Nomad – megismételhetetlen kaland a kihívások földjén

Ahogy az már korábban ismerté vált, április 28-án jelenik meg Vissza a végál.om..ra címmel a Nomad dupla koncertlemeze, amelyen nem kevesebb, mint 21 dal kap helyet: az élő album a Végál.om.. című első Nomad lemez 10 éves jubileuma alkalmából – 2017. június 3-án, a budakalászi Rockházban – adott koncert anyagát tartalmazza. A dupla CD először a megjelenés napján, vagyis április 28-án lesz megvásárolható a budapesti Crazy Mama Music Pubban (1097, Gubacsi u. 97.), ahol egy egészen exkluzív bulit ad a négyes: az este folyamán minden olyan Nomad dalt (szám szerint 15-öt!) eljátszanak, ami a koncertlemezen nem hallható. A kivételes alkalomhoz fűződő érzéseiről és élményeiről a csapat három tagja (Mihalik Ábel dobos igazoltan nagyon távol, Ghánában tartózkodott) számolt be.

„Nehéz volt felnőni a feladathoz, ugyanis a Végál.om.. lemez nem az én gyerekem” – kezdte Juhász Marci énekes. „A nótákat eredetileg feléneklő Fodit minden elismerés megilleti, ugyanis nagyon jók az énektémák, viszont rendkívül nehezek is, így sokat birkóztam velük, mire igazán elsajátíttotam őket. Nagyon várom a bulit, az egyik legnagyobb kihívás előtt állunk!”

„A jelenlegi Nomad felállás legmozgalmasabb tavaszán vagyunk túl, nem unatkoztunk” – folytatta Nagy Levente basszusgitáros. „Egyrészt folyamatosan turnéztunk, hol a Leander Kills, hol pedig a Mudfield társaságában, másrészt ennek (is) köszönhetően 3 féle koncertműsort raktunk össze, amelyekből a budapesti lemezbemutatóé volt a legnagyobb feladat. Tekintettel arra, hogy olyan számokat veszünk el, amiket eddig nem, vagy csak néha nyomtunk a bulikon, fel kellett kötnünk a pelust rendesen. Az első lemezes dalok is már rockosabb, dinamikusabb formában szólalnak meg, Cicóval közös szólisztikus dolgokat is játszunk, amiket régóta javasoltam már neki. Ábelnek a második-harmadik album nem játszott dalait, Marcinak és nekem pedig az első anyag kimaradt nótáit kellett megtanulnunk, átformálnunk. Ebből a szempontból Cicónál volt az előny, neki mindez csak ismétlés volt. Az, hogy mindez hogy sikerült, a közönség eldöntheti majd szombaton a Crazy Mama-ban.”

„Több olyan nóta is lesz, amit ezzel a felállással még sosem játszottunk, ilyen pl. a Check In, a Pillanatok, az Először kicsit, a Pünkösdi királyság, a Rég elfelejtett dal és a Trippin Away – a két angol nyelvű felvétel amúgy magyarul hangzik majd el a Crazy Mamában”
– mesélte a felkészülésről Jánosi „Cicó” Szabolcs gitáros. „Bár a Hotel Polimeren is vannak olyan számok, amiket ritkábban veszünk elő, igazán komoly kihívás elé az első lemezes szerzemények állítottak minket: némelyik téma kézben volt, de bizonyos részeket és szólókat újra meg kellett tanulni, és volt, amiket kicsit átformáltunk, újraértelmeztünk, modernizáltunk. Nem akarok minden meglepetést lelőni, de a Check In dalban még egy páros szólóm is lesz Levivel, amivel egy régi vágya teljesül. Mondhatjuk, hogy a gyakorlások alkalmával Ábelnek a legkönnyebb a dolga, mert a korai nótákban az ő keze is benne volt rendesen. Kimondottan élvezzük a próbákat, mindegyik dalban ott az a flash, az a hangulat, ami felidézi a régi emlékeket. Ez annyira el is kapott minket, hogy azt tervezzük, 1-2 számot átemelünk a hagyományos koncertprogramba. Már csak azért is, mert szövegileg abszolút megállják a helyüket 2018-ban is. És ha már szövegek: javában dolgozom az őszre várható új album sorain is, így aztán bőven el vagyunk látva teendővel”.

Annak érdekében, hogy a nagy kedvencek se maradjanak ki a Crazy Mama-ban játszott programból, közönségszavazást indított a csapat, és a ráadásban a rajongók 5 kedvence kerül majd terítékre. A koncertről felvétel készül, mely szintén megjelenik majd CD-n, így a Nomad első 10 évének minden dala megörökítésre kerül a jelenlegi felállás előadásában is. Az este vendége a Nomad tavaszi turnépartnere, a Mudfield lesz.
Ráadásul nemcsak egy új hanghordozót vehet kézbe a közönség az április 28-i bulin, hanem kimondottan erre az alkalomra készített pólók és pulóverek között is válogathatnak. A minták külön érdekessége, hogy annak a Mester Csabának az alkotása lesz rajtuk, aki Cicó zenésztársa volt a Bedlam zenekarban. Sőt, akik elővételben vásárolják meg jegyüket a koncertre, azok egy ajándék posztert kapnak a belépőjük mellé, amit a kapunyitást követően a zenekar tagjai alá is írnak egy dedikálás keretén belül.
Tovább emeli a 28-i koncert fényét, hogy április 12-én ünnepelte 5 éves születésnapját a Nomad Juhász Marcis felállása, így fergeteges szülinapi bulit is csap a zenekar.

Jegyvásárlási lehetőségek:
– CD Pince (1073 Budapest, Erzsébet krt. 37.)
– online: https://tixa.hu/nomad_crazymama
(Az online jegyvásárlók a koncert napján, a Crazy Mama Music Pubban vehetik át az ajándék
posztert)

Depeche Mode Depeche Mode
március 25.