Nagaarum – Homo Maleficus – az emberi természet és magatartás


Május 3-án az orosz Satanath Records alkiadója, a GrimmDistribution, valamint az NGC Prod közös kiadványaként fog megjelenni a post/experimental/black/doom metalos Nagaarum új Homo Maleficus című albuma. Ennek első előzetese Vassal nevelt dalának promó-videója.


A Homo Maleficus első szikrái már egy éve meg voltak. Durván 2016 tavasza és ősze között készült el. Októberre már szinte végleges formába került. Mivel sokat várt a fiókban (a többi anyagomhoz képest), így a Kolontár című záródal pluszban került rá, illetve pár hete vettem fel. A borító képek a 2010-es ajkai vörös iszap katasztrófánál készültek. Ezt a lemezt szintén nem technikailag volt nehéz összerakni, inkább a hangtanra, a harmóniajátékra és a dobokra fektettem most nagy hangsúlyt. A szövegekben nincs koncepció, különálló sztorik futnak, de mind az emberi természetet és magatartást vesézi ki.” – mondja új albuma tematikájáról Nagaarum.
 

Nagaarum
Homo Maleficus albumának másik előzetese a szabadon letölthető, Az elvhű című dala.
 
<a href=”http://grimmdistribution.bandcamp.com/album/005gd-nagaarum-homo-maleficus-2017″>005GD: Nagaarum – Homo Maleficus (2017) by Nagaarum</a>
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.