Avatarium – itt az első dalelőzetes


Korábban már olvashattatok a Candlemass alapítója, zeneszerzője, Leif Edling csaj frontos doom metal csapatának, az Avatarium készülő új albumáról. A Nuclear Blast által június 26-án Hurricanes and Halos címmel napvilágot látó albumról máris itt az első single-dala, az Into The Fire / Into The Storm.


Az Avatarium új dalainak alapját ezúttal is a szépség és a sötétség, a súlyos gitárok és a törékeny hangbetétek, az egyedi ének-témák és a ’60-as évek misztikus vintage blues-hangzása adja; de a modern zenei témák és a doom rock műfaj kísérteties lelkülete is meghatározó tényező a lemezen.”

Az új album alább látható borítóját Erik Rovanpera készítette, aki korábban már együtt dolgozott a bandával. A képet egy misztikus lény ihlette, egy új dal, a Medusa Child nyomán.
 

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ismét felkértek egy Avatarium album borítójának megalkotására.” – nyilatkozta a művész. „Anélkül, hogy ismertem volna a címadó dal szövegét, én valahogy így képzelem el a Hurricanes and Halos kifejezés képi megjelenését. A képet többnyire az art nouveau műfaj, különböző képregények és modernkori művészeti mozgalmak ihlették, a jó, a rossz, a szépség és a szörnyeteg tematikájának útján. Lévén ezúttal jóval szélesebb színskálát használtam, mint korábban bármikor, még jómagam is meglepődtem a végeredmény láttán.
 

Avatarium – itt az első dalelőzetes (1 komment)

  • farrrkas farrrkas szerint:

    Na, megint van mit várni. Emlékszem a kettes Avatarium sokkal nehezebben adta meg magát az egyesnél. A hollóarcú lemez azt az érzést keltette megjelenésekor, hogy könnyen kiismerhető, és hogy egyszerűsége miatt mindent hallani már az elején, nincs benne mit felfedezni, és nem tűnt olyan fogósnak sem. Aztán mégiscsak egyre többet nyújtottak a dallamok, mégiscsak előjöttek érzések, amelyek addig nem, és elkezdtem imádni a lemezt. Most is ugyanazt érzem, mint akkor, szóval alig várom, hogy ronggyá hallgassam a lemezt. Hallani akarom, mire képes! 🙂