Vintersorg – jön a Till Fjälls folytatása

A Borknagar frontembere, Andreas Hedlund vezette svéd folk metal banda, a Vintersorg elkészítette 1998-as Till Fjälls albumának második részét. A folytatás a Napalm Records kiadványaként június 30-án, Till Fjälls del II címmel fog megjelenni dupla CD-n és dupla bakeliten.

Andreas Hedlund váratlan lépést tett, és még véletlenül sem azt a lapot dobta, amire mindenki számított volna. Megírta ugyanis a banda legendás 1998-as albumának, a Till Fjälls folytatását. Mint azt tudjuk, ez a black/folk metal történelem egyik legfontosabb kiadványa.”


„És hogy mire számíthatunk akkor a Till Fjälls del II esetében? Semmiféle tudományos dalszövegi koncepció, semmi progresszív trükközés! Egyszerűen csak szívélyes visszatérés a hóval borított hegyek, a színtiszta, a természet által inspirált miszticizmus, az északi folklór témájához, és persze a valódi, lebilincselően epikus black metal műfajához. A Vintersorg tehát nyers és dallamos hangképek révén olvasztja eggyé a ’90-es évek extrém folk metal zenéjének pikáns elemeit a modernkori hangtechnikai vívmányaival.
” – áll a Napalm Records közleményében.

Hamarosan jönnek a további részletek, addig pedig itt a legendás 1998-as album.