Skorpió – újrakiadások

1979 tavaszán a rendkívül sikeres Skorpió feloszlott. A magára hagyott Frenreisz Károly nem maradt tétlen, és a Generál volt gitárosával, Tátrai Tiborral, valamint a Korálból kivált Papp Tamással létrehozta az Új Skorpiót.
Az új trió egy zeneileg frissebb, feszesebb irányvonalat képviselt elődjénél. A kor szelleméhez alkalmazkodott, rockosabb felfogású dalaikból azonban nem hiányzott a dallamosság. A közönség hamar elfogadta az Új Skorpiót, és nem csak hazánkban, hanem a környező országokban is igen népszerű volt a zenekar. A Skorpió ebben a felállásban 1983-ig működött. Ezalatt egy kislemezük, és két albumuk jelenhetett meg.

1983-ban Tátrai Tibor távozásával az Új Skorpiónak vége lett. Később Frenreisz újra életre keltette a Skorpiót. Két további album megjelentetése után a zenekar visszavett az intenzitásból, és már csak jelesebb alkalmakkor lép fel. 2013 azonban újra alkalmat ad az ünneplésre, ugyanis 40 éves lett a Skorpió.
Ez alkalomból jelenik meg a trió két albuma és egyetlen kislemeze Rozgonyi Péter által újra maszterelt, digitálisan feljavított hangminőségben végre CD-n a GrundRecordsnál. A bookletekben ritka bónuszképek, szövegkönyv és Karcsi bácsi ajánlása.
_ELVALASZTO_

1. Álljatok meg
2. Sötét nappalok és fényes éjszakák
3. Igen, én!
4. Ne csináld a cirkuszt!
5. Hej, jóbarát
6. Vesztettem, vagy győztem
7. Furcsa emberek
8. Mondd el!
9. Az új generáció

1. Elindulunk
2. De jó lenne haver
3. A vén koldus
4. Énekeld
5. A folyóparton ülve
6. Tizenötéves srác
7. Hej, hej, de olcsó
8. Ember lettem
9. Az új generáció – kislemezfelvétel – 1979.
10. Előre nézz! – kislemezfelvétel – 1979.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.