Me And That Man – Nergal dark/blues/folk szólóprojektjének első dala



Songs Of Love And Death
címmel március 24-én jelenik meg a Behemoth frontember, Nergal dark/blues/folk szólóprojektjének első albuma. A Me And That Man nevet viselő projektben Nergal, azaz Adam Darski társa egy brit/lengyel gitáros-vokalista, John Porter. A különleges lemezről máris itt az első klip, a My Church Is Black.


A My Church Is Black volt az első dal, amit a Me And That Man-nek írtam. Csak írtam a fő témát és ösztönösen elkezdtem énekelni a szövegeket. Ez a dal egy nyilatkozat. Egy új energia, feltárja a műfaj új dimenzióit, amit eddig nem ismertünk. Feltárja a radikális, anyagias jelent, és azt, ahonnan az én eredetileg származik, tele árnyékokkal és kérdőjelekkel. Ez az út nagyon izgalmas és inspiráló.” – mondja a dalról Nergal.

A videót Olga Czyzykiewicz készítette. Ő a művészi megközelítés mellet egy átvitt értelmű metafizikai megközelítést is megjelenít. A képek egy embernek a történetét meséli el, aki belemerült a testiség világba, miközben bizonyos értelemben keresi a fény és a megvilágosodáshoz vezető utat. Ő teljesen egyedül van, szemben a démonaival… A végső cél az, hogy „ismerd meg önmagad”. A görög mondás: „GNOTIS AUTON” továbbra is kulcsfontosságú témát.”