Dodecahedron – fényből a sötétségbe


A holland avant-garde dark/black metalos Dodecahedron jövő év márciusban, a Season Of Mist jóvoltából adja ki második, Kwintessens című stúdióalbumát.

A DodecahedronKwintessens albumán „ismét egy meglehetősen egyedi hangzást prezentál. Ez a hangzás épp annyira lehet idegen a hallgató fülétől, mint amennyire ijesztő is. Hangnemek nélküli, disszonáns pillanatokkal teli szónikus utazásról van tehát itt szó, a kompozíciók váratlan tempóváltásokban és drámai fordulatokban bővelkednek. A Kwintessens tulajdonképpen a Dodecahedron fényből a sötétségbe való átvedlését fémjelzi, egy bizarr, de mesterien megmunkált, egyben fenyegetően csendes ösvényen keresztül. A lemez kétségkívül a banda természetes evolúcióját szimbolizálja. E folyamat pedig nem ismer kegyelmet a pusztításban.

Az album hivatalos megjelenése: 2017. március 17. A Kwintessens első nyilvános dala, a HEXAHEDRON – Tilling The Human Soil az alábbiakban hallgatható meg.


A banda közleménye így szól: „A soron következő albumunk még összefüggőbb és még lényegretörőbb, mint a debütáló lemez. Jelen esetben már a munkálatok kezdetétől fogva volt egy zord víziónk a koncepciót illetően. Ezzel ellentétben első albumunk tulajdonképpen egy válogatás volt, amit egy ötéves periódus során állítottunk össze. Lehangoló atmoszférákra és borzalmas őrületre számítsatok!
 

Dodecahedron – Kwintessens
(Season Of Mist)

1.Prelude
2.TETRAHEDRON – The Culling of the Unwanted from the Earth
3.HEXAHEDRON – Tilling the Human Soil
4.Interlude
5.OCTAHEDRON – Harbinger
6.DODECAHEDRON – An Ill-Defined Air of Otherness
7.Finale
8.ICOSAHEDRON – The Death of Your Body

 
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.