Sodom – a II. világháború sorsdöntő eseménye lesz az új album tematikája



Decision Day
címmel augusztus 26-án jelenik meg a német thrash legenda, a Sodom új lemeze. Az új lemez tematikája a normandiai partraszállásra, a második világháború egyik legfontosabb hadműveletére épül.

˝A Decision Day témáját tekintve a D-napról szól. 1944 júniusában ezen a napon szálltak partra a nyugati szövetségesek Normandiában, hogy felszabadítsák Európát a náci uralom alól.˝ Angelripper mindezen történelmi eseményeket ültette át napjaink kritikus történéseibe: ˝Az olyan számok révén, mint a Strange Lost World, a Belligerence, vagy a címadó dal.˝


Az új lemez borítóját Joe Petagno grafikus géniusz tervezte, aki a Pink Floyd és a Led Zeppelin mellett a Motörhead kedvenc grafikusa is volt. Illusztrációi olyan klasszikusokon szerepelnek, mint az Overkill, az Orgasmatron és az Another Perfect Day. Petagno közreműködése kapcsán a Sodom frontembere elmondta: „Teljesen meglepődtem, amikor rájöttem, hogy Joe mennyire otthon van a Sodom történelmében. Azonnal önmagától fel is vázolta gázálarcos kabalánk, Knarrenheinz képét, és kihozta belőle a maximumot. Egy olyan nagy Motörhead rajongónak, mint én magam, ez a lemezborító egy álom valóra válása.



Petagno hozzátette: „Miután megvitattuk Tommal a világ jelenlegi helyzetét és problémáit, és meghallgattam néhány zseniális dalt az albumról, egyből azt éreztem, hogy meg kell festenem az emberiség egész történelmét, egészen napjainkig. Először is le kell szögezni: az a helyzet, hogy jelenleg a harmadik világháború zajlik. Sőt, pszichológiai és szimbolikus értelemben még talán ennél is több. Knarrenheinz-et tehát szimbólumként használtam fel az évszázadok katonáinak leképezése végett. Ez az illusztráció ugyanúgy tükrözi a régmúltat, mint napjainkat, amikor egy újabb lehetséges pusztulás szélén állunk”.

A legendás thrash zenekar Július 9-én a dunaújvárosi Rockmaraton-on élőben is fellép nálunk. Az albumról pedig további infók hamarosan.



Sodom – Decision Day
(SPV/Steamhammer)

1.In Retribution
2.Rolling Thunder
3.Decision Day
4.Caligula
5.Who Is God?
6.Strange Lost World
7.Vaginal Born Evil
8.Belligerence
9.Blood Lions
10.Sacred Warpath
11.Refused To Die
12.Predatory Instinct (bonus track)
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.