Dreamgrave – megjelent a Presentiment

A progresszív dark metal Dreamgrave kiadta első, Presentiment című albumát, amit a szegedi Black Hole Sound stúdióban vettek fel Vári Gáborral.
A csapat szerint a nyolc számos lemez absztrakt vélemény nyilvánítás és aggodalommal teli képzelgés a világunkról, a társadalmunkról, önmagukról, hogy miért tartunk itt és hová tarthatunk…

A dalok szövegei a Bandcamp oldalukon olvasható, a lejátszó után pedig saját szavaikkal mutatják be az egyes számokat.

Hallgassátok meg!

<a href=”http://dreamgrave.bandcamp.com/album/presentiment”>Presentiment by Dreamgrave</a>

1. Ethereal Eternity: A tökéletes üresség birodalma, egy világ ahol nincs se élet, se álmok, se félelem vagy fájdalom. 

2. Black Spiral: Egy köztes úton, két világ között, a halál után tévelygő lelket beszippantó erő elleni küzdelem.
3. Memento Mori: Az életed során egyre csak ismétlődő események metaforája, melyekről mindig azt hiszed, hogy el tudod viselni – de végül mégis minden egyes alkalommal megtörnek téged.
4. The Last Drop Falls: Az utolsó kísérlet a kitörésre.
5. Presentiment: A jövőből származó emlékek elárasztják a tudatodat. A félelem teljesen lebénít, a valóság csak egy kis darabkája visszhangzik már benned.
6. Presentiment (Part II): Az ismeretlen minden szépsége és ártatlansága ellenére is remegsz a bizonytalanságból fakadó félelemtől.
7. False Sense of Confidence: Az emberi ignoranciából következő túlzott önbizalom és a hozzá párosuló megfelelési kényszer a társadalom felé végül teljesen felemészti a létedet.
8. It’s Ubiquitous: A minket körülvevő balsejtelem feloldása, amely kimondja, hogy van még remény. A sötétség, amely mindannyiunkat körülvesz feloldódik a fényben. Hiszen a sötétség is csak a fény hiánya.
Hexvessel Hexvessel
április 24.