Dreamgrave – új dal kapott klipet



Íme a szegedi, progresszív metált űző Dreamgrave friss és ropogós új klipje a False Sense of Confidence c. számukhoz! Az idén már 3 napos Prog Heaven fesztiválon fellépő zenekar szokásához híven most is tekertek egyet a dolgokon: a dal megkapta a megjelenés óta egyébként minden dalhoz – még külön a tavalyi lemezbemutatóhoz – írt hegedűszólamokat. A felvételek ezúttal is a Black Hole Soundban készültek.



„Az a helyzet, hogy prog banda és koncept album lévén ugyan sokan valami grandiózus, kosztümös, elborult sztorit várnának; nos, ők csalódni fognak. 🙂 Mivel ez a legfelszabadultabb dalunk, egy hagyományos próbatermi videót készítettünk, ami igyekszik mindent megmutatni a dal hangszeres oldalából. A plusz hegedűszólam pedig hab a tortán. Sőt! A következő klippünk körül is megy már a munka, ami egy teljesen más oldaláról fogja bemutatni a zenekart ;)”
Gyimesi Dömötör, dalszerző, gitáros

„Krisztina csatlakozásával egy új játékszer került a kezembe: a hegedű a legutóbbi lemezünk egyébként sem kevés drámai hatással operáló dalait egy teljesen más dimenzióba emelte. Ebből hallható és látható némi ízelítő, de koncerten minden dalban masszív szerepet kapott a vonós hangszer, érdemes külön figyelni, mert sok dalrészben új hangulatok bontakoznak ki általa”
Mayer János, dalszerző, billentyűs

A csapat lemeze és egyéb cuccai elérhetőek a Bandcamp-es boltjukból, innen. Rendelni kedvezményes áron közvetlenül a bandától lehet a band@dreamgrave.com címen keresztül.

A csapat a Miserium-os srácok által életre hívott Prog Heaven platform immár három napos fesztiváljának harmadik napján játszik, melynek programja a műfajnak köszönhetően eléggé színesre sikerült:
_ELVALASZTO_

Április 14., csütörtök
18.30 – kapunyitás
19.00 – Solidity
20.00 – Dystopia
21.00 – Perfect Symmetry
22.30 – Age Of Nemesis

Április 15., péntek
19.30 – kapunyitás
20.00 – Keep Floyding Band
22.10 – Blank Manuskript (A)
23.30 – Marcello’s Mystical Mind (MMM)

Április 16., vasárnap
19.00 – kapunyitás
19.15 Prometheans
20.15 Mytra
21.15 Salvus
22.15 Miserium
23.15 Haelo
00.30 Dreamgrave
Hexvessel Hexvessel
április 24.