Satyricon – Milyen lesz az új lemez?

Egy június 19-én készült interjúban Frost elmondta, hogy a következő Satyricon albumtól valami egészen mást várjanak a rajongók, mint eddig.

Íme az ő szavai:

„Akik ismerik a Satyricon munkásságát, sejthették, hogy ez így lesz. Sosem adtunk ki két nagyon hasonló lemezt, ez azonban lényegesen eltér majd mindentől, amit eddig készítettünk. A rajongóink azonban pontosan tudják, hogy a Satyricon védjegye kétségtelenül rajta lesz.

Az anyag, amelyen az utóbbi időben dolgoztunk annyira változatos, hogy nagyon nehéz lenne megadnom a pontos irányt. Összességében kreatívnak és dinamikusnak mondható, tele ihletettséggel. Rendkívül inspiráltak vagyunk mostanában, amiért egy zenész csak hálás lehet. Jelenleg még nincs egyetlen kész dalunk sem, de rengeteg részlet kibontakozott már, és ezekből némi következtetést már le lehet vonni, hogy merre is indultunk el. A zord, komor, sötét és brutális kifejezésmód mellett, a hard-rockos, groove-os részeken át, egészen az ambient, atmoszférikus betétekig, minden megtalálható az ötletek között. Hogy milyen lesz a végeredmény? Arról halvány fogalmam sincs még. Azt hallom csak, hogy az eddig megalkotott témák már most nagyon jók, izgalmasak és ötletesek. Ugyanakkor ízig-vérig Satyricon, annak ellenére, hogy a végletekig szerteágazó. És nekem tetszik. Azt remélem csak, hogy a rajongók is így lesznek majd ezzel, és élvezni fogják azt a színes zenei spektrumot, amely jellemezni fogja a lemezt.”

A Satyricon még idén felveszi a lemezt, hogy 2016 elején megjelenhessen. A csapat ambicióját az is mutatja, hogy jövő évi terveik között szerepel egy feldolgozásokkal teli album kiadása is.

Hexvessel Hexvessel
április 24.