Ozone Mama – harmadszor



A Fonogram-díjas The Starship Has Landed és az azt követő Freedom EP után a hazai vintage rock színtér éllovasai 2015. szeptember 25-én adták ki legújabb lemezüket Sonic Glory címmel.

Hogy milyen dalokat rejteget az új korong? Hét igazán dinamikus, hamisítatlan Ozone Mama-s döggel megáldott nótát, melyekhez a korábbiaktól eltérően, újdonságként három balladisztikus finomság is társul.

A Gábor András (gitár), Székely Márton (ének), Dobos Gergely (basszusgitár) és Gulyás Máté (dobok) alkotta kvartett a budapesti L.V. Hangstúdió-ban végzett felvételi munkálatok után Amerikába továbbította az anyagot. A keverést New York-ban, a Karma Studio East-ben végezték, végül a masteringgel Los Angeles-ben Stephen Marsh tette teljessé a lemez hangzását.

A stúdióban eltöltött időt a banda werkfilmen is megörökítette, melynek teaser-ét a premierrel egy időben tették közzé:



A csapat egy dalszerzési szempontból igen pozitív évet zárt és ez az új korongon is megmutatkozik. Az anyag alapját továbbra is a 60-as és 70-es évek zenei világa adja. A zenekar az autentikus megszólalás érdekében sokat kísérletezett a hangzással, és az eredetiség érdekében nagy adag pszichedelia is fűszerezi a lemezt.

Az album október 2-tól az összes ismert digitális terjesztőnél elérhető lesz. Ingyenes regisztrációt követően azonban már most teljes egészében meghallgatható a Deezeren