Vrangsinn művészete

Daniel „Vrangsinn” Salte, a legendás Carpathian Forest basszusgitárosa megalapította a Misantrof AntiLabel nevű kezdeményezést. A zenész úr új szóló albumot ad ki Phobia címmel, a debütálás a Do What Thou Wilt Shall Be The Key To The World című (nagyjából fordítás: Valósítsd meg önmagad és tiéd a világ kulcsa) művészeti kiállításon lesz, melyet a tromsø-i Kurant Art Gallery-ben tartanak most péntek 13-án.
A kiállításon 8 norvég és nemzetközi művész állít ki/ad elő, közös vonásuk, hogy mindegyikük sátánista/okkult/black metal háttérrel rendelkezik. Művészetük az élet sötétebb aspektusaival foglalkozik, ami miatt gyakran az extrém jelzőt is rájuk ragasztják. A kiállításon lesznek tradícionális művészeti kifejező eszközök, mint pl. festmények és szobrok, de lesz videó vetítés is. Ez utóbbival készül Vrangsinn művész úr is: a Phobia minden dalához készül művészvideó performansz. Így stílusteremtésről is beszélünk egyúttal, az album ugyanis videóként is nézhető és zeneként is hallgatható. Zseniális.
A Phobia az év vége felé jelenik meg a Misantrof Antilabel gondozásában és ingyenesen letölthető lesz a Misantrof szabályzata alapján. A kiállítás két hétig lesz nyitva és folynak a tárgyalások, hogy Európa más városaiban is bemutassák.
És akkor jöjjön most a lényeg, Vrangsinn művészúr meglátása A táncoló virágok között ugrándozó szomorú macskáról. A művészet nem ismer határokat.

Vrangsinn művészete (2 komment)

Hexvessel Hexvessel
április 24.