Invader – 5. születésnap, villáminterjú

5. születésnapját ünnepelte a zenekar. Jó apropó volt ez az új tagok bemutatására is. Mi történt a régi tagokkal?

Az egyik (dobos) meghívást kapott a Cool Head Klan zenekarba, elfogadta, és mivel ott sok buli van, nem tudtuk volna összeegyeztetni a két zenekar beosztását, így kilépett, a másik, gitáros srác pedig egyetemi tanulmányaira és nyelvtanári munkáira kívánt a jövőben koncentrálni, ezért hagyott fel a zenekarosdival és sajnos a zenéléssel is.
_ELVALASZTO_

Idén kijött az új anyag. Szerzőiben. Promotáltátok valahogy? Lemezbemutató koncertek?

Azt, hogy kijött, kicsit pontosítanám. Elkészült egy 8 számos EP saját költségen, ami külön kiadásra, vagy terjesztésre nem került – a promókat leszámítva – , azonban azóta is ingyenesen letölthető a www.invader.hu oldalról. A promóció az internetes oldalakon történő hirdetésben merült ki, és igyekszünk minden koncerten eljátszani a teljes anyagot.. A hivatalos EP bemutató az október 1-i születésnapi koncerten volt.

Az utóbbi időben többször felléptetek az Ossiannal. Hogy érzitek? Hoz ez a közös koncertezés valamit a konyhára? Tudtok saját rajongókat „elorozni” az Ossian táborából?

Pontosítanám, mert 2007-ben játszottunk először az Ossian előtt, abban az évben és 2008-ban is felléptünk előttük a PECSA-ban, illetve azóta is több vidéki bulin voltunk előzenekar. Jó a kapcsolatunk és büszkék vagyunk rá, hogy hívnak előzenekarnak, szívesen is mentünk és megyünk a jövőben is, ha erre lesz lehetőségünk. Eszünkbe sem jut, hogy elhozzunk rajongókat az Ossian táborból, sokkal jobb, ha egy közös bulin minket is lelkesen fogadnak, és néhány ilyen koncertnek volt már új ismerettség és későbbi meghívás az eredménye. Az idei születésnapi bulinkon Wéber Attus és Rubcsics Ricsi volt a vendég, ami számunkra és az ott lévők számára is nagy élmény volt!

Meddig érzed szükségét egy nagyobb zenekarral való koncertezést?

Nem szükségnek érzem, hanem lehetőségnek arra, hogy egy adott helyen jó körülmények között, sok ember előtt tudjunk játszani, és ha ilyen adódik, akkor megpróbálunk élni is vele.

Mennyire gyorsan tudták az új tagok felvenni a ritmust? Mennyire érzed most egységesnek a zenekart?

3 hét alatt megtanulták majdnem a teljes repertoárt, ami a saját dalokkal és a feldolgozásokkal együtt kb 30 dal. Nagyobb az egység, mint korábban, mert a dalírás egy részét Tamás (Munkácsi Tamás-gitár) átvette tőlem, sőt Gergő (Kálózi Gergő-dob) is képzett gitáros és nagyon jó meglátásai vannak az új témákhoz.

Milyen terveitek vannak 2011-re illetve az év hátralévő részére?

Idén október 23-án játszunk az Ossiannal Pécsett, aztán még november 12-én leszünk a Vadvirágban saját bulin és még tervben van 1-2 buli. Jövőre teljes és vadonat új lemezanyag készül (már 3 dal kész van), szeretnénk több fesztiválon is játszani, lehetőleg minél több helyen az országban. Nagy bizodalmunk van Andreában, aki segít nekünk a jövőben a zenekar promótálásában és a buliszervezésben.

-Rob-

Depeche Mode Depeche Mode
március 25.