Blind Myself – Négyszögöl 3.



Megérkezett a harmadik adag dal a Blind Myself négy részletben megjelenő lemezéről. A Diszkószám az éhezésről, Az igazi szó és a korábban bemutatott, Fásy Ádámmal készült Veszélyes hulladék című klipes dal ingyenesen letölthető a zenekar honlapjáról, a számokról pedig Tóth Gergő frontember mesél részletesebben.
_ELVALASZTO_

1. Diszkószám az éhezésről

2012-ben nagyon rossz helyzetbe kerültem anyagilag, padlóra kerültem. Végül rákényszerültem arra, hogy könyveim jó részét „elvaterázzam”, így jutottam készpénzhez. Ebben a nehéz időszakban született meg a szöveg, amit szokás szerint Pálinkás Tamással készítettünk. Szerencsére azóta sikerült talpra állnom, de azt szeretném, hogy ez a szám emlékeztessen arra az időre, amikor a korgó gyomor erősebb volt, mint a korgó lélek. Szerintem már sokan voltak/vannak hasonló cipőben, mint én akkor, nekik ajánlom a dalt. A számhoz a fantasztikus Studio-X csinált klipet. Óriási köszönet az egész stábnak, akik (velünk együtt) 45 fokban égtek szét egész nap, kb. nulla árnyékkal, úgy hogy közben fantasztikus munkát végeztek. Külön köszönet Szalontai Marcsinak és Tóth Balázsnak, akik megengedték, hogy totál szétcsapjuk a házuk előtti részt. Egyébként, a forgatás után még két nappal később is paradicsommagok jöttek ki a fülemből.

2. Az igazi szó

Hasonlóan a Két karodban-hoz, ez a dal is úgy született, hogy demózásnál verseket törtünk a készülő dalokra. Ez a kitűnő Ady Endre költemény fantasztikusan illeszkedett a zenei alaphoz, így nem írtunk
rá saját dalszöveget, hanem megtartottuk ezt. A számhoz Gróf Balázs barátunk készített egy kis vizuált, amelyben egy-egy pillanatra a kisfiam Bendegúz is feltűnik.

3. Veszélyes hulladék

Ez a dal pár héttel ezelőtt volt nálatok premieren. Azóta hatalmas visszhangja lett, voltunk vele mindenhol, rettentően sokan gratuláltak miatta. Hatalmas élmény volt! A dalszöveget Édes Gergő gitárosunk írta.