Aurora Borealis – világunkat irányító idegenek


A marylandi death/black metalos Aurora Borealis zenekar május 15-én Apokalupsis címmel jelenteti meg nyolcadik nagylemezét. A lemezborítót Mike Hrubovcak készítette, aki korábban a Six Feet Under, az Avulsed, a Sinister és a Grave-ben dobolt.
 

Az 1994-ben Ron Vento által alapított Aurora Borealis az évek során kifejlesztette saját védjegyének számító brutális, gyors és technikás, de dallamos death metalt. Ron a következőképpen nyilatkozott az új albumról:

Az Apokalupsis egy konceptalbum, aminek története egy kalandot mutat be, kezdve a teremtéstől, egészen az elkerülhetetlen apokaliptikus háborúig. Mindezt a földöntúli élet, és annak emberekre gyakorolt hatásának jellemzésével írjuk körül. Az album dalai bemutatják, kik ők valójában, honnan jöttek, és hogyan manipulálták az emberiséget. Továbbá azokról is szó van, akiket elraboltak és áldozatul ejtettek – ennek okait is körüljárjuk. Az album azzal kezdődik, hogy Isten lázongó angyalokat válogat ki a Mennyország kapujában. A tradicionális mesékkel ellentétben viszont ezeket az angyalokat különféle csillagok felé száműzi Isten, csak azért, hogy továbbra is fogolyként őrizze őket. Egy csillag jut minden bukott angyalnak; ugyanúgy, ahogy egy-egy csillagot szántak minden démonnak. Ezen csillagok szívében lakoznak azok a lények, melyek Isten legkiválóbb alkotása, az emberiség irányába szeretnének eljutni. Akiknek sikerül megmenekülnie, azok óriási szoláris robbanásokat és csillagközi rengéseket hajtanak végre. Az űrt és az időt féreglyukak révén manipulálják, majd pedig elkezdik kutatni az emberi életet. Van olyan is persze, aki soha sem tud megmenekülni, és a csillagok többmilliárd éves hanyatlása után végül felemészti őket az örök magány. Akik azonban elérik a Földet, megkezdik csalárd műveleteiket. A történelem során ezek a lények különböző formákat öltöttek, de a szándékuk mindvégig ugyan az volt: csalásra és árulásra építsék a jövőjüket. Ugyanez a helyzet Éva és a kígyó esetében is, az Édenkertben. A modern időkben persze ezek a lények földönkívülinek álcázzák magukat – ők irányítják a legnagyobb uralkodók életét (a fáraóktól kezdve, a királyokon át, az elnökökig), azzal a céllal, hogy a lehető legnagyobb mértékű pusztítást végezhessék. Idővel ők is felfedik magukat, hogy tökéletesen megalapozhassák az Armageddont, az Apokalupsis-t, ami ha egyszer eljön, mindennek vége.”

Az albumról elsőként Even Angels Sin dalukat ismerhetitek meg, az alábbiakban pedig kiadóik, a Beverina és a Casus Belli Musica révén érhettek el még pár számot.
 


AURORA BOREALIS – Apokalupsis (2018) by Aurora Borealis