Obscene Extreme – vadulás 2012-ben

Már évek óta szajkózzuk, hogy milyen jó is a cseh Obscene Extreme fesztivál, és ha unalmasnak találjátok, ha nem, most bizony egy újabb összefoglaló hír következik a 2012-es felvonásról. A helyszín továbbra is Trutnov város kertmozija, az időpont ezúttal július 12-14-ig lett kijelölve, a főbandák neveit elnézve pedig azt hiszem, igencsak húzós bulira számíthatunk. A legfontosabb: itt is fellép a Nasum, aminek személy szerint külön örülük, biztos vagyok benne, hogy van olyan „konkurens” cseh fesztivál, ami egy rahedlivel több pénzt fizetett volna, viszont ennek a zenekarnak az Obscenen a helye és pont. Aki most azon pislog, hogy „dehiszen a Nasum már feloszlott, nem?”: a svéd csapat bevállalt a nyárra egy egyszeri fesztivál turnét, a 2004-es tsunamiban elhunyt énekesük helyett a Rotten Sound-os Keijo Niinimaa-val lépnek színpadra. A grindcore mellett a halálmetal szerelmesei is örülhetnek, nekik az Asphyx kedveskedik majd pár doomos dallammal, a tarajos hardcore rajongóknak pedig a Discharge játsza majd a talpalávalót.
Természetesen támad az underground is: fellép a svéd Splitter és a német Sanitys Dawn, mindkettő csapat grindcoret játszik, lesz egy olasz technikás death metal, a Vulvectomy, valamint egy svéd punk/d-beat/death metal álá Entombed, ők a Repuked.
És persze a nulladik napi freak fesztivál sem marad el, bár én nem hiszem, hogy a húgyivás/kihányás/újramegivás kombót fokozni lehetne a versenyen, a szervezők részéről a szándék megvan rá. Gyertek, élmény lesz.