánsabb éneke emeli ki és viszi át a nyugisabb Time Of Erosion alter-naplementés, szájharmonikás víziójába, amiből aztán a The Prisonrideg iparias dobolása ébreszt fel. Füleinkbe egy jó nagy adagnyi sötét pszichedelikus blues lebegést kapunk a Sins You Hide merengős metamorfóziából, melynek révülete csak tovább fokozódik a Late To Awake erősen western, és borongós stoner szagú balladájában. És ha már révülünk, révüljünk tovább a Take Me To Your Desert mélyre húzó örvényeiben, melyekből a záró Lavender Wells tábortűz melletti minimalista hangulata rángat vissza az életbe.


A Sixcircles meglehetősen sötét hangulatot hozott létre karakteres és tömör matériájú debütáló albumán, aminek van némi The Doors blues rock misztikuma, és egy adagnyi The Mission-féle darkwave íze. Zeneileg egy olyan fajta rituális keverék, amiben remekül összepasszolnak a klasszikusnak mondható ’70-évek pszichedelikus acid-trip betépett lebegései, a folk, és a tradicionális blues rock vonalai.
 
Sixcircles – 'New Belief' by Phonosphera Records