Nightingale – érkezik az első koncertlemez


Első koncertlemezével jelentkezik Dan Swanö legendás progresszív rock bandája, a Nightingale. A lemez december 8-án, Rock Hard Live címmel fog megjelenni és kilenc dalt fog tartalmazni, amiről máris itt van a Chasing The Storm Away.


A Nightingale-t 20 évvel ezelőtt alapította a világhírű producer multi-instrumentalista zenész, Dan Swanö. Az új albumon továbbra is a zenekar védjegyének számító AOR és dallamos progresszív metal tradícióit, jól bevált hangulatváltásait követi.
 

A Dan Swanö erről így beszélt: „Nyolc Nightingale stúdióalbum megjelenése után most eljött az idő egy valódi koncertlemez elkészítésére! Már amikor meghívtak minket a 2016-os Rock Hard Fesztiválra, akkor éreztük, hogy ez lesz a megfelelő hely és idő a Nightingale energikus, élő performanszainak leképezésére. Később pedig, miután visszahallgattuk a felvételt, nyilvánvalóvá vált, hogy az a vibrálás, ami a színpadi hangulatot és a közönség atmoszféráját jellemezte, igencsak különleges dolog. Annak érdekében, hogy mindezt hűen vissza tudjuk adni lemezen, olyan módon kellett lekeverni az anyagot, hogy a hangzás nagy részét tegye ki a két, közönség felé irányított mikrofon. Ez a perspektíva pedig olyan szenzációs élményt nyújt a hallgatóknak, mintha ott a helyszínen, élőben hallgatná a koncertet. A Rock Hard Live tehát kétségkívül egy zseniális szónikus prezentációja a Nightingale élő, színpadi hangzásának!
 
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.