King Woman – elasztikus drone/doom



A 2009-ben Kristina Esfandiari által alapított San Fancisco-i King Woman eleinte szóló-projektként indult, de később teljes értékű bandává formálódott. A King Woman az elmúlt hét évben tökéletesre csiszolta egyedülálló hangzásvilágát, ami nem más, mint egy lassú súlyokkal felmálházott elasztikus, atmoszferikus drone/doom metal zene.


A banda debüt EP-jét 2014-ben a The Flenser kiadó Doubt címmel dobott piacra, ami egy „transzcendentális feelinggel és hipnotikus atmoszférákkal ellátott, katartikus ábrándozás” volt. Esfandiari buja és drámai énekhangja magasan átemeli a zenekart a drone/doom metal határain. A banda kompozíciói gazdagon és precízen hangszereltek, a feldolgozott atmoszférák sokszínűsége okán bármiféle konkrét műfaji besorolás képtelenség lenne. A csapat misztikus hangzására a Relapse Records is figyelmét és 2016-ban megkötötték első közös lemezszerződésüket.

A King Woman néhány napja fejezte be első nagylemeze, a Created in the Image of Suffering felvételeit. Az albumot 2017 tavaszán adja ki a Relapse.

A banda 2014-es Doubt EP-jét itt hallgathatod meg:
 
<a href=”http://theflenser.bandcamp.com/album/doubt”>Doubt by King Woman</a>
Hexvessel Hexvessel
április 24.