Rotting Christ – speciális box-szett


A görög extrém black metal veterán csapat, a Rotting Christ fennállásának harmincadik évfordulója alakalmából egy speciális 5 lemezes box-szettet ad ki Under Our Black Cult címmel.

A box-szetten a Rotting Christ korai demói, ritkaságszámba menő felvételei, régi EP-i, nem-hivatalos kiadványai és koncert-anyagai lesznek megtalálhatók. Az exkluzív kiadvány célja, hogy bemutassa a banda három évtized alatt felépített örökségét, és az emögött rejlő inspirációkat. A szettben többek közt megtalálható lesz egy The Cult Never Dies című könyv, amit Dayal Patterson szerzett, összefoglalván a Rotting Christ karrierjét, kezdve a korai, grindcore-érától egészen az okkult hellén metal műfaj pionírjává válásáig. A könyvben több interjú lesz olvasható, de megszólalnak a black metal és az underground színtér neves alakjai is.
 

A speciális szettet a banda egy The Call című EP-vel vezeti fel. A február 9-én megjelenő mini-albumra egy exkluzív, epikus dal került fel, egy korai klasszikus, a The Sign of Evil Existence koncertfelvételével egyetemben (ez utóbbi dalban vendégként szerepel Nergal a Behemoth-ból és Necroabyssus a Varathron-ból).

Úgy döntöttünk, hogy fennállásunk 30. évfordulóját egy underground kiadvány-sorozattal ünnepeljük meg. A The Call egyike lesz ezen speciális lemezeknek. Reméljük, élvezni fogjátok ezt a mélységekbe és sötétségbe nyúló kalandot, és velünk tartotok a következő 30 évben is. Keep the True Metal Spirit Alive” – nyilatkozta a frontember, Sakis Tolis.
 
Hamarosan jönnek a további infók, addig itt egy régebbi videó.
 


Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.