Anathema – már címében is optimista


Június 9-én The Optimist címmel jelenik meg az Anathema legújabb nagylemeze. Vincent Cavanagh énekes elmondása szerint, a The Optimist minden eddiginél sötétebb hangulatú, váratlan dolgokat tartalmazó és az Anathema egyik leginkább hallgatót próbáló anyaga lesz.

Akár még azt is mondhatnánk az új albumra, hogy félig-meddig önéletrajzi ihletésű, mert ezúttal egy kitalált személyre vetítettük rá a gondolatainkat. Fogtuk a hangzást, az érzéseket és természetesen a reményeinket, félelmeinket és beleraktuk egy másik személybe, ezzel őt tettük a dalok alanyává és írtuk át a belső monológomat a The Optimist narratívájába. John ötlete volt, hogy legyen egy történetszál, így előző albumunk A Fine Day To Exitet vettem kiindulópontnak. Ott van a srác, aki eltűnt, de nem tudod, mi történt vele. Új életet kezdett? Alávetette magát a végzetének? Sosem fejtettük ki. A nyitódal címe pontosan az a hely, a Silver Strand öböl San Diegoban, az Optimista utolsó ismert tartózkodási helye, ami a Fine Day To Exit borítóján is látható.

Az alábbiakban az album rövid előzetese látható.


 

Anathema – The Optimist

1.32.63N 117.14W
2.Leaving It Behind
3.Endless Ways
4.The Optimist
5.San Francisco
6.Springfield
7.Ghosts
8.Can’t Let Go
9.Close Your Eyes
10.Wildfires
11.Back To The Start

Anathema – már címében is optimista (1 komment)

  • nascence nascence szerint:

    [quote=Nagaarum:5d4uehet]
    A Cavanagh tesók sosem a szépségükről voltak híresek, viszont ahogy öregszenek már egyenesen rémísztően néznek ki. Danny-től már konkrétan félek…
    Még szerencse, hogy ebben a kultúrkörben a külső sokadlagos. Mindenesetre várom a lemezt, a teasert meg direkt nem hallgatom meg.
    [/quote:5d4uehet]

    Hehehe, most mi lesz szegény csajokkal, akik csak a Vincent seggért mentek el a koncertjükre :D?

Hexvessel Hexvessel
április 24.