Ghost Bath – tragédia helyett extázis


A Ghost Bath nevezetű depresszív black metal formáció április 21-én,a Nuclear Blast jóvoltából adja ki új stúdióalbumát.

Az album a Starmourner címet viseli, és újabb szintekre emeli a Ghost Bath egyébként sem mindennapi koncepcióját. Az új lemez a bandától megszokott bánat helyett örömöt fejez ki, témáit tekintve pedig (a földi lét helyett) a kozmosszal és (a Purgatórium helyett) a Paradicsommal foglalkozik. De ami a legfontosabb: a Starmourner dalai (tragédia helyett) extázisra épülnek. 72 percnyi súlyos, dallamos és drámai black metal zenét kapunk tehát kézhez, a Ghost Bath eddigi legambíciózusabb megmozdulása formájában.
 

Az új album több kalandra csábítja a hallgatót. Lévén minden dalt egy precízen megfestett kép és egy mini-történet kísér. Ezáltal vizuális módon is fel lehet fedezni a hangzás alapjául szolgáló zenei tájképeket, átélve egy teljes képzeletbeli élményt.” A banda énekese/mestere, Nameless még  hozzáteszi: „Annak ellenére, hogy az albumnak van egyfajta öröm- és reményteli feelingje, természetesen továbbra is a depresszió és a megbánás a fő téma; ahogy ennek egy valódi Ghost Bath lemez esetében lennie kell.”

A Starmourner produceri munkáit, keverését és maszterizálását Josh Schroeder végezte. Az album első dalpremiere pedig Thrones címmel máris meghallgatható.