Hellhammer – kiadatlan dalok az egykori black metal legendától



Igazán különleges cemege lesz a black metal rajongóinak a Century Media/ Prowling Death Records kiadványaként július 22-én megjelenő Hellhammer korábban kiadatlan 1984-es Blood Insanity című 7″-es single lemeze.

Celtic Frost elődzenekaraként ismerté vált legendás csapat kiadatlan anyagának azonban megvan a maga története: „1984 elején, miután felvettük a harmadik Hellhammer demót, a Satanic Rites-ot, a basszer/énekes Steve Warrior, a zenekar roadja, Marco Dinosaur Duremann és én forgalomba akartuk hozni az előző évben rögzített Hellhammer-zenék egy részét.” – mondja a kiadványról Tom G. Warrior. „Egy NWOBHM-stílusú, 7″-es vinyl kislemezben gondolkodtunk, rajta két számmal a Triumph Of Death 1983 júniusában megejtett demófelvételei idejéből. A single-nek a Blood Insanity lett volna a címadó dala, a Maniac pedig a B-oldala, a borítóképet pedig 1983 elején készítette a fotósunk, Martin Kyburz. Írógéppel készítettünk egy vázlatot is a dologról, de akkoriban bonyolult és megengedhetetlenül drága volt egy zenekar számára, hogy közvetlenül leszerződjön egy gyártóval, és a lemezkiadó kihagyásával elkészíttessen egy bakelitlemezt. Így aztán a single végül puszta ötlet maradt, a Hellhammer pedig a nyugat-berlini Noise-hoz szerződött. A projekt így elsikkadt, és a Hellhammer későbbi feloszlása pedig feleslegessé is tett bármiféle újabb megjelenést.”



Azonban Tom G. Warrior nem felejtette el a dolgot. 32 év után előásta fiókja mélyéről a két dal régi felvételeit, és az ötlettel felkereste a Century Media-t, aki most Prowling Death oldalhajtás cégével közösen adja ki a kislemezt kihajtható borítóval, hagyományos raw old-school formában.
 
http://www.youtube.com/watch?v=FnWC4OoVQFI&