Absent Distance – From Deep Red to Infinite Black – albumpremier

From Deep Red to Infinite Black címmel jelentette meg második nagylemezét a székesfehérvári modern experimental prog/djent metalos Absent Distance.
A kezdetekben Pencs Tamás és Matolcsi Péter gitárosok szobaprojektjéből kinőtt zenekar bizonyos szempontból a stílus hazai úttörőinek számít. Eleinte az interneten megosztott instrumentális szerzeményeikkel hívták fel magukra a figyelmet, majd 2012-es Common Ghost Of The Lifelines című debüt-albumuknak köszönhetően már nem csak hazai körökben figyeltek fel a nevükre, hanem nemzetközileg is.

A dolog igazából ott indul, hogy már két éve majdnem kijött, csak sajnos nem készült el. Akkoriban még az volt a terv, hogy két kislemez lesz, az egyik Deep Red, a másik Infinite Black címmel. Aztán szépen lassan telt-múlt az idő, mi meg csak ültünk a félkész anyagon. Aztán később írtam 4-5 új dalt, ami után eljött az idő, hogy az eredeti elképzelésben szereplő dalokból szanáljunk egy kicsit. Jó pár dalt kidobtunk akkor, de még így is megmaradt sok, így úgy döntöttünk, hogy legyen inkább egy nagylemez belőle, egyrészt ennyi idő után talán illik is egy nagyobb hangvételű dologgal jelentkezni, másrészt le is tudjuk végre zárni ezt az időszakot.” – mondja az albumról Pencs Tamás

Nem akartunk most mindenáron komplexebbnek nevezhető témákat írni, inkább azt szerettük volna, hogy legyenek jó, kerek egész dalok. Maga a dalszerzés hasonló volt, mint legutóbb. Pecával ketten írogatjuk a dalokat, ha kész egy dal vázlata, az megy Mártonhoz, aki ráénekel valamit, aztán gyakorlatilag készen is vagyunk. Annyiban volt más, hogy amikor az első lemez dalait írtuk, akkor fogalmunk sem volt, hogy ki lesz, vagy lesz-e egyáltalán énekesünk. Most már Marci karakterét ismerve írtuk a dalokat.” 

A csapat tavasszal több helyen is bemutatja majd a lemez anyagát, amit az alábbiakban hallgathattok meg.
 

<a href=”http://absentdistance.bandcamp.com/album/from-deep-red-to-infinite-black”>From Deep Red To Infinite Black by Absent Distance</a>

Hexvessel Hexvessel
április 24.