Orphaned Land – konceptalbum, 25 éves jubileum

Az izraeli Orphaned Land keleti metal zenéje konceptalbum formájában kerül terítékre az idei évben a Century Media kezei közül. Tulajdonképpen az Orphaned Land és a szintén izraeli Amaseffer közös projektjéről van szó, nem pedig egy soron következő Orphaned Land korongról – amelyen egyébként szintén dolgozik a csapat. A projekt Erez Yohanan (Amaseffer) közreműködésével a Kna’an címet viseli, és egy Kánaán földjén játszódó biblikus történetet mesél el Ábrahámról, Walter Wayers modern színdarabja nyomán. Az album augusztus 27-én érkezik.

„Kobi és Erez, az Orphaned Land többi tagaival karöltve, egy különleges soundtracket írt a történethez balladák és metal szerzemények formájában. A szövevényes történet megeleveníti a hősök belső konfliktusait, és reflektál a mai napig létező három fő ábrahámita vallásra (zsidó vallás, kereszténység és iszlám – szerk.).” – áll a hivatalos közleményben.

Akik az Orphaned Land zenekart szeretnék élőben is elcsípni, azoknak Pozsonyig kell elutazniuk november 12-én. Ez a helyszín esik legközelebb Magyarországhoz.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.