Tau Cross – nemzetközi punk-metal banda


Elkészült új albumával a nemzetközi punk-metal színtér legendás arcaiból verbuválódott Tau Cross.

A 2014-ben alakult Tau Cross-t az Amebix énekes-basszusgitárosa, Rob „The Baron” Miller, a Voivod dobosa, Michel „Away” Langevin, a Misery gitárosa, Jon Misery és a War//Plague gitárosa, Andy Lefton alkotja. Első albumuk 2015 májusában jelent meg, amelynek folytatása A Pillar Of Fire címmel várhatóan 2017 nyarán megjelenő második albumukon lesz.

A zenét, amit kifejlesztettünk, elég nehéz kategorizálni, de az biztos, hogy a dalszerzés tekintetében elsősorban az Amebix stílusa köszön vissza. Emellett némi gótikus, indusztriális és old-school punk-rock elem is feltűnik; olyan hatásokkal megfűszerezve, mint a Joy Division, a Pink Floyd és a Black Sabbath. Lényegében teljes mértékben saját magunkra bíztuk a dalokat, melyek az eredeti demó-felvételekből alakultak ki. Nagyon büszkék vagyunk arra, amit viszonylag rövid idő alatt elértünk.” – nyilatkozta korábban Rob „The Baron” Miller.

A zenekar 2016 tavaszán bonyolította le első észak-amerikai turnéját. Európában először 2016 áprilisában léptek fel, a neves holland Roadburn fesztiválon. Az idei évben kilátásban van egy kiterjedt USA/EU turné, aminek részleteit hamarosan közzéteszik.

http://www.youtube.com/watch?v=Sn5yL-UOgO4&

http://www.youtube.com/watch?v=9M3Y6AimGqs&

Tau Cross 2015-ös debüt-albuma az alábbiakban hallgatható meg.
 
Tau Cross by Tau Cross
Hexvessel Hexvessel
április 24.