Mortiis – impozáns boxset



Mortiis
, azaz Håvard Ellefsen (az egykori Emperor basszusgitárosa, szövegírója) által vezetett egyszemélyes komor ambient várbörtön projektje Secrets of My Kingdom: Return to Dimensions Unknown címmel egy impozáns kivitelű boxset-tel jelentkezett.
 

A Secrets Of My Kingdom felejthetetlen betekintést nyújt a Mortiis éra, az 1990-es években létrehozott sötét ambient, dungeon ritka és korlátozott kiadású alkotásaiban. Az egyedi gyűjtemény egy 240 oldalas, 30x21cm kemény könyv formátumban látott napvilágot, amely eredeti dokumentumokat, írásokat, interjúkat, zenei ihletésű történekeket és gazdag képvilágú illusztrációt tartalmaz. A szetben található még egy exkluzív, Mark Riddick által tervezett kétoldalas póló, aranyozott felvarró, a Født til å herske album 1993-as demófelvételei, valamint egy a Mortiis által aláírt hitelesítő bizonylat.
 

2017. november 3-án és 4-én került sor a svéd Cold Meat Industry kiadó alapításának 30. évfordulójának alkalmából celebrált ünnepi fesztiváljára, melynek egyik fő atrakciója, hogy a Mortiis teljes egészében előadja 1994-es Ånden Som Gjorde Opprør albumát, aminek live-videóját az alábbiakban nézhetitek végig.
 


Mortiis – impozáns boxset (3 komment)

  • necron necron szerint:

    Érdekel a kiadvány (már régóta elv an mentve a kedvencek közé), de nem olcsó és annyira azért nem vagyok Die-Hard Mortiis fan. Tényleg a Dungeon Synth nagyapja és a mai napig meg-meghallgatgatom az éra I albumait, de csak nosztalgiából. Gyerekként tényleg élvezetes volt fantasy könyvek mellé. Ütős borítók, páncél, kobold pofi, ködös várbörtönök, minden, amire egy serdülő fiú vágyik! 😀

  • armand armand szerint:

    [quote=boymester:f75w2u2r]
    Az ilyen küllem pont annyira gáz, mint a fiúk fülében csillogó fülbevaló és a rózsaszín ing.
    [/quote:f75w2u2r]
    Küllem alatt Mortiis-ra, vagy a box csomagolására gondolsz?

  • boymester boymester szerint:

    Az ilyen küllem pont annyira gáz, mint a fiúk fülében csillogó fülbevaló és a rózsaszín ing.