Arcadea – psychedelic synth-electro metal a kozmosz széléről

Nyáron érkezik a Mastodon, a Zruda és a Withered egyes tagjai alkotta „a kozmosz széléről származó” psychedelic synth-electro metal banda, az Arcadea debütáló albuma. Az albuma június 16-án jelenik meg, a Relapse Records jóvoltából.
 

Az Arcadea-t a Mastodon dobos-vokalistája, Brann Dailor alapította. Akihez a jól ismert muzsikus Core Atoms (Zruda) gitáros-billentyűs és a Withered gitárosa, Raheem Amlani csatlakozott, hogy egy „szintetizátorokra épülő progresszív, heavy-psych albumot” állítsanak össze. Az album 10 „synth-odüsszeiát” fog tartalmazni, amiről most a Gas Giant című tételüket hallhatjátok.
 

Az Arcadea album koncepcióját tekintve földi jelenünktől 5 milliárd évvel később játszódik. A galaxisok ütközése addigra már új bolygókat kreáltak, a jéghideg felületű holdak pedig beleolvadtak a Naprendszerbe, hatalmas fekete lyukakat hozván létre. Őskori, örökké lebegő drónok rögzítik a haldokló csillagok szerelmének nászát. Minden életforma színtiszta animáció, ami álomként zajlik a Szaturnusz jeges gyűrűjén. Mindezen felül kozmikus háború zajlik istenek és a bolygók között. Ebben az univerzumban az Arcadea a felsőbbrendűség mintája. Ők az utolsó túlélő harcosok a végső kihalás óta.