Ygfan – Ygfan – új videó


Május közepén érkezik az atmoszférikus post-black metalos budapesti Ygfan zenekar Hamvakból… című album, amiről most az Ygfan dalukra készült videójukat nézhetitek meg.


Már a dal alapötletének formálódásakor éreztük, hogy ezek a témák komoly vizuális potenciállal bírnak, szóval amikor ki kellett választani, hogy melyik darab kerül megfilmesítésre, nem igazán kellett késhegyre menő vitákba bocsátkoznunk zenekaron belül. A dal egyébként a formáció ars poeticájának is tekinthető szövegét tekintve és zeneileg is egészen definitív.

Mindenképpen a szakrális-profán, természet-urbánus világ, belső csend kontra ‘külső’ elidegenedés kettősségét szerettük volna kidomborítani, amire ő végül ezzel a kisfilmmel reflektált. A felvételek viszonylag gyorsan zajlottak, de a vágással kapcsolatban azért megharcoltunk egymással, míg úgy éreztük, hogy a végeredmény mind a két fél számára kielégítő formát öltött. Szerettük volna, hogy a zene hullámzása tetten érhető legyen a filmben, anélkül hogy az durván betolakodna annak képi világába, tehát igyekeztünk a vágások számát minimalizálni, inkább a lassított képekben bekövetkező mozgások rezonálnak a zenére.