Immortal – A konfliktus okairól

Demonaz és Horgh végre kifejtette a zenekar álláspontját az Immortal névért folyó csatározás hátteréről, most, hogy novemberben a norvég Iparjogvédelmi Hivatal (Patentstyret) lezárta az ügyet.

Íme a zenekar hivatalos közleménye:

„A konfliktus nem abból adódott, hogy bárki is el akarta hagyni a csapatot, ahogyan azt Abbath állítja, hanem az ő saját személyes problémáitól indult minden. Zenekari próbákat mondott le, amivel hosszú időre gátolta a banda fejlődését. Kénytelenek voltunk szembeszállni a döntéseivel. Abbath nemrégiben azt nyilatkozta egy ausztrál weboldalnak (TheMusic.com.au), hogy mi kizárólag a saját időbeosztásunkat vettük figyelembe, és azt állítottuk, hogy elvonóra van szüksége.

Miatta állandóan változtatnunk kellett a próbák időpontjain, de még így sem jelent meg rajtuk. Azt mondta a zenekarnak, a barátainak és a családjának, hogy ismét elvonóra kell mennie, ahogyan arra már korábban is sor került. Mi felajánlottuk, hogy megvárjuk, amíg összeszedi magát ezúttal is. Sajnos, ő mégis másképp döntött.

Ahelyett, hogy megoldotta volna a gondjait, a hátunk mögött megpróbálta levédetni az Immortal nevet és logót a saját nevére. Nehéz volt elhinni, hogy a problémái idáig juttatták őt. Amikor kitudódott, hogy miben mesterkedik, azonnal szólóban folytatta tovább. A zenekar elleni vádaskodásai napról napra változtak, míg aztán a rajongók elkezdték megkérdőjelezni a szavahihetőségét, és kértek minket, hogy mondjuk el, mi történt valójában. Sajnos, várnunk kellett addig, míg az ügy lezárul.

Az Immortal márkanév levédéséért tett kérelmét végül elutasították idén novemberben. Az egyik indok az volt, hogy a zenét nem egymaga írta, ő mindössze társszerző volt. A másik pedig az, hogy sem szövegekkel, sem albumcímmel nem járult hozzá az Immortal lemezekhez. Az az igazság, hogy a zene mindig is egységesen a bandától származott, nem egyetlen ember ötletei voltak.

Az Immortal 2016-ban kezdi el az új album felvételeit, és a Nuclear Blast fogja kiadni. Mi készen állunk, és alig várjuk, hogy megmutathassuk a rajongóknak az új anyagot, de nem akarjuk elsietni a dolgokat, mert ahhoz időre van szükség, hogy egy újabb minőségi lemezzel rukkoljunk elő.”

Immortal – A konfliktus okairól (2 komment)

  • necron necron szerint:

    Mondjuk szerintem is inkább Demonaz néven kellet volna folytatniuk. Abbath akkor is a egyenlő a Immortalal.

    No sebaj, az új Abbath album az eddigi jelek szerint rohadt jó lesz. Demonaz meg már bizonított, hogy olyat tud öszehozni, amitől bekaksizunk, a szövegekről meg ne is beszéljünk. Nem kell félni, engem tök hidegen hagy, hogy hívják a bandájukat. (L)

  • perszepeta perszepeta szerint:

    [quote=Nagaarum:t2i52924]
    Szappanopera => nyugdíj…
    [/quote:t2i52924]

    Abbath = Immortal 😀

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.