Kylfingar – aktualitások, 2015. ősz


A zenekar terveiről hírlevélben számol be:

„Ahogy talán már többen értesültetek róla, a zenekar második nagylemezén dolgozik, melynek immár elárulhatjuk a címét is: Világok határán. A közel egyórás korongra átvezetőkkel együtt 12 tétel fog felkerülni és minden egyes dalhoz látványos egyéni grafika készül Csuka Viktor (FreddyArt) jóvoltából. A friss szövegek jelentős része az északi mitológia óriásaival, a jötunokkal foglalkozik, de felvillannak az északi hitvilág más aspektusai is és a kölpények históriája is folytatódik.

Az utóbbi egy év elsősorban dalírással és demók készítésével telt. A demózós kör után ősz elején belevetettük magunkat a komolyabb stúdiómunkálatokba. A dobfelvételek nemrégiben fejeződtek be Óbudán, hamarosan pedig a gitárok kerülnek sorra házi stúdiónkban. Terveink szerint az akusztikus hangszereket és a népies vokálokat ezúttal a hazai folk metal és folk/világzene színtéren ismert vendégzenészek fogják szolgáltatni. A Világok határán 2016 elején fog napvilágot látni, de még év vége előtt szeretnénk kihozni egy dalt single formájában a nagyközönség számára.

Két új dalunk, az Örök vadászat és a Meghalni Jötunheimben azonban már a nyári bulikon is felcsendültek, ezek hallhatóak lesznek a hátralévő idei koncerteken is. Október 16-án jó barátaink, az Elfsong és a frissen újjáalakult Cross Borns társaságában debütálunk
Esztergomban, a Sportalsóban, október 31-én pedig végre bevesszük Szegedet is. Itt a hazai folk/pogány szcéna krémjét felvonultató Folk-Rock-Maraton záróbandájaként prédáljuk fel a Rongy Kocsmát.
A tavalyihoz hasonlóan az idei koncertszezont is egy nagyszabású nemzetközi rendezvényen, a finn Korpiklaani és az orosz Arkona közös turnéjának magyarországi állomásán, a Barba Negrában megrendezésre kerülő FolkFest Budapesten zárjuk november 6-án, ahova egy spéci „best of” setlisttel készülünk, melynek dalcsokrát a koncert Facebookos eseményénél kiírt szavazás eredménye alapján állítjuk össze. Az új számok mellett mindhárom eseményre visszük a mára már igencsak limitált példányszámban kapható pólóinkat és első CD-nket.

Várunk Titeket e bulikon és hogy ne maradjatok le a Világok határán megjelenésének részleteiről, kövessetek minket a Facebookon is!”

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.