Orange Goblin – sorozatgyilkos űrlényektől a salemi boszorkányokig


Júniusban érkezik a brit stoner metal banda, az Orange Goblin kilencedik stúdióalbuma, mely a The Wolf Bites Back címet viseli.

A lemezborítóját Roland Scriver (Familiar Ink) készítette. Ennek kapcsán így nyilatkozott a zenekar:

Olyan illusztrációt szerettünk volna, ami sötét, gonosz és erőteljes, de ugyanakkor megragad az emberek fejében. Érzésünk szerint Roland pontosan ezt vitelezte ki. Minden bizonnyal ikonikus lesz ez a lemezborító, ami egyébként tökéletesen reprezentálja magát a zenét. A farkas szerintünk egy csodálatos állat; egy vad ragadozó, egy könyörtelen vadász, de egyben határozott, okos, ravasz és szép is. Mi is pont ilyenek voltunk az album írása és rögzítése közben.”
 

Magáról az albumról pedig így beszéltek:

A The Wolf Bites Back az eddigi legerősebb és legváltozatosabb albumunk lesz. Dalszövegek tekintetében a sorozatgyilkos űrlényektől kezdve, át a motoros zombi hordákon és a buddhista harcosokon át, egészen a salemi boszorkányokig, itt mindent megtaláltok! Kétségkívül kollektív erőfeszítés kellett ahhoz, hogy olyan dalokat alkossunk meg, melyek megállják a helyüket „élő környezetben” is, ezáltal pedig igazán nyers, ütős és lényegretörő, mondhatni „meztelen” lett az album… Szerintem az ilyesmi hiányzik a mai rock és metal életből.

Az albumról most Sons of Salem daluk koncert változatát ismerhetitek meg.