Astru – sajátos akaraterő

Úgy látszik Astru a nyár folyamán sem fecséreli fölöslegesen az idejét. Experimental post-black/doom projektjének újabb darabja Viljestyrke címmel még júliusban jelent meg, amiről így beszél:

Az olyan tiszta, mondhatni rideg értékek ihlették a Viljestyrke-t amiket feltételezünk de sohasem találunk, mint amilyen a bizonyosság, vagy az alázat,vagy bármi ami nem igényli az önérzetet semmilyen formában. Eléggé alapvető és elterjedt viselkedési forma saját érdemnek tulajdonítani valamit, ami nem az. Azok létjoga, akik sejtik vagy sejthetnék, hogy középszerűek – viszont abban igen jók, hogy nagynak tűnjenek mások szemében. Sajátos akaraterő kell a fontos dolgok nem létező világában élhető szellemi léthez – az értékek, az igazság, a szellem, a gondolat nem létező világában való állandó jelenléthez… Pontosan ellenkező módon, mint ahogy az adott kor megköveteli. Ilyen szándékot nem befolyásol külső megerősítés. Véleményt formál, nem ismétel. Cselekszik, nem a cselekvés látszatát kelti. Alkot, nem tetszeleg.
 

Viljestyrke by Astru

Astru – sajátos akaraterő (2 komment)

  • nascence nascence szerint:

    [quote=Balthazaar:5d4uehet]

    Szimplán csak annyit, hogy az általam hallgatott zenéket csak a stílusa hallatán mindenki a kukába helyezi a kis agyában, még mielőtt adott volna neki akár csak egy csppnyi esélyt arra, hogy meghallgassa, – nem hogy még azt teljesen az elejétől a végéig. 🙂 – Megbélyegzett…
    [/quote:5d4uehet]

    Ez azért túlzás, én meg szoktam hallgatni az ajánlasaidat, meg a kritikáid tárgyát képezö zenéket is és szerintem még rajtam kívul más is.

    [quote=Balthazaar:5d4uehet]
    Azonban [b:5d4uehet]Astru [/b:5d4uehet]anyagát végighallgatva rájöttem, hogy lehet már megint csak bennem nem működik valami, mert képtelen voltam befogadni és én látom egyszerűbben a világot.
    [/quote:5d4uehet]

    Az, hogy Astru-t ne tudod befogadni…az szerintem nem meglepö. Inkább az a beteg, akinek tetszik 😀

  • nascence nascence szerint:

    Astrunak vajon mi lehet a fejében? Ez megint egy fasza alkotás lett! Az album közepén található számok pedig most még önmagához képest is újításokat hoznak be.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.