Quattro-X – Megosztva (szó szerint)

Megjelent és ingyenesen letölthető, valamint online is meghallgatható a szegedi Quattro-X zenekar első nagylemeze. A „Megosztva” című album 10 számot tartalmaz, amelyek a rock, a metal és a grunge elemeit egyaránt felvonultatják. A változatos anyag egyik csúcspontja a „Megosztott világ” című dal, amelyben közreműködik a FairPlay rapcsapata, illetve a König Hang Kamarakórus is.
A lemez felvételei Vári Gábor segítségével az egyre elismertebb Black Hole Sound stúdióban zajlottak.

A 41 perces album több szempontból is hű marad a címéhez. Igazi kettősségét, megosztottságát az adja, hogy a közönség a játékidő első felében a legújabb dalokat, majd a régebbi, eddig kiadásra várt számokat hallhatja. A dalok sorrendje mellett a lemez címe a szövegek tematikájára is utal: a dalok többsége az emberek elidegenedéséről, a társadalmi különbségekről, másságról és a megosztottságról szól.
_ELVALASZTO_

„Arra törekedtünk, hogy egy olyan lemezt készítsünk el, amelyet igazán magunknak érzünk, de mégis jelentsen hatalmas előrelépést a három éve kiadott EP-nk után. Az albumra felkerült tíz dal tíz önálló, rövid történet, különböző hangulattal és stílussal. A felvételeken ezúttal is Vári Gáborral dolgoztunk, ennek köszönhetően a dalok a lehető legjobb hangzással készültek el” – mondta Rádai Róbert, a Quattro-X énekes-gitárosa.

A lemezbemutató koncert 2012 szeptember 22-én lesz Szegeden a Club Noirban, ahol a Quattro-X három másik zenekar társaságában, egy beugró basszusgitárossal kiegészülve adja elő az új lemez dalait. A tervek között szerepel egy újabb videoklip forgatása és további koncertek országszerte.

A nagylemez dalai meghallgathatók az alábbi forrásokból:

 Letöltés mp3 formátumban: http://bit.ly/Rkkf3T
 YouTube csatorna: http://bit.ly/Oy3AJs
 Soundcloud csatorna: http://bit.ly/QUvgMt
 Bandcamp oldal: http://bit.ly/U59Zma

A Quattro-X-ről:

A Quattro-X zenekar 2006. december 12-én tartotta első próbáját Szegeden, a helyi zenekarok számára kultikussá vált egykori Ikarus gyár egyik termében. 2009. március 1-én a csapat „A valóság útján” címmel négyszámos kislemezt adott ki, majd országos turnéra indultak, amely során több hazai nagyvárost is érintettek.
2009 szeptemberében elkészült a zenekar első hivatalos, kisköltségvetésű videóklipje a „Nem érted” című dalhoz.
2010-ben a Quattro-X tagjai kényszerpihenőre vonultak, de 2011 júliusában a zenekar visszatért, majd 2012 nyarán a tagok megkezdték a „Megosztva” című nagylemez felvételeit.
A Quattro-X állandó tagja Rádai Róbert (ének, gitárok), valamint Ujvári Attila (dobok), basszusgitáron jelenleg Gémes Norbert, a Kistópart utca zenekar tagja játszik, miközben a Quattro-X állandó zenésztársat keres.

Hexvessel Hexvessel
április 24.