Trident – reunion


A fiatalabb nemzedék talán már nem is annyira, de az idősebb metal arcok még jól emlékezhetnek a berettyóújfalui Trident zenekarra. A banda 1989 és 1997 között volt aktív, ez idő alatt számos demót és egy modern zenei felfogásban kiadott nagylemezt jelentettek meg Újabb technológiák címmel.

Zenéjükre a rock/metal stílusán belüli lavírozások mellet leginkább a kísérletezős ipari groove metal volt jellemző enyhe grunge ízzel.


A zenekar hosszas hallgatás után 2016 augusztusától újra verbuválódott, majd a tavalyi év végén hivatalosan is bejelentették visszatérésüket.

Hosszas megbeszélések után úgy döntöttünk, hogy a legendás, és a rock egyik aranykorának tartott ’90-es évek szellemét feltámasztva újra életre keltjük a zenekart. A három oszlopos tag – Paszti, Zoli és Zsolti – mellett negyedikként a basszusgitárt Jóni kezeli. Az újjáalakulást nem pusztán nosztalgiázásnak szánjuk. A régi dalok mellett gőzerővel dolgozunk az újakon, melyekkel elindítjuk a Trident legújabb korszakát.” – adták közzé facebook oldalukon.

Hamarosan jönnek az újabb infók.