Whorediezel – psychedelic stoner disco



Aiwass 
az Urania és a Whorediezel, illetve számtalan más zenei projekt létrehozója még valamikor 2010 nyarán indította útjára psychedelic-space, progresszív jazz-stoner Urania és a vele párhuzamosan futó hagyományosabb doom vonalú experimental acid stoner rock Whorediezel névre hallgató formációit.

Multi-instrumentalista zeneszerzőként inkább sajátelképzeléseinek megvalósítására, valamit a zene egyedi minőségére törekszik, semmit a koncertezésre (bár ez utóbbira is volt néhány kísérlete). Kísérletező zenei projektjeivel, egyedülálló zenei irányvonalával, hangulatával, filozófiailag és stílusilag is egyedit alkotott, mi több megreformálta a stoner/psychedelic rock műfaját. Az Urania jemmelős zenéje egy nehéz, összetettebb, több sávos pályán mozog, s megszólaló hangszeres témái néha duplája annak, amit egy komplett zenekar rétegei tudnának adni. Ezzel ellentétben a Whorediezel zeneiségében megtalálható a több mázsás klasszikus doom, desert rock, valamint a space rock elemeivel átszőtt jazz futamok játékos lendülete, feszessége.


Most megjelenő kilenc dalos Whorediezel albumára is ez jellemző kiegészülve, merészen elkalandozva a rhythm ‘n’ blues, funky, pop-disco világába, aminek eredménye egy merész általam csak psychedelic stoner disco-nak nevezett album.
 
 <a href=”http://hodpresents.bandcamp.com/album/whorediezel”>Whorediezel by Whorediezel</a>