Hungarica – új nemzeti rock formáció

A Moby Dick együttes két tagja, Mentes Norbert gitáros és Hoffer Péter dobos szövetkezve Sziva Balázzsal, a Romantikus Erőszak együttes énekes-szövegírójával létrehozta a Hungarica elnevezésű nemzeti rock-metal formációt. Az együttes bemutatkozó albuma március 12-én jelenik meg, „Nem keresek új hazát” címmel.

Az album számcímei már előre jelzik a lemez irányultságát és hangulatát: többek között „Ide születtem”, „Él és virul”, „Magyar vagyok”. A számok szövegét általában Pusztai Zoltán írta, de fellelhető majd az albumon Sziva Balázs egy nótája is, az „Erdély körül van kerítve”.

Az együttes tervei között szerepel bemutatkozás a nagyobb hazai és határon túli fesztiválokon. Az új lemezen hallható „Átverés” címmel egy olyan dal, amelyet a kaliforniai Ignite magyar származású énekese, Téglás Zoli énekelt fel, és Nagy Feró is megszólal az 1956-os forradalmat felidéző „Emlékezz” című dalban. A basszusgitárnál a lemezen az a Vörös Gábor muzsikál, aki korábban az Ossiant is erősítette.

A Hungarica nevét a HammerWorld magazin felhívásának köszönheti, hiszen olvasói javaslatok alapján választották ki a zenekar tagjai.

A Moby Dick már 2005 nyarán elkezdett dolgozni Pusztai Zoltán költő-szövegíróval, az új Moby Dick-dalokon, hogy az 1956-os forradalom évfordulójára elkészülhessen új albumuk és a lemezen ott legyen az Emlékezz című daluk is. A zeneszerzői munkába Mentes Norbert és Hoffer Péter kapcsolódott be, viszont nem állt össze a komplett Moby Dick-anyag. Ezért a zenekar két tagja úgy döntött, hogy egy új formációval lép a közönség elé.

Először Téglás Zolival és Nagy Feróval kezdtek el dolgozni, majd megkeresték Sziva Balázst, a Romantikus Erőszak frontemberét, és igenlő válasza után jöhetett létre jelenlegi formájában a Hungarica. A zenekar már most komoly sikerként könyveli el, hogy a Szabadság, Szerelem válogatáslemezen, amelyet az azonos című Andrew G. Wajna rendezte film ihletett, szintén megtalálható a fentebb említett szám.

Letölthető dal: Emlékezz!

Forrás: www.hunhir.hu